Ben bir hayalperestim

Güncelleme Tarihi:

Ben bir hayalperestim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2012 00:00

Son dönemde işlerinden çok Burak Özçivit aşkıyla gündemde olan Ceylan Çapa, Hello! dergisi için modellik yaptı. Annesi şebnem Çapa’nın 2012 ılkbahar-Yaz koleksiyonuyla objektif karşısına geçen genç kız, sonrasında derginin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Güzelliğini bir yana bıraksanız bile, Ceylan Çapa’nın popüler olmaması, dikkat çekmemesi imkânsız. Çünkü babası ünlü işletmeci Celal Çapa, annesi güzelliği ve tasarımlarıyla kendinden söz ettiren şebnem Çapa... Üstüne üstlük, ünlü oyuncu Burak Özçivit’le de mutlu bir birlikteliği var. Ama aşk denince Ceylan Çapa’nın ağzını bıçak açmıyor, Özçivit’le ilgili konuşmak istemiyor. Çünkü nazardan korkuyor. Böyle sessiz sedasız, gözlerden uzak kalmalarından gayet memnun...

*  Annenizin tasarımlarını nasıl buluyorsunuz?

- Annem farklı stili ve özgün tarzıyla hazırladığı tasarımlarında kendi dünyasını yansıtıyor.

*  Koleksiyonun kodlarından bahseder misiniz?

- Çiçekli şal, desenli şifon ve ipek bordürlü, deri askılı, püsküllü uzun elbiseler, abiye uzun ve kısa gece elbiseleri, mini küçük elbiseler, tulumlar, mayo üzerine giymek için tunikler var koleksiyonunda.

*  Bu tasarımlar stilinizle ne kadar buluşuyor?

- Koleksiyonda benim tarzımla örtüşen parçalar oluyor. Örneğin, annemin de çok sevdiği püskül detaylı kıyafetler, orijinal aksesuvarlı uçuşan uzun elbiseler benim giymekten keyif aldığım tasarımlar.

ANNEMLE STİLLERİMİZ ÇOK FARKLIDIR

*  Annenizle moda üzerine ve onun tasarımlarıyla ilgili sohbet eder misiniz? Birbirinize önerilerde bulunur musunuz?

- Modayı ve yenilikleri yakından takip ettiğim için annemle fikir alışverişimiz çok olur. Onun kendi tarzına ilaveten sezonun trendlerini ufak ufak serpiştiririz.

*  Annenizle moda ve stil konusunda nasıl bir ortak yaklaşımınız var?

- Genel kapsamda annemle stillerimiz çok farklıdır. Ama yine de bazı giyim seçimlerimiz birbirine çok benzer. Hatta annemle bazı ortak kullandığımız aksesuvarlarımız ve deri ceketlerimiz bile vardır.

*  Moda kavramını nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Biraz klasik bir cevap olacak: Moda kişinin kendi tarzını yaratıp yakışanı giymesidir. Sonuçta dünyada moda diye bir çark dönüyor. ılla ki modaya uymak istiyorsa kişinin mutlaka kendine yakışan bir parçayı veya rengi bilinçli bir şekilde sevip kullanması gerekir.

*  Annenizin koleksiyonuyla objektif karşısına çıkıyorsunuz. Yani bir anlamda onun marka yüzüsünüz. Başka projelere yaklaşımınız nasıl, sıcak bakıyor musunuz peki?

- ıçime sinen bir proje olursa neden olmasın...

MODA DA MÜZİK GİBİ GEÇMİŞE DOĞRU GİDİYOR

*  Tutkun olduğunuz ya da olmazsa olmaz diye nitelendirdiğiniz bir parça var mı?

- Skinny jean ve deri ceket... Vintage çanta ve aksesuvar toplamayı çok seviyorum. Alışveriş yaparken en eğlenceli vakit geçirdiğim yerler; Londra’daki Portobello, Paris’teki Marchepuces, Bangkok’taki Shatuchak -ki sadece cumartesi ve pazar günleri açık olan Asya’nın en büyük pazarıdır.

*  Modanın kodları nereye doğru gidiyor?

- ıleri değil, geçmişe doğru gidiyor. T pkı müzik piyasasında olduğu gibi... 1960’ların, 70’lerin esintileri, çicek desenler, bol paça pantolonlar gibi...

*  Kimin tarzını ve stilini beğeniyorsunuz?

- Miroslava Duma, Olivia Palermo, Türkiye’den ise Ece Sükan. Tarzlarını beğenme sebebimse günümüzle vintage parçaları çok güzel kombinlemeleri...

MÜZİK EĞİTİMİMİ DEĞERLENDİREBİLİRİM

*  Opera eğitimi aldınız ama müzikle ilgilenmiyorsunuz...

- Müzik eğitimimi son derece zevk alarak tamamladım. şu anda sadece çok iyi bir dinleyiciyim. ıleride ne olur belli olmaz.

*  Tutkuyla bağlı olduğunuz bir şey var mı?

- Ailem, ailem, ailem...

*  Hayalleriniz ve beklentileriniz neler?

- ıkizler burcu olmamdan dolayı hayalperest bir yapım var. Hayallerim ve beklentilerim özelime giriyor ve pek paylaşmak istemiyorum.

*  Yaşama hangi noktadan bakıyorsun?

- Yaşama hep olumlu bakmaya çalışırım. Her anın keyfini çıkarmak, mutlu bir şekilde yaşamak isterim.

*  Sizi ne mutsuz eder, ne üzer, ne bol kahkaha attırır?

- Yanlış anlaşılmak mutsuz eder. Sevdiğim bir insanı kaybetmek user. Babamın espirileri beni güldürmeye yeter.

AİLEMİ YARGILAMA HAKKIM OLAMAZ     

*  Aşk, her mekâna kendi rengini verir. Dünya değişti sanırız. Sizin renginiz peki?

- Turkuaz, bana huzur verir.

*  “Çocuklar, başta anne ve babalarını koşulsuz severler. Bir zaman sonra onları yargılamaya başlarlar. Nadiren onları affederler” diyor Oscar Wilde. Anne-babanızla ilişkiniz nasıl? Kim kimi daha çok yargılıyor?

- Anne babamla çok iyi arkadaş olduğum kadar aramızda her zaman bir çizgi vardır. Annem annemdir, babam da babamdır. Anne ve babamı yargılama gibi bir hakka sahip olduğumu zannetmiyorum.

*  Annenizle hangi özellikleriniz ya da huylarınız birbirine benziyor?

- ıkimiz de ıkizler burcuyuz. Dolayısıyla karakterlerimiz birbirine benzer. Annemle her şeyimi paylaşırım. Annemin hiç yaşlanmayan çocuk ruhu benim de yaşlanmayacağımı hissettiğim ruhum birbirimizin ortak noktasıdır.

Haberin Devamı

UZAKDOĞULULAR’DAN ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR     

*  Anneniz sık sık Hindistan’a gidiyor. Sizin Uzakdoğu ile ilişkiniz nasıl? Anneniz ile Hindistan’a gittiniz mi?

- Hindistan’a hiç gitmedim. Bir gün inşallah annemle gitmek kısmet olur. Uzakdoğu’yu, özellikle Hong Kong’u çok seviyorum. Tayland’ın mistik havası, insanlarının sıcaklığı, kibarlığı çok farklı. Batılı insanın Uzakdoğulular’dan öğreneceği o kadar çok sey var ki, keşke onlar gibi değer yargılarımız farklı olabilse, birbirimizi kırmadan yaşamayı becerebilsek.

Haberin Devamı

                                                                         

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!