Bir kavuşma hikáyesi

Güncelleme Tarihi:

Bir kavuşma hikáyesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2005 01:21

Biri 2, diğeri 3 yaşındayken yuvaya verilen iki kardeş 14 yıl sonra babalarına kavuştu. Babalarına kızmadıklarını söyleyen kardeşler, ‘Senin kokun yeter’ deyip kendisine sarıldılar.

54 yaşındaki İbrahim Özay, 14 yıl önce eşini kanserden kaybedince 5 çocuğuyla ortada kaldı. İddiasına göre işsiz oluşu, alkole düşkünlüğü ve başına kalan çocuklara bakamama endişesi taşıyan İbrahim Özay, büyük oğlu İbrahim ile bir yaş küçüğü İlkay’ı Kırklareli Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim etti. İbrahim, İstanbul Bakırköy Çocuk Yuvası’na, İlkay ise Kütahya Çocuk Yuvası’na gönderildi.

9 YIL GÖRMEDİLER

9 yıl birbirlerini hiç görmeyen iki kardeşten İlkay’ın, yuva müdürüne ‘Benim ağabeyim vardı. O da başka bir kentte yuvada kalıyor. İkimiz aynı yuvada kalamaz mıyız, ne olur yardım edin’ demesi üzerine yetkililer derhal harekete geçti. İki kardeşin Sakarya’daki Hızırtepe Yetiştirme Yurdu’nda birlikte kalmaları sağlandı.

HASRET DİNMEDİ

16 yaşına gelen İlkay, Mithatpaşa Lisesi’ne devam ederken, 17 yaşındaki ağabeyi de Antalya’da Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu’nu kazanarak üniversiteli oldu. Okuyup eğitimlerine devam ederek hayata tutunan iki kardeşin aile hasreti ise hiç dinmedi. Küçük İlkay Özay, babasını bulmaları için Hızırtepe Yetiştirme Yurdu Müdürü Cafer Tayyar’dan zaman zaman yardım istedi.

Müdür Tayyar, yaptığı araştırmalar sonucu baba İbrahim Özay’ın Kırklareli’nde yaşadığını öğrendi. Müdür Tayyar’ın girişimleriyle devreye giren Kırklareli Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, simit satarak geçimini sağlamaya çalışan baba İbrahim Özay’a ulaşıp 14 yıldır görmediği çocuklarıyla buluşturmak için Sakarya’ya gelmesini sağladı.

SEVGİ YUMAĞI

Hızırtepe Yetiştirme Yurdu’ndaki ilk buluşma, küçük İlkay’la babası İbrahim Özay arasında yaşandı. Kısa süre sonra babasının bulunduğu haberini alan büyük kardeş İbrahim de, okuduğu Antalya’dan gelerek yıllardır görmediği babasına kavuştu. Buruk bir mutluluğun yaşandığı, gözyaşı dolu, büyük buluşmada oluşan sevgi yumağı, yetiştirme yurdundaki herkesi duygulandırdı.

CAHİLLİK ETTİM

Eşi öldüğünde çaresiz kaldığını, çocuklarını yuvaya verdiği için pişman olduğunu anlatan baba İbrahim Özay, ‘Cahillik ettim. Eşim öldü, 5 çocukla ortada kaldım. Alkole düşkündüm ve işim yoktu. Onları bıraktığım için çok üzgünüm, özür diliyorum’ dedi. Babalarına kızgın olmadıklarını söyleyen kardeşlerden İbrahim Özay’ın, ‘Sana nasıl kızalım baba. Senin kokun yeter’ demesi yürek yaktı.

Sıra diğer kardeşlerde

Babalarıyla hasret gidermeye çalışan iki kardeş, diğer kardeşleriyle buluşmak için de çok heyecanlı olduklarını söyledi. Baba İbrahim Özay da, çocuklarını buluşturmak ve bir daha ayrılmamak için elinden gelen her şeyi yapacağını söyleyerek, ‘Umarım, benim yaşadıklarım başkaları için ders olur, tarifi imkánsız duygular içerisindeyim’ diyebildi. "
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!