Ben erkeğin bakımlı olanını severim

Güncelleme Tarihi:

Ben erkeğin bakımlı olanını severim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2001 00:00



Banu TUNA
Haberin Devamı

Son zamanlarda erkekleri bir güzellik merakı aldı. Çatık kaşlarını alıyor, ağda yaptırıyor, saç boyatıyor-ektiriyor, cilt bakımına giriyorlar. Başta ite kaka karıları ve sevgilileri kendi kuaförüne yolluyor erkekleri. Sonra onlardan daha sık gelmeye başlıyorlar. Eskiden en fazla deniz mevsiminde kolaltı tüylerine bir iki jilet darbesi vurulurdu. Dökülen saçlara farklı tarama şekilleri veya peruk denenirdi. Ama şimdi erkekler de kalıcı güzellik peşinde. Saçlarına gölge attırıyor, istenmeyen tüyleri epilasyon ile tamamen yok ediyorlar. Tırnaklarına parlatıcı sürdürüyor, renkli lens takıyor ve açık renk kirpiklerini gür görünsün diye boyatıyor. İşte onlara yeni erkekler deniyor. Kadınların, ‘‘ben bakımlısını severim’’ diye parmakla gösterdiği erkekler... Komşumuz, iş arkadaşımız, sevgilimiz, potronumuz, akrabamız, bildiğimiz, sıradan erkekler onlar... Ama sayıları henüz milyonları bulmadığından taşlanmamak için ifşa olmak istemiyorlar!

Makyaj yapıyorlar

Yeşil yosun maskesi ve gözlerin üzerine konulan salatalık dilimleri artık erkeklere hiç yabancı değil. Hepsi cilt tipini, piyasadaki ürünleri ezbere biliyor. Gece çıkarken tenleri bronz olsun, fotoğrafta parlamasın diye pudra sürüyorlar. Gözlere kalem çekiliyor, rimel sürülüyor. Ergenlik çağından kalan lekelerinden kurtulmak içiin peeling yaptıranlar var. 15-25 yaş arasındaki gençler daha çok sivilce problemleri nedeniyle güzellik salonlarına koşuyor. Dermamed'ten Levent Türbedar botox tedavisi için gelen müşterileri olduğunu belirtiyor. Botox yüz kaslarının dondurulması işleminin adı. Adaleler donunca kaşınızı çatamıyorsunuz. Böylece hem endişeli ifade ortadan kalkıyor, hem de yüzünüz kırışmıyor. Botoxçuların yaşı 35-40 arasında değişiyor. Kuğu Güzellik Salonu'na cilt bakımı için gelen erkek müşteriler 30'u bulmuş. Serap İnan cilt bakımına gelenlerin yüzde 80'inin krem aldığını söylüyor.

ESMER GELEN BEYAZ ÇIKIYOR

Tüyler hem estetik değil, hem de yazın çok terletiyor. Spor salonlarında ve havuz başlarında göğüs ve sırt kıllarını sergilemek istemiyor erkekler artık. En çok sırt ve yanaklarındaki tüylerden şikayetçi. İstanbul'da iki şubesi olan Neco Kuaför aslında kadınlara hizmet veriyor. Gelen kadınların kocası, sevgilisi, kardeşi, oğlu derken bir hayli erkek müşterisi olmuş. Erkekler sırt, elmacık kemiği, kaş ortası ve eller için ağdaya geliyorlar. Ağda faturaları kadınlara göre yüzde 25-30 daha yüksek. Ağda ile burun ve kulak arkası tüyleri de alınabiliyor. İki kaş arasını ve yanakları ip ile aldıranlar da var.

Aksatmadan 2-3 haftada bir geliyorlar. Müşterileri arasında mimar, öğretim görevlisi, futbolcu, ekonomist, işadamı, modacı ve haber spikerleri var. Yaşları 30-55 yaş arasında.

Estetik Tıp Doktoru Levent Türbedar, müşterilerinin yüzde 30'unun erkek olduğunu söylüyor: ‘‘Mayoyla insan içine çıkamayacak kadar kıllı erkekler var.’’ Komple bacak tedavisi yaptıranlar var. Göğüs kılları da birkaç seanstan sonra daha az gözüküyor. Bir seans yarım saat sürüyor. İncelme için 3, yok etmek için 8-10 seans gerekiyor. Sporcular tüyleri tamamen yok etmek istiyor. Tüyler gidince esmer sanılan insanların ne kadar beyaz olduğu ortaya çıkıyor. Ancak işin püf noktası tüyler beyazlaşmadan epilasyon yaptırmak. Beyaz tüylere epilasyon fayda etmiyor. Lazerli epilasyonda komple sırt seansı 300-600 dolar. Müşteriler arasında peynir tüccarı, mimar, fırıncı, uçak kaptanı var.

