Binbir Gece Masalları

Güncelleme Tarihi:

Binbir Gece Masalları
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2013 16:47

Fulya Sanat Merkezi
08.03.13
20:00

Haberin Devamı

Dünya Kadınlar Günü’nde İstanbul Devlet Senfoni Orkestra’sı (İDSO) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde çok özel bir konser düzenliyor. Dünya Kadınlar Günü ve Bahara Merhaba konseriyle İDSO, 8 Mart Cuma Saat 20.00’de Fulya Sanat Merkezi’nde dinleyicileriyle buluşacak.

Şef Gian Carlo De Lorenzo yönetiminde gerçekleşecek konserde, Y. Koptagel’in Fossil Süiti, W. A. Mozart’ın 4 No’lu Keman Konçertosu ve R. Korsakov’un Şehrazat adlı eseri seslendirilecek.   

Dünya Kadınlar Günü’ne özel program repertuarıyla sevenleriyle buluşmaya hazırlanan İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nı Şef Gian Carlo De Lorenzo yönetecek. Bestecilik ve orkestra şefliği eğitimini, G. Catoldo ile birlikte geliştiren De Lorenzo, hem İtalya’da hem de yurt dışında birçok orkestrayı yönetti. Sanat yönetmenliği konusunda da kendisini geliştiren Şef De Lorenzo, L.G. Uriol, E. Bronzi, B Engerer, Misha Maisky gibi birçok başarılı ve prestijli solistle birlikte çalışarak, dinleyiciler ve eleştirmenlerden tam not aldı.

Haberin Devamı

İDSO konser programı Y. Koptagel’in Fossil Süiti ile başlayacak. Paris konservatuarında öğrenciyken yazdığı ilk eserlerinden biri olan Fosil Süiti, geçtiğimiz yıllarda Palermo Orkestrası tarafından Buenos Aires’te seslendirildi.

Program Solist Tuncay Yılmaz’ın yer alacağı Mozart’ın 4 No’lu Keman Konçertosu’yla devam edecek. Mozart’ın 1775 yılında tamamlandığı bu eser, en çok yorumlanan ve sevilen konçerto özelliğini taşımaktadır. 2.  bölümde “Kemanın hiç kesilmeden söylediği ezgiyi bir aşk ilanı şarkısı”na benzeten Müzikolog Alfred Einstein bu eser ile ilgili olumlu eleştirilerini dile getirmiştir.

8 Mart İDSO konseri Rus müzisyen R.Korsakov’un “Şehrazat” adlı eseriyle devam edecek.  Binbir Gece Masalları’ndan esinlenerek oluşturulan “ Şehrazat” eseri, ünlü Rus müzisyen R.Korsakov tarafından 1888 yılında bestelenmiştir. Eser dört bölümden oluşmakta ve bu bölümler isimlerini masalın içinde geçen öykülerden almıştır.                   

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO)
Şef: Gian Carlo De Lorenzo
Solist: Tuncay Yılmaz ( Keman)

Haberin Devamı

Program: Y. Koptagel       Fossil Süiti
                W. A. Mozart     Keman Konçertosu No.4 Re Majör Kv 218
                R. Korsakov      Şehrazat   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!