Benim bir altyapım var

Güncelleme Tarihi:

Benim bir altyapım var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sponsoru gereği iç çamaşırı giyerek kasetinin tanıtımını yapan oyuncu şarkıcı Özlem Savaş gerekçesini şöyle açıklıyor:

Onu yıllar önce oyuncu olarak tanıdık. ‘Uçurtmayı Vurmasınlar’ filminde hapisanedeki fahişe olarak çıktı karşımıza. Daha sonra ‘Ah Kızlar Vah Erkekler’ adlı yarışma programında Levent Erim'le beraber sunuculuk yaptı. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'nden mezun olan Özlem Savaş, şimdi şarkıcı.

Bir buçuk yıldır sahne deneyimi kazanmak amacıyla Adana, Bursa ve Ankara'daki gazinolarda program yaptı. Bu arada harıl harıl şan dersleri aldı. Önümüzdeki günlerde ise ilk kasetini çıkaracak. Sponsoru ise Yeni İnci İç Çamaşırları. Hal böyle olunca tabii her tür tanıtımda basının karşısına iç çamaşırı ile çıktı. 'Ses yok görüntü var' diye başlıklar atıldı. Lisedeyken TÜBİTAK ödülleri de kazanmış olan Özlem Savaş bu yorumların hiçbirine aldırmıyor. ‘‘Para kazanıyorum bunda yanlış ne var,’’ diyor ve yoluna devam ediyor.

Nerden çıktı bu iç çamaşırı sponsorluğu?

-Bence bu sponsorluk çok zekice düşünülmüş bir şey. Ve şimdiye kadar yaptığım promosyonlarda iç çamaşırı giymekten hiç gocunmadım. İnsanlar hep garipsediler ve sordular. ‘‘Neden iç çamaşırı, ayıp değil mi?’’. İç çamaşırı giymenin bikini giymekten farkı yok. Çünkü görsen o kadar güzeller ki gece bile giyer çıkarsın yani. Ayıp bir şey yok.

Zor bir karar olmadı yani

-Hayır hiç zor olmadı. Kendimle hiç çelişmedim. Çifte standart olmadı. Hani evde ‘‘ben bunu nasıl giyeceğim’’ diye kara kara düşünüp sonra da basının önünde savunma durumum olmadı. İçim gayet rahat. Benim erotik pozlarım da oldu. Yani erotik derken işte şifon bir bluzla falan. Valla iç çamaşırı giymek daha mübah.

Çevreniz ne diyor?

-Hiç bir şey. Hepsi çok yakışmış diyor. İnsanın bir kalitesi varsa ne giyersen giy önemli değil. Ben o iç çamaşırı ile kalitesizliği değil kaliteyi getirdim. Ben giymeyeceğim de kim giycek? Benim bir alt yapım var. Kültürsüz biri değilim ki.

Ne ilgisi var?

-Sinemada soyunuyorsun sanat oluyor, iç çamaşırı giyince niye ayıp oluyor? Ne farkı var? Ben de bunu sanat için yaptım çünkü single’ım çıkıyor. İç çamaşırı firması bana para verdi. Keyfim için ben iç çamaşır ile hiç bir gazeteciye poz vermedim. Ben işimi yapıyorum. O işten de para kazanacağım. O yüzden de son derece normal bir iş yapıyorum.

Neden o zaman şan dersleri alıyorsunuz? Bu kadar sıkıntıya ne gerek var?

-İki sene önce okuduğum şeyle şimdi okuduğum şey arasında dağlar kadar fark var.

Amaç popüler olmaksa... Ne gerek var?

-Popüler olmak sadece amaç olsaydı ben farklı şeyler yapardım. Popüler olmak Türkiye'de en kolay en basit şey. Niye en basitini yapayım? Ben zoru severim. Ve iyi yapmayı seviyorum. Ben şan dersi alarak kendimi eğittim. ‘Madem iç çamaşırı giyecektin, niye’ diye soruyorsun ama ben sahneye çıktığımda rezil olmak istemem. Ben hiç bir işte rezil olmadım, olmamak için de elimden geleni yaparım. Ayrıca basının da ilgisini çekmek lazım.

Gazeteler sizinle alay ediyor, 'Ses yok, görüntü var,' diye.