Kuğu Güzellik Salonu'nun ağdaya gelen erkek müşteri sayısı 10. Gelenler, Nişantaşı çevresindeki toptancılar.

SAÇTA RICHARD GERE MODA

Perçok erkek artık mahalle berberini unuttu, kadın kuaförlerine abone oldu çünkü onlar dertlerini anlıyor. Üstelik yan koltuktaki pala bıyıklı beylerin ters bakışlarından da kurtulmuş oluyorlar. Neco'dan Muhittin ‘‘Kadın kuaföründe daha rahat ediyorlar. Üstelik kadınlar kadar kaprisli de değiller’’ diyor. Saçları beyazlaşanlar kömür karasını değil, röfleyi tercih ediyor. Böylece hem olgun ve karizmatik bir imaj yakalanıyor, hem de ele güne laf ettirilmiyor. Richard Gere modeli çok moda. Beyaz saçı fümeye çeviren, sigara lekesini örten şampuanlar pek popüler. Defrize (düzleştirme), kaynak, perma, gölge ve röfle de yaptırıyorlar. Saç dökülmesini engelleyici ampüllerin yüzde 80'ini erkekler kullanıyor.

Saç güzelliği için öğütler:

Saçlar ıslak ve jöleliyken sigara içmeyin. Daha çok nikotin emiyor.

Dökülmesin istiyorsanız alkolsüz jöle ya da köpük kullanın.

Beyaz saçlılar, renkli şampuan kullanmayın. Saçınız zamanla şampuanın rengini almaya başlayabilir.

KENDİME SAYGIMDAN YAPTIRIYORUM

Yaklaşık 13 yıldır cilt bakımı yaptırıyorum. Siyah noktaları, akneleri temizletmek için başladım. Nasıl başkası için giyinmiyorsam, bunu da kendime olan saygımdan yaptırıyorum. Belki de yaşlılıktan korkmaktır. Kişisel bakım için cilt temizliği ve bakımı, manikür-pedikür yaptırıyorum. Topuklarımı, dirseklerimi törpülüyorum. Evde kendi ürünlerim var. Yüzümde sivilce çıkınca üstüne hafif bir nemlendirici ve fondöten sürüyorum. Gece çıkarken bronz gösteren pat sürüyorum. Evde yeşil kil maskelerinden yapıyorum kendime. İlk başta toparlayana kadar her hafta bakıma gittim. En son yurtdışından sırttaki pürüzleri gideren bir ürün aldım. Cilt bakımı yaptıran çok arkadaşım var. Ama yadırgayanlar da oluyor.

EVDEKİLER ANLAYINCA İNKAR ETTİM

Emekli bankacı M.T (51)

Kozmetik kullanmaya 4 yıl önce başladım. Bir sabah aynaya baktım ve kırışıklıkları gördüm. Orada, aynanın önünde eşimin ve kızlarımın kremleri, tonikleri duruyordu. Sabahları rastgele sürmeye başladım. Mesela toniği kolonya gibi elime döküp sonra yüzüme sürüyordum. Ben böyle bol bol kullanınca evdekiler uyandı. Önce inkar ettim. Evin reisi olarak gece kremi sürüyor olmaktan utandım. Ama krem kavanozlarının içinde benim parmak izlerimi ayırt etmeleri zor olmadı. Sonra kızlar madem kullanacaksın bari doğru kullan diyerek nasıl kullanacağımı anlattılar. Şimdi düzenli olarak yağlı ciltler için nemlendirici, gözaltı kremi ve gece kremi kullanıyorum. Ama kozmetik dükkanına gidip satın alamam. Hálá eşim veya kızlar satın alıyorlar. Yüzümdeki siyah noktaları da onlar sıkıyor. Saçımı boyatmaktan doğal olmaz, herkes farkeder diye çekiniyorum. Eşimle aramda 12 yaş fark var, aradaki farkı kapatmaya çalışıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!