Bir ameliyatta 40 kilo tümör alındı

Güncelleme Tarihi:

Bir ameliyatta 40 kilo tümör alındı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2011 15:06

İzmir'de karnındaki tümör sürekli büyüyen hastanın vücudundan, son 4 yılda yapılan 3 ameliyatta 58 kilo tümör çıkarıldı.

Haberin Devamı

Çeşme ilçesi Ovacık köyünde ikamet eden ve inşaatta çalışan 50 yaşındaki Hüseyin Sevimli'nin 4 yıl önce karnı büyümeye başladı. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden ve vücudunda “liposarkom” denilen tümör tespit edilen Sevimli ameliyata alındı. Vücudundan 12 kilo tümör çıkarılan Sevimli, bir yıl sonra tekrar aynı şikayetle aynı hastanede ameliyat edildi. Sevimli'nin ikinci ameliyatında da 6 kiloluk tümör vücudundan alındı.

Önceki günlerde tümörün yeniden büyümesi üzerine İzmir'de bir özel hastaneye gelen Sevimli, genel cerrahi uzmanı Doç. Dr. Atilla Çökmez tarafından ameliyata alındı. Sevimli'nin önceki iki ameliyatını da gerçekleştiren Çökmez, bu kez hastanın vücudundan 39 kilo 800 gramlık tümör çıkardı.

TÜMÖRLE BİRLİKTE BAZI ORGANLARI DA ALINDI

Genel cerrahi uzmanı Doç. Dr. Atilla Çökmez, yaptığı açıklamada, Sevimli'nin vücudundaki tümörün çok uzak organlara bile zarar verdiğini, devamlı büyüdüğünü, ne kadar çıkarılırsa çıkarılsın, karında belli bir noktada yine büyüme yaptığını anlattı. Birkaç yıl içinde hastanın yine ameliyat edilmesi gerektiğini ifade eden Çökmez, şunları söyledi:
“Hastanın vücudundaki 'liposarkom' denilen tümör sürekli büyüyor. Karaciğere, akciğere, beyne bu tümör zarar veriyor. İlk operasyonda hastadan 12 kilo, ikinci operasyonda 6 kilo son operasyonda ise 40 kilo tümör çıkardık.

Haberin Devamı

Son operasyon öncesinde tümör o kadar büyümüştü ki hasta yürüyemiyor, yatamıyordu. Hasta neredeyse ölmek üzereyken geldi. Hasta nefes alamıyordu. Ameliyata aldık. Pankreasın yarısından çoğunu, dalak, kalın bağırsağın büyük kısmıyla birlikte tümörü çıkardık. Tümör 70 santim boyunda, 60 santim eninde, 50 santim derinliğindeydi. Bu rahatsızlık tümörler içinde en sık görülenidir, ama bu boyuta ulaşmış bir tümör görmemiştik. Tümör alındıktan sonra hastamız bir hafta sonra taburcu edildi. Sağlık durumu şu anda gayet iyi.”

VÜCUDUNDAN 16 BEBEK KADAR TÜMÖR ÇIKARILDI

Vücudundan 3 ameliyatta ortalama 16 bebeğin ağırlığında tümör çıkarılan Hüseyin Sevimli ise 4 yıl önce birden bire karnındaki büyüme sonrasında hastaneye gittiğini ve vücudunda tümörün olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Tümör çıktıktan sonra vücudunun zayıfladığını, ancak göbek bölgesinin büyüdüğünü, devamlı yatmak istediğini, halsizlik yaşadığını anlatan Sevimli, “Son 4 yılda 3 kez ameliyat oldum. Tümör sürekli büyüyor ve yaşamımı olumsuz etkiliyor. Her sene aldırıyoruz. Tümör alındıktan sonra şimdi rahatladım” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!