BİFO'yu bu yıl Ali Poyrazoğlu yönetecek

Güncelleme Tarihi:

BİFOyu bu yıl Ali Poyrazoğlu yönetecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 10:14

Borusan Kültür Sanat (BKS), yeni sezonda Türkiye ve yurtdışından pek çok sanatçıyı konuk edeceği programını açıkladı.

Haberin Devamı

Önceki sene Cem Yılmaz ’ın konuk şef olduğu Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın (BİFO) bu yılki konuk şefi, konseri özel bir projeyle renklendirecek olan oyuncu Ali Poyrazoğlu. Sürekli şef Sascha Goetzel yönetimindeki BİFO, 2012 - 2013 sezonunun 16 Ekim’deki açılış konserinde Carl Orff’un ünlü oratoryosu ‘Carmina Burana’yı seslendirecek.
BİFO, Onursal Şefi Gürer Aykal’ın yöneteceği dört konserde ise günümüzün önemli piyano ikililerinden Katia&Marielle Labeque, Zeynep Gedizlioğlu’na özel olarak sipariş edilen bestesinin dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Diğer konserlerde ise İtalya ’nın önde gelen çellistlerinden Giovanni Sollima ve Fazıl Say solist olarak yer alacak. ‘Yüzyıl Dönümünde İngiltere ’ isimli konserde ise BİFO’yu konuk

ÜÇ ESERİN DÜNYA PRÖMİYERİ GERÇEKLEŞECEK

Radikal'in haberine göer bu yıl Leyla Gencer anısına gerçekleştirilecek konserde ise Alman soprano Nadja Michael ve Rus mezzosoprano Larissa Diadkova sahne alacak. Ayrıca geçen günlerde 7. Leyla Gencer Şan Yarışması’nda birinciliği kazanan Mısırlı soprano Fatma Said ve finalistlerden soprano Kristina Bikmaeva BİFO eşliğinde bir şan programı sunuyor. Sezon Thomas Hampson konseri ile son bulacak. BİFO & Fazıl Say Festivali’nde Say’ın dört eseri, ‘Hezarfen’, ‘Piyano ve Viyolonsel İçin Sonat’, ‘Panter’ ve ‘Universe’ün Türkiye prömiyeri gerçekleşecek. Ayrıca 2016 için Fazıl Say’a bir eser sipariş edilecek. BİFO Avangard konserinin yorumcusu ise piyanist Toros Can olacak. Borusan Quartet ise Hasan Uçarsu, Mahir Çetiz ve Özkan Manav’a sipariş edilen üç eserin dünya prömiyerini gerçekleştirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!