Best model Reha Muhtar

Güncelleme Tarihi:

Best model Reha Muhtar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2002 23:27

Reha Muhtar, manken gibi giyindi, moda fotoğrafçısı Tamer Yılmaz'ın objektifinin karşısına geçti. Çekimler üçbuçuk saat sürdü. Kıyafetlerinin büyük bölümünü, modacısı Faruk Saraç hazırladı.

Bir manken profesyonelliğinde poz verirken bir yandan da hayatını ve habere bakış açısını konu olan belgeseli çekiliyordu. Altı ay sonra Muhtar'ın belgeselinin çekimleri bitecek ve İngiliz, Japon televizyonlarında gösterilecek. Muhtar, ‘‘Bana Türkiye sınırları dar geldi. Önemli olan uluslararası boyut’’ diyor. Reha Muhtar'ın anchorman'lik boyutunu bir tarafa bırakıyorum. Bu sayfada onun nasıl bir best model olduğunu konuştuk. Hem kendisiyle hem de modacısı Faruk Saraç’la.

HABERCİLİĞİMDEN SONRA ŞİMDİ DE GİYİMİM BİR EKOL

Giyimde ekol yaratmak gibi bir niyetim olmadı ama her yaptığım ekol haline geldiği için sürpriz gelmiyor. Haberciliğim, konuşmam ekol oluyor. Şimdi de giyimim. Demek bazı insanlar dünyaya ekol yaratmak için geliyor. Ne yapayım? Giyim tarzım biraz bohem, biraz şiirsel, biraz romantik ve hepsinin toplamı çokça Parizyen. Giyimimde değişiklik yok. Fark, ekranda giydiklerimde. Haber bülteninin yanı sıra Ateş Hattı'na daha uygun, spor kıyafeti tercih etmeye başladım.

HABERİN DE HABERCİNİN DE KLASİKLİĞİNDEN KURTULDUM

Haberciyim, bu bana uymaz demek yanlış. Habercisiniz ama ekran yüzüsünüz. Doğal olarak, bu tip fotoğraflar çektirmem demem. Zaten günlük hayatta giydiklerimle poz verdim. O giysilerden birkaçı gidip kendimin aldıklarından. Haberciliğin klasikliğinden kurtulduğum gibi habercinin de klasikliğinden de kurtuldum.

GÖMLEĞİMİN YAKASINI AÇIK TUTUYORUM

Koyu İtalyan mavisi gömlek üstüne blazer ya da normal ceket giyerim. Gömlekte tercihim iki ya da üç düğmeli, dik yaka. Gömleğimin yakasını açık tutuyorum. İtalyan modasından etkileniyorum çünkü. Nar çiçeği gömlek tümüyle Faruk Saraç'ın tercihi. Ateş Hattı'nda kravat zorunluğu yok, daha rahat edersin dedi. Kabul ettim. Nar çiçeği gibi iddialı bir renkle çıktım. Bundan sonra da deneyeceğim.

<>

Paris'e her gittiğimde dört-beş fular alırım. Bir kısmının da modası geçti. Türkiye'de çok kullanmam. Fransızlar'ın modadaki çizgisini severim. Kravatsızken daha İtalyanım. İtalyan da Parizyen de Türk de Yunan da Akdenizlidir. Ben de Akdenizli'yim. Moda çizgilerimde İngilizlik, kuzeylilik göremezsiniz. Ama Akdeniz'in her renginden zevk alırım. Mutlu ve barışık hissederim kendimi.

PALMİYELİ, KOKTEYL BARDAĞI DESENLİ GÖMLEK ASLA GİYMEM

Güney Amerika modasından hazzetmem. Hani vardır ya kokteyller, ağaçlar var gömleklerin üzerinde cabak cabak? Böyle bir gömleğim hiç olmadı. Safari giyerim, severim. Teknede denizci kepini severim. Kendimi fötr şapka giymiş olarak düşünemiyorum. Şemsiye hiç kullanmam. Londra'da, Paris'te problem olur ama ıslanmayı göze alırım.

KOLYEMİN UCUNDA NAZARLIK VE ÇAPA VAR

Herkes merak eder: Çorap, pantolon mu ayakkabı renginde mi olacak, diye. Fransızlar’dan öğrendim ki çorap, pantolonla aynı renkte olacak. Giysilerimde siyahı, beyazı, siyah-beyazı, laciverti, sarıyı severim. Kahverengi sevmem. Üç-dört takımdan fazla değil bu yüzden. Yüzük hiç takamam. Hayatımda takmadım. Fazlalık hissi verir. Yıllar önce evlendiğim gün de takmadım. Kolyemi hiç çıkarmam. Nazarlık ve çapa da var ucunda.

Maça giderken bu kıyafet

Bu sene kazakta balıkçı yaka ve selanik örgü çok moda. Pantolon kadife ya da kanvas kumaştan. Siyahla bütünleşsin diye kırmızıyı tercih ettik. Çok yakıştı. Aslında beyaz kazakla da olabilirdi ama kırmızıyı tercih etti. Battal giydiği için daha cüsseli gösterdi. 1983-90 arasında erkeklerde moda olan deri mont bu yılda yine ön planda. Haftasonlarında ve maça gittiğinde kullanıyor. Daha önce hiç spor kıyafet istemezdi. Şimdi çok sayıda istiyor. Yeni saçını da çok sevdi.

