"Bir yılda 30 kilo verdim"

Güncelleme Tarihi:

Bir yılda 30 kilo verdim
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 27, 2011 09:00

Dört yıldan bu yana Kavacık'ta kendi adına açtığı dans akademisinde öğrenci yetiştiren Burçin Orhon'la okulunu, dansını ve yeni projelerini konuştuk.

Haberin Devamı

Öncelikle Burçin Orhon'u tebrik ediyorum. Çünkü dört yıldan bu yana Kavacık'ta açtığı Burçin Orhon Dans Akademi'de öğrenci yetiştirmeye devam ediyor. Bu okulla ilgili bize genel bilgiler verebilir misin?

Cepten para vererek , sabırla, sebatla okulu kapatmamaya, kilit vurmamaya çalışıyorum. Türkiye'de gerçekten dans okulu açmak çılgınlık. Ben hayatımda dans olmadan yapamıyorum. Bu yaştan sonra aktif olarak dans edemeyeceğim için okul açmaya karar verdim. Bana göre okulum iyi eğitim veriyor. Benim mücadelem dans oldu ve ölene kadar da dans hayatımda olacak.

Türkiye'de dans ne durumda?      Â

Dans edene kötü gözle bakılıyor sanki. Düğünde kollardan çekilerek piste  sürüklenenler, bir dakika sonra döktürmeye başlar. Erkeklerimiz göbek atmaya pek meraklıdır. Danstan utananlar var ama ben hiç bir zaman danstan utanmadım. Zamanında dekolte pozlar vermekten de utanmadım. Çünkü o zamanın şartları oydu, yapmam gerekeni yaptım.

Haberin Devamı

Gelelim okula... Hangi branÅŸlar var?

Sirtaki var, oryantal var, latin danslar var, modern dans, bale ve jimnastik var.

Dans için mi geliyorlar, yoksa zayıflamak için gelen de mi var?

Zayıflamak için gelenler var. Onlar için hızlı figürleri uyguluyoruz. Alegro adlı bir aletimiz var, onu da kullanıyoruz. İnsanlar dansı üç ayda öğrenmek istiyor. Oysa dans için sabır ve sebat gerekli. Adale çabuk unutur, zor öğrenir. Dans, zorluk açısından dünyada madencilikten sonra geliyor.

Bildiğim kadarıyla sen de dansla zayıflıyorsun öyle mi?

Bir yıl içinde 30 kilo verdim. Belli bir dansprogramıyla yaptım bunu. İsteyene bu programı uyguluyorum.

RÖPORTAJIN DEVAMI BUGÜN PİYASAYA ÇIKAN HAFTA SONU DERGİSİNDE...

Bir yılda 30 kilo verdim

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!