Benim Tercihim

Güncelleme Tarihi:

Benim Tercihim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Zamanı durdurmayı seviyor

20 yıllık fotoğraf ustası Timurtaş Onan, en büyük isteğinin eline makinesini alıp bölge bölge dolaşarak birbirinden ilginç fotoğraflar çekmek olduğunu söyledi

O, 20 yıldır gözü ile düşünüp parmağı ile karar veriyor. Bu süre içinde katıldığı birçok yarışmada başarılar elde eden, yurt içinde ve yurt dışındaki sayısız sergide fotoğraflarını sergileyen Timurtaş Onan, fotoğraf çekmeyi hep meslek olarak düşündüğünü söylüyor. Sanatçı, 20 yıllık sanat yaşamının 15 yılına profesyonel bir boyut kazandırmış.

TURİZM FOTOĞRAFÇISI

Timurtaş Onan'ı fotoğraf sanatına iten, gençlik yıllarında izlediği bir film olmuş. Antonioni'nin Blow Up (Cinayeti Gördüm) filminden etkilenen sanatçı, fotoğraf çekmeye başlamış. Şimdilerde ise sanat fotoğraflarının dışında turizm fotoğrafçılığı yapıyor. Vizöründen turistik tesislere yeni bir imaj kazandırıyor.

MÜZİĞİ SEVİYOR

Onun hobileri müzik, sinema ve edebiyat. Bütün sanatların birbirine faydası olduğunu düşünüyor. Birçok kez herhangi bir romandaki tasvirden etkilendiğini söylüyor. Boş zamanlarında jazz ve rock dinliyor. Gençlik yıllarında İstanbulda DJ olarak çalışmış. 5 yıl boyunca çalıştığı mekanlar ise Hydromel ve Club 33.

BEĞENDİĞİ YÖNETMENLER

Emir Kustrica, Federico Fellini, Victoria Desica, Luis Bunuel gibi filmlerinde insan temalarını işleyen yönetmenleri seviyor. Onun en çok sevdiği konu ise sıradan insanların büyük yaşamları. Timurtaş Onan, belli bir yerde yaşamak istemediğini söylüyor. Makinesi elinde bölge bölge gezip, birbirinden ilginç fotoğraflar çekmek istiyor.

YEMEKTE İDDİALI

Fırsat buldukça yemek yapıyor. Yemeyi ve yapmayı sevdiği en çok sevdiği yemek ise spagetti bolognez. Bunun dışında Türk Mutfağı'nda da iddialı. Oğlak burcu olan sanatçı, para hırsı olmadığını söylüyor. Ama işini iyi yapma konusunda ise gereğinden fazla hırslı.

İŞTE LİSTESİ

Kıyafet: Levi's, Mavi Jeans

Saat: Seiko

Gözlük: Ray-Ban

Ayakkabı: Saks

En son izlediği film: Snatch

En son dinlediği albüm: Güher-Süher Pekinel and Jack Lousier Trio

En sevdiği aktör: Marcello Mastroanni, Gary Oldman

En sevdiği aktrist: Mira Sarvino, Catherine Deneuve

En son okuduğu kitap: Edgar Alan Poel- Hikayeler

En sevdiği yemek: Spagetti Bolognez

Sanatçının hobileri, müzik, sinema ve edebiyat.

İlk çağrışımlar

Fotoğraf: Tutku

Aşk: Zor

Çocuk: Saflık

Sevgi: Önemli

Hırs: Fazlası zarar

İhanet: Kötü

Kadın: Güzel

Para: İhtiyaç

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!