Bereket ki 80 öncesi gibi olmadı

Güncelleme Tarihi:

Bereket ki 80 öncesi gibi olmadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2013 00:00

Akil İnsanlar Heyeti’nde yer alan Orhan Gencebay, Gezi Parkı olayları nedeniyle yaşanan gerilimin 1980 öncesi Türkiye’sine benzetilmesini yorumladı: “Kıyas dahi kabul edilemez.”

Haberin Devamı

ORHAN Gencebay, önceki gün Akmerkez’de görüntülendi. Torunu Efe’ye karne hediye almak için dışarı çıktıklarını söyleyen sanatçı, alışveriş turu sırasında gündeme ilişkin soruları da yanıtladı. Gezi Parkı olayları için “İnşallah sakinlik olacak. Bu ülke bizim, bu ülke hepimizin. Cennet gibi ülkemiz var. Ülkemizi korumak için hepimize görev düşüyor. Ama bunu demokratça yapacağız. Herkesin fikri farklı olabilir, fikri farklı diye birbirimizi ötekileştirmeyelim” diyen Gencebay, Gezi Parkı olayları nedeniyle yaşanan gerilimin 1980 öncesi Türkiye’sine benzetilmesini ise şöyle yorumladı: “Bereket ki 80 öncesi gibi olmadı. Ona şükrediyorum. Olmasın da ayrıca. 80 öncesi, ülkemizin en kötü yıllarıdır. Kıyas dahi kabul edilemez. İnşallah bir daha bu tür tatsız olaylar yaşanmaz.”

AKİLLİK GÖREVİM BİTTİ
Orhan Gencebay, Akil İnsanlar Heyeti’ndeki görevinin bittiğini de açıkladı: “Akillik görevim bitti. Bundan sonra raporlar verilecek, şimdi onlar hazırlanıyor. Akillik son derecek onurlu, şerefli bir görevdi. Ben bu görevi tamamen vatanseverlik duygusuyla, şerefli, onurlu bir görev olarak yaptım. Ülkemizin iyiliği için hepimiz kendimize düşen görevi yapmalıyız. Demokrat olan, hakka hukuka inanan her insan bu konuda gereği gibi davranır.” Ebru Esen TURGUD

Haberin Devamı

                                           

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!