Bir bardak sıcak su yeter

Güncelleme Tarihi:

Bir bardak sıcak su yeter
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2005 00:00

Yakında yemek yapmak, toz karışımlara sıcak su eklemekten ibaret olacak. Henüz Avrupa ve ABD’deki kadar yaygın değil ama, hazır yemekler bizde de çeşitleniyor ve daha çok tercih ediliyor. Kuru ve toz haldeki pratik yemek, sos ve tatlılar; ocağın başında bekleyip uğraşmadan birkaç dakika içinde hazır oluyor. Sadece bir bardak sıcak su yeter. Çeşnilerle hazırlanmış makarna ve hatta yöresel pilavlar, beşamel gibi zor kıvam tutan soslar, salata ve makarna sosları, puding ve patates püresinin bile hazırı var.

15 DAKİKADA EZOGELİN PİLAVI

Piyale’nin Pratik Yemek’lerini özellikle bekarlar ve çalışan kadınlar çok seviyor. Akşam yemeği için 15 dakikada ezogelin pilavı, çiftlik eriştesi, sebzeli bulgur ve patlıcanlı makarna hazırlayabilirsiniz. Dört çeşidi olan kuru yemek karışımlarına birkaç kaşık sıvı yağ ve isteğe göre biraz su ekleyip, ısıtıyorsunuz. 250 gramlık kutuda satılan ürünler, tamamen doğal maddelerden hazırlanıyor. Mesela ezogelin pilavının içinde domatesli arpa şehriye, kırmızı ve yeşil biber, soğan ve pırasa var. Sebzeli Bulgur’da ise domatesli bulgur, kırmızı-yeşil biber, soğan, nane, sarmısak, tuz bulunuyor. Pratik yemek çeşitlerinin market fiyatı 1,65 YTL.

BİR DAKİKADA PATATES PÜRESİ

Evde patates püresi hazırlamak zahmetli bir iş. Her zaman kıvamı yerinde bir püre elde edemeyebilirsiniz. Patatesler ezilmeyip top top kalabilir. Bu sorunu çözen, paketli püre tozları var artık. Toz halindeki püreye sadece kaynar su ekleyip, bir dakikada pürüzsüz ve yoğun bir püre hazırlanabiliyor. Dilerseniz su yerine kaynar süt de koyabilirsiniz. Paketin içinde, ev yapımı pürede olduğu gibi süt, tereyağı ve baharatlar bulunuyor. Knorr, Maggi ve Ülker Bizim Mutfak’ta zahmetsiz pürelerden bulabilirsiniz. Bir paket toz pürenin fiyatı 1,25 ile 1,40 YTL arasında.

ÜÇ DAKİKADA NOODLE

Uzakdoğu mutfağından bir lezzet olan yumurtalı erişte yani noodle, artık bizde de çok tüketiliyor. Üstelik süpermarketlerde karton bardak içinde, yemeye hazır olarak satılıyor. Birkaç dakika içinde, yalnız sıcak suyla gayet doyurucu bir ana yemeğiniz oluyor. İçinde kuru erişte olan bardağa kaynar su ekliyor, üç dakika sonra, noodle raflarından ücretsiz alabildiğiniz tahta çubuklarla yiyorsunuz. Macro, Gima ve Migros’larda, Leader Ramen ve Samyang markalı erişteleri bulabilirsiniz. Tavuklu, mantarlı, acı biberli çeşitleri var. Karton bardak ve kasede satılan noodle’ların fiyatı 2 ile 2,5 YTL arasında.

ŞİPŞAK PUDİNG

Dr. Oetker’in Tatlı Anlar’ı puding benzeri bir tatlı. Ama puding gibi dakikalarca ocağın üzerinde karıştırıp pişirmeye gerek yok. Tek porsiyonluk toz halindeki tatlı, bir bardak kaynamış suyla karıştırıldığında, hemen yemeye hazır hale geliyor. Çikolatalı, vanilyalı ve çikolata-muz aromalı üç çeşidi var. Çalışanlar masa başında tatlı krizine girdiğinde rahatlıkla kullanabilir. Fiyatı 75 YKR.

İKİ DAKİKADA SOS

Yemeklerin vazgeçilmez parçası olan sosları yapmak, yemeği pişirmek kadar vakit alıyor. En leziz makarna ve salata soslarını toz halinde satın alıp, 4-5 bardak su ile kaynatarak, yoğun bir sos elde etmek mümkün. Bolonez, napoliten, mantar gibi bildik makarna sosları küçük paketlerde satılıyor. Ama bir paket sos, 17 porsiyon makarnaya yetiyor.

Beşamel ise un, süt ve tereyağı çırpılarak yapılan, zor kıvam tutan bir sos. Toz beşamel sosu kaynamış süte karıştırmak ve 2-3 dakika pişirip, topaksız bir sos elde etmek mümkün. Sonra da sosunuzu krep, makarna ve böreklerde kullanabilirsiniz.

Knorr’un domatesli, peynirli ve kremalı mantar olarak üç çeşit toz sosu var. Domates sosa ayrıca kavrulmuş kıyma ekleyip, kolayca bolonez sos elde edebilirsiniz. Yemek sosu ve dip sos olarak da kullanılabiliyor. Fiyatı 1.35 YTL.

Ülker Bizim Mutfak en son beşamel sos ile soyalı ve mantarlı makarna sosu çıkardı. Fiyatları 3.15 YTL.

SANİYEDE HAZIR ÇORBA

Yoğun çalışanların, vakti dar olanların tercihi çabuk çorbalara kış aylarında ilgi artıyor elbette. Bir fincan sıcak suya, tek içimlik paketteki çorbayı ekleyip, bir dakikada nefis bir çorba hazırlayabilirsiniz. Üstelik mantar, domates, mercimekten işkembeye kadar, her çorbanın pratik olanını bulabilirsiniz.

Knorr Çabuk Çorba’nın kıtırlı domates, kremalı mantar, şehriyeli tavuk, mercimek, kremalı sebze, tavuk, mısır ve işkembe olarak sekiz çeşidi var. Fiyatı 49 YKR.

Maggi’nin işkembe, mercimek, mantar, yayla, tarhana gibi 11 çeşit hazır çorbası var. Fiyatları 63 YKR.

Otacı, diyet yapanlar için yüksek lifli çabuk çorbalar üretiyor. Soya-mantarlı ile domatesli olarak iki çeşidi var. Sadece 57 kalori içeren çorbalar, diyet sırasında öğlen yemeği olarak tavsiye ediliyor. Fiyatı 2,20 YTL.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!