Bilgisayarla büyü yapmak

Güncelleme Tarihi:

Bilgisayarla büyü yapmak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2002 17:55

Siz sadece üfürükçüler mi büyü yapar sanırsınız? Kısmet bağlama, koca bulma, gideni getirme büyüleri sadece saç teliyle, yarasa kanadıyla, göbeğe yazmakla mı olur dersiniz? Kimi gazete ve dergilerimiz "dinci rüzgardan" azamî faydalanmak için işi, promosyon olarak, büyü formülleri vermeye kadar götürdüler. İşte Aktüel'in dağıttığı Aşk Büyüleri kitapçığından alıntılar...

Haberin Devamı

Aktüel dergisinin son kapak konusu : tesettür. Dizi yazısı : Millî Görüş. Promosyonu : Aşk Büyüleri el kitabı...

Türkiye'de kanunlar üfürükçülüğü, büyücülüğü, muska yazıp kısmet bağlamayı yasaklarken, çocuğu olmayan gelinin göbeğini yalayıp tuz sürdü diye fetbaz hacılar hocalar içeri atılırken, Aktüel dergisi bir ilave veriyor : Aşk Büyüleri.

Beyaz Balina Yayınları'ndan çıkan bir kitabın özetiymiş.

Yazarı Cassandra Eason şöyle tarif ediliyor : Psişik ve ruhanî deneyimler, halkbilimi ve batıl inançlar konusunda uzman bir yazar ve televizyon programcısı.

Hani bunlardan Amerika'da çok vardır, biliyorsunuz.

Kitaba bir itirazım yok, meraklısı alır, okur.

Ama derginin seçimi ilginç. Promosyon olarak, Şeker Bayramı için ilkçağ drüidlerine özenen aşk iksirleri ve büyü törenleri...

İşte kitapçıktan alıntılar:

"İster yakın bir ilişki içinde olun, ister pek çok aşığınız olsun, ister kendi seçiminizle ya da zaruretten yalnız olun" ... bu kitapçık her ihtiyacınıza cevap veriyormuş.

Mesela, "özsevgi ve özsaygıyı arttırmak" mı istiyorsunuz? Kolay...

"Önce, çok özel bir randevuya hazırlanıyormuşsunuz gibi, bir aşk banyosu yapın. Ayini mümkünse Aşk Tanrıçası Venüs'ün gününde, Cuma günü yapın ve güneşin batmasından sonraki üçüncü saatte ya da bir Cuma günü güneşin ilk ışıklarıyla şafakta yapın."

(Banyo suyuna katacağınız) "Bileşenleri bir bardakta ya da seramik kasede, tahta ya da seramik bir kaşıkla karıştırırken, mantra olarak (kendi kendinize) şunu söyleyin:"

"Kendi gözlerimle güzelim, sevilmeye değerim, kendi içimde bütünüm."

Biraz sonra "Banyoda, güvenli bir yerde (Amerikalı yazar aptal değil, yangın çıkarsa ödeyeceği tazminatı biliyor...) altı pembe mum (Venüs'ün sayısı ve rengi) yakarken, şunları söyleyin:"

"Birinciyi değiştiremeyeceğim yanlarımın kabulü için yakıyorum..." (vs)

Ama...

"Banyo küvetinizi doldurmaya başlarken mumların suyun yüzüne ışık havuzları yansıttığından emin olun, suyun akış ritmine uygun olarak şunları söyleyin:"

"Aşk ak bana, bu gece ak, Venüs, Aşk Yıldızı, ışılda parlak parlak..."

(Her halde bir taraftan da şlak şlak...)

*

Daha neler var neler, ah yerim olsa...

Mesela "mumların aleviyle aşkı çağırmak" için, bir yandan muma iğne batırap, bir yandan da:

"Bu toplu iğneler değil yakmak istediğim, dönmesini istiyorum istekli bir kalbin, anmasam da adını, mum alevinde arıyorum aşkını" diyecekmişsiniz.

Ama, bütün büyülerin öyle pembe mum yakmakla, yola gül yaprağı dökmekle, kolay olduğunu zannetmeyin.

Deneme evliliği mi yapmak istiyorsunuz? Kan akıtmadan olmaz...

"Deneme evliliği" ne midir?

"Çift hukukî nedenlerle evlenemiyor, ancak birlikte olmak istiyorsa, özellikle evliliğe dışarıdan çok muhalefet varsa..."

Anladınız değil mi!

Bu sorunu nasıl aşacağız?

"Bir dilim ekmek ikiye bölünür ve iki yarım somuna da çiftin baş parmaklarından birer damla kan akıtılır. Gelinle damat birbirlerinin kanıyla renklendirilen ekmek parçasını yerler... sonra çift, bir süpürgenin üzerinden atlayarak şenliği terk eder."

Son olarak, bu anlatılanları öyle ortaçağın karanlıklarından gelen kara büyüler ya da şeytan ayinleriyle filan karıştırmayın. Gereğinde en son teknolojiyi de kullanabilirsiniz. Mesela?

Mesela "Yıkıcı ya da gereksiz bir ilişkiden kurtulmak için tekno büyüsü."

Kitapçığımız şöyle diyor:

"Çağdaş dünyada, bilgisayarlar aşk büyüsü için iyi bir araç olabilir. Ekranda çizilen büyü çemberi, geçmişin büyük büyücüleri tarafından bir kılıçla veya değnekle toprağa çizilenden daha az etkili değildir. Bu büyüyü yapmak için ihtiyaç duyacağınız yegane şey, PC'lerde kullanılan MSPaint ya da Macinsoth'larda kullanılan MacPaint gibi basit paintbox programlarından biridir." (Ki muhtemelen yazarın yayınevi, iyi bir fiyata bunu da pazarlıyordur.)

*

Zıpırlık iyi güzel de, o zaman satanistlere laf etmeyin!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!