Bir kez daha vizyonda

Güncelleme Tarihi:

Bir kez daha vizyonda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2013 13:13

Amerika’da yapılacak “86. Oscar Academy Ödülleri” için En İyi Yabancı Film Dalında ülkemizi temsil etmek üzere seçilen 'Kelebeğin Rüyası'nın tanıtım çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

Kelebeğin Rüyası Oscar için hazırlanan yeni verisyonu ile Türkiye’de bir kez daha gösterime girecek.

Erdoğan’ın gerçek hayat hikayelerinden yola çıkarak yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği film 11 Ekim’de izleyici ile buluşacak.

Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin, Mert Fırat, Farah Zeynep Abdullah ve Yılmaz Erdoğan’ın başrolünü üstlendiği film, Türk sinema, tiyatro ve ekranlarının pek çok ünlü ismini de ağırladı.

Filmde Ahmet Mümtaz Taylan, Taner Birsel, İpek Bilgin, Devrim Yakuit, Aksel Bonfil, Servet Pandur, Aytet Soykök, Emin Gürsoy, Celallettin Demirel ve Funda Şirinkal da önemli roller üstlendi.


Engin Şenkan ve Salih Kalyon ise “Kelebeğin Rüyası’nda misafir oyuncu olarak yer aldılar.

Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu’nun hayatlarından bir dönemi yansıtan Yılmaz Erdoğan’ın senaryosunda, iki genç şairin, “aşk”ı “şiir”e bahane ederken geçen kısacık yaşamları yer aldı.

Haberin Devamı

Sinema tarihinin en büyük yapımlarından ve en büyük prodüksiyonu olarak anılan film, hikayesi ve oyuncuların başarılı performanslarının yanı sıra, 1940’lı yılların tüm atmosferini yansıtan görüntüleri, kostüm ve dekorları ile de övgü topladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!