‘Best’ taksici Almanya’da

Güncelleme Tarihi:

‘Best’ taksici Almanya’da
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2005 00:00

İstanbul’da ‘The Best Taxi Driver-En iyi taksi sürücüsü’ olarak tanınan İhsan Aknur, bir seyahat firmasının reklamına katılmak için taksisiyle Almanya’ya gitti. Aknur, İspanya, Sri Lanka ve Fas’tan gelen taksicilerle birlikte, 1994 model Şahin taksisi ve üzerinde Türk bayrağıyla Essen caddelerinde tur attı.

Haberin Devamı

İstanbul’un en tanınmış taksi sürücüsü olarak Türk ve yabancı basında yer alan 52 yaşındaki İhsan Aknur, bir seyahat firmasının tanıtımı için taksisiyle Almanya’ya gitti. Kendisini ‘The Best Taxi Driver-En iyi taksi sürücüsü’ olarak tanımlayan Aknur, Essen caddelerinde İspanya, Sri Lanka ve Fas’dan gelen taksicilerle tur atarak, merkezi Köln’de bulunan ve Türkiye’ye çok sayıda turist gönderen Tjaereborg şirketi için tanıtım yaptı. 1994 model Şahin arabasıyla tur atan Aknur, taksisine Türk bayrağı takmayı da ihmal etmedi.

BEŞ DİL BİLİYOR

İnternet sitesi olan (www.besttaxidriver.com), beş yabancı dil bilen ve Gayrettepe taksi durağında çalışan İhsan Aknur, Almanya’ya gelişini şöyle anlattı:

‘Tjaereborg seyahat şirketinin tanıtımını yapan Hamburg’daki Custommates şirketi İstanbul’da tanıtım için taksici aramış, ancak kabul eden olmamış. İstanbul’daki bir reklam ajansı üzerinden beni buldular. Ailem ve arkadaşlarım, ‘Deli misin, işin ne oralarda’ dediler, ama ben onları dinlemedim. İlk kez Türkiye dışına çıkma şansımı kullandım. Ayrıca ülkemin de tanıtımını yapma imkanı elde ettim. Trenle Avusturya’ya, oradan da taksimle Essen’e geldim. Buradan da tanıtım turlarımız bitince Danimarka’ya gideceğim. Orada internette tanıştığım kız arkadaşımı göreceğim. Sonra yine trenle geri döneceğim.’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!