Ben muhteşem siyahi bir modelim

Güncelleme Tarihi:

Ben muhteşem siyahi bir modelim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2012 00:00

Dünyanın gelmiş geçmiş en sofistike gruplarından biri Duran Duran. Hatta 1980’lerin ve 1990’ların The Beatles’ı. Hitleriyle yıllarca herkesi büyülediler. Yarınki İstanbul konserleri öncesi, zamanında çok sayıda erkeğin saçlarına meç attırmasının sebebi olmuş vokalistleri Simon Le Bon’u İtalya’nın Bari şehrinde kaldığı otel odasında yakaladık

Haberin Devamı

Son albümünüz grubun eski kimyasını sonunda bulduğu izlenimi verdi bana. Hayranlarınız ne düşünüyor?
- Muhteşem bir reaksiyon aldık. Bir önceki albüm ‘Red Carpet Massacre’ 2006’da yayınlanmıştı ve bizim için gerçekten çok zor bir albümdü. Yıllar sonra ilk kez bir plak firmasıyla anlaşmıştık ve prodüktörlerimiz de Timbaland ve Justin Timberlake’ti. Dolayısıyla çok Amerikan sound’lu bir albüm oldu. Açıkçası ‘Red Carpet Massacre’de yanlış yöne gitmiştik. Son albüm ‘All You Need Is Now’ daha başarılı olmalıydı.

Bu yüzden mi son albümde albümü Mark Ronson’un ellerine teslim ettiniz?
- Evet, bizi eski günlerimize döndürdü. Duran Duran nasıl olması gerekiyorsa sonunda öyle oldu. Hayranlarımızın da böyle düşündüğünü konserlerde anlıyorum. Prodüktörün yönlendirmesi gereken bir grubuz. Bütün büyük gruplar gibi kendimize geniş açıdan bakamıyoruz. Bu yüzden Ronson bizi istediğimiz hale getirdi.

Haberin Devamı

Son klibiniz ‘Girls Panic!’i Jonas Akerlund çekti. Süpermodellerin yerinizi alma fikri nasıl ortaya çıktı?
- Nick (Rhodes) “Video için bir fikrim var” dedi ama hangi single’a çekeceğimizi bile bilmiyorduk, sadece her nesilden güzel modellerin oynayacağı bir klip fikri... Düşük bir bütçemiz vardı. iPad ve küçük kameralarla çekip ucuza getirmeyi düşünüyorduk. Akerlund inanılmaz bir prodüksiyon yarattı. İnanılmaz bir seviyeye çıksa da bütçeyi bir şekilde bulduk, Londra Savoy Oteli’ni ayarladık, modellerin gruptan kimi oynayacağını seçtik ve işe koyulduk.

Klipte sizi Naomi Campbell canlandırıyor. Siz mi karar verdiniz?
- Naomi’nin beni oynamasını istiyordum, ben onu seçtim.

İDEAL KADINIM EŞİM YASMIN

Neden Naomi?
- Onda bir grup lideri havası var. Beni her zaman çok etkilemiştir. Naomi’de hep kendimi görürdüm. Ayrıca eşim Yasmin’in ve benim de çok iyi arkadaşım. Her şeyden öte dünyanın en iyi süpermodeli. Zaten klipteki tüm modeller dünyanın en iyileri. Ama Naomi sanki paralel evrendeki yansımam gibi. Simon Le Bon’un ‘muhteşem, siyahi bir model’ olması muhteşem fikir.

Çok başarılı modellerden bahsettik. Peki sizin ideal kadın tanımınız nedir?
- Biliyorsun ki kendisi bir model olan Yasmin’le evliyim ve ideal kadınım da o. Güzel olduğunu söylememe gerek yok fakat en önemlisi çok komik ve eğlenceli bir kadın. Şefkatli, sevgi dolu, dürüst, açık sözlü ve üç çocuğumun annesi. İlişkiler çeşitli yollardan geçer. Bir gün özel biriyle karşılaşırsınız. İşte o muhteşem ve eşsiz bir andır. Yasmin’le bunu anlamıştım.

Haberin Devamı

Eşiniz işinizi bırakmanızı söylese bırakır mıydınız?
- Asla böyle bir şey söylemezdi çünkü o benim ve Duran Duran’ın en büyük destekçisi.
Yasmin, geçen mart ayında Daily Mail’e “Hâlâ herkesten çok fazla partileyebiliyorum ama Simon artık eskisi kadar Rock’n Roll hayatı yaşamıyor” gibi bir açıklama yaptı. Ama gazeteye, kendi aramızdaki bir espriyi söylemiş.

Tamam inanmıyorum. Peki hâlâ eskisi gibi partiliyor musunuz?
- Bundan kastın uyuşturucu kullanıp sabaha kadar içki içip uykusuz kalmaksa eğer, hayır. Çünkü sesimi korumak zorundayım. Rock’n roll hayatı ve bu tarz partiler bir müddet eğlenceli ama haftada beş konser veriyorsanız dinlenmeniz lazım. Artık geç yatamam, çok içki içemem ve çok aykırılık yapamam. Bizim için gerçek parti, biz sahnede çalarken insanların deli gibi dans etmesi. İstanbul’da da aynı şey olacak.

Haberin Devamı

Sağlığınızı korumak için neler yiyip içersiniz?
 Dozunda yer içerim. Her şeyden azar azar tüketirim. Şeker gerçekten sağlıksız bir şey. Sağlığım için şekerimi sürekli aşağılarda tutuyorum.

Olimpiyatların açılış töreninde de sahne alacaksınız. Neler planlıyorsunuz?
- Hyde Park’ta yapılacak konserde çıkmak heyecan verici ve İngiltere’yi temsil etme fikri de çok güzel. Ama şarkıları seçmek çok zor çünkü sadece 50 dakikamız var. Bu yüzden sahneye koşarak çıkıp ne kadar klasik şarkımız varsa çalacağız. Orada izleyenleri sıkma lüksümüz yok.

DİNDARLAR BENİ SEVMEZ

‘Bir Ateistin Noel Rehberi’ makaleme gelen tepkileri umursamıyorum açıkçası ama dini fikirlerim değişti. Artık, ateist değil agnostik diyorum kendime. Bunu açıkça söyleyebilmem de köktendincileri rahatsız ediyor. Dindarlar körü körüne inanmamızı istiyor. Benim tek inandığımsa başkalarına zarar vermememiz gerektiği. Kuran, İncil ve Tevrat’ta da başka canlılara zarar vermememiz gerektiği yazar.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!