-Çok üzgünüm... Napim.. Benimle alay edeceklerine kendilerine dönüp baksınlar. İlk zamanlar niye böyle şeyler söylüyorlar, diyordum şimdi çok alıştım. Yakıştıramıyorlar galiba. Ne gerek vardı diye düşünüyorlar.

Başka oyuncular da şarkıcılığı deniyor. Pek başarılı olan yok. Banu Alkan, Meltem Cumbul...

-Elektrik meselesi. Bazıları ne yapsa olmaz, bazıları olur. Bir insanın sevimliliği, verdiği pozitif enerji sevilmeye neden oluyor.

Neden single?

-Param o kadar. Herkes on şarkı yapıp iki şarkı ile ünlü oluyor. Ben satıştan birşey beklemiyorum. Onun promosyonu önemli. Sahne teklifi ve ekstralar bekliyorm. Çok hırslandım çok. Para sıkıntısı çektim bir ara çünkü.

Para sıkıntısı çektiğiniz an mı şarkıcılığa karar verdiniz?

-Yoo zaten uzun sürmedi. Ah Kızlar Vah Erkekler bitince bir ara tepetaklak oldum ama geçti.

Benim ne eksiğim var diye mi düşünüyorsunuz?

-Tabii herkes söylüyor bunu. Oyunculuğum mesela en büyük fazlam. Ben güzel olduğumu da iddia ediyorum. Neyim eksik diye düşünüyorum gerçekten.

Keşke bunları yapmasam da oyunculuk yapsam sadece diyor musunuz?

-Demiyorum. Zaten beraber olacak. Oyunculuk tekrar gelecek. Farkındaysan artık şarkıcılara dizi yaptırıyorlar. İşte o zaman şarkıcı olmaya karar verdim. Şarkıcı olacağım ve dizimi yapacağım. Bu işe başlamamın sebebi budur. Bak gör ‘Civanım' diye bir dizi çekilecek.

Şu anki diziler sizi tatmin ediyor mu?

-Benim yapacağım dizi güzel bir şey olacak. Kötü bir şey yapmam. Benim klibim de 35’lik filmle çekildi. Bir kutusu 250 dolar. Cebimdeki bütün paramı iyi olsun diye harcadım.

İlk piyasaya çıktığınızda iyi bir gelecek vaadediyordunuz oyuncu olarak. Neden bir Hande Ataizi olamadınız mesela?

-Birçok insan bunu söylüyor, ben de bıktım artık bunu duymaktan. Bende eksilen bir şey yok aslında. Belki hırslarım. Bir dönem kendimi çektim, fazla insanla görüşmedim. Bizim çevrede belli yerlere gitmek gerekir. Çiçek Bara mesela. Ona selam, buna aleykümselam. Biraz suç bende, ihmal ettim, bu piyasadan uzak kaldım. Şarkıcılık yeni bir soluk benim için. Oyunculukta daha başarılı olduğumu biliyorum ama şarkıcılıkta da tutunabildiğim kadar tutanacağım.

Başarılı olsun da yalancı olsa da olur

Nasıl erkeklerle beraber oluyorsunuz?

-Hangi işi yapıyorsa yapsın, başarılı olması önemli.

Neden?

-Ben de başarıyı severim.

İnsanın kişiliği başarısına mı bağlı?

-Başarılı insanların kendine özgüveni çok fazla oluyor. Erkekte, dürüstlükten mürüstlükten önce gelir o özgüven. Özgüveni olacak, kültürü olacak, yalan söylese bile söylemesini becerecek. Herkesin yaptığı şeyler, hangimiz dürüstüz? Belli etmesin. İlla ki aldatacak. Yok öyle bir erkek. Raconuyla yapsın, belli etmesin.

Peki başarılı demek aynı zamanda zengin mi demek?

-Başarılı olduğun zaman parayı da beraberinde getirirsin. Ama trilyonları olsa bana ne. Tabi ki erkekten maddi bir destek bekliyorum, ama bu benin geçineceğim kadardır, bunun için trilyoner olmasına gerek yok. At, yat, kat istemediğim için gayet mütevazi takılırım.

Bu kadar mütevazi istekleriniz varsa size bakacak birini bulmanız zor değil. Niçin para kazanmak için uğraşıyorsunuz o kadar?

-E ne yapacaksın o zaman hayatta? Hayat nasıl geçecek mücadele olmazsa? Hayatın ta kendisi bu. Herşey hazırsa çok sıkıcı olur.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!