Ben Atatürk’ü çok sevdim

Güncelleme Tarihi:

Ben Atatürk’ü çok sevdim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2013 09:02

İngiltere’de yaşayan Türk yapımcı Fuad Kavur, Atatürk filmi çekmek için kolları sıvadı. Atatürk’ü İngiliz oyuncu Jack Fox’un canlandıracağı filmde rol alacak tek Türk ise Esin Harvey. “Ben Onu Çok Sevdim” dizisinde rol alan Harvey, filmde Mustafa Kemal’in aşık olduğu kadını canlandıracak.

Haberin Devamı

YAŞAMINI İngiltere’de sürdüren Türk yapımcı Fuad Kavur, Atatürk filmi çekiyor. Yaşar Kemal’in eserinden uyarlanan 1984 yapımı “İnce Memed” filminin de yapımcısı olan Kavur, senaryosunu kendi yazdığı filmin çekimlerine 12 Nisan 2014’te Macaristan