Metal düğmeyi çok seviyor

Lacivert, kaşmir ceket içinde minik ekose gömlek. Reha Bey'in en çok beğendiğim hali. Çok canlı, içten bakıyor. Mimikleri çok hoş. Metal düğmeyi çok seviyor. Bazen takım elbisede bile istiyor. Gömlek ekose olduğu için, kravat kullanmadık. Gömleğin kumaşından mendil koyduk. Yakada olduğu gibi kollarda da çift düğme var. Lacivert ipek puantiyeli fular kullandık. Günlük hayatı için ideal. Ceketle aynı gramajda flanel pantolon da çok uyumlu. Kıyafet, şıklık için yetmez. Bakış, duruş, saç, fizik, fiziğine uygun giyinmek de önemli.

O gece bugüne kadar hiç denemediği, nar çiçeği renkli gömlek giydi (üstte). Ateş hattı'nda tartışılan BBG Evi'ne uygun bir tarzdı. Bu gece çok alevli olacak. Rahat giyinin, kravat takmayın dedim, hakikaten öyle oldu. Boyunda zincir hep kullanır. Farklı renkleri de denemesi lazım. Mesela bej tonlarını sevdi. Ekose kaşmir ceket, mono yakalı ve iki düğmeli. Reha Bey'in fiziğine uygun. Kazak da yarı yarıya yünlü ve çizgili örgü. Balıkçı yaka kazağa mendil konulmaz aslında. Ama oranj mendil farklılık kattı. İngiliz ve Fransız erkekleri mendil çok kullanır (sağda). Artık 1970'lerdeki gibi modada zincir, madalyon, künye olayı yok. Ama Reha Bey uğur olsun diye takıyor olabilir.

Bu sene erkekte düz gömlek yok. Ufak ekoseler var. Yakalar biraz daha geniş. Reha Bey'e özel çalışıyoruz. Haftasonlarında tercih ettiğini söylediği için ascot da (fular türü) kullandık. Yaka klasik ama verevine olarak biraz daha aşağı indik, yüzü yuvarlak göstermeyelim diye. Gömleğin kumaşı tamamen pamuklu. Yeni saç şekli de gülücükle birlikte çok şık durdu.

REHA MUHTAR'IN ÖLÇÜLERİ

BEDEN: 58-long.

YAKA: 45

KEMER: 50-51

AYAKKABI: 43



FARUK SARAÇ’TAN TÜRK ERKEĞİNE ELEŞTİRİ

Soyunup aynaya bakın vücunuzu tanıyın

Atatürk hálá dünyanın en şık giyinen erkeği. Başbakan başta olmak üzere koalisyon ortaklarının tümü de çok kötü giyiniyor. Başbakanın moda danışmanı yok. ABD gezisinde seçilmiş kıyafetler, kravat çok farklı rol oynardı. Ecevit'in giysileri çok kötüydü.

Türk erkeği güne hangi kıyafetle başlıyorsa, akşam da aynı kıyafetle kokteyle, yemeğe katılıyor.

Bakanların, milletvekillerinin lacivert takım altına beyaz çorap giymesini anlamıyorum. Koyu renk sentetik elbise, meclisteki kavgalarının sebebi. Vücuttaki elektriği dışarı atamıyorlar, stres yapıyor. Yazın neden keten, pamuk giymiyorlar? Meclis tüzüğünde koyu giyilir diye bir hüküm de yok.

Smokin Türk erkeğine çok yakışıyor ama sadece damat oldukları zaman giyeceklerini sanıyorlar.

Kendilerine özgü tarz yaratmıyorlar. Seneye Avrupa'da ekose moda olacak. Üstelik geçiş tonu olmayan direkt ekoseler. Siyah üzerine beyaz kareler mesela. Rahmi Koç'a yakışır ama Sakıp Sabancı giyebilir mi?

Şişman erkeklerin ceketlerini çıkarın, gömlek kolları, ellerinin üstünü kapatır. Çünkü o gömleği yaka ölçüsüne bakarak almıştır. Gömlekte, pantolonda buçuklu, battal çalışan Türk gömlek firması yok.

Türk erkeğinin gardırobunda siyah kemer muhakkak vardır ama lacivert, bordo ya da taba tonlarında hiç yoktur.

Siyah ayakkabısı vardır ama lacivert, bordosu yoktur.

Hiçbir Türk erkeği çırılçıplak soyunup ayna karşısında kendisini seyretmiyor. Soyunun, vücudunuzu tanıyın.

Kısa boylu, göbekli Türklerin moda diye üç düğmeli ceket giymesine hayret ediyorum.

Gençler çok şık. Problem, 40-60 yaş arasındakilerde.

Sanatçılar çok kötü giyiniyor. Kebap pişirdiği kıyafetle sahneye çıkıyor.

Kirli sakal, beş günü aşmamalı. Bıyık çok az erkeğe yakışır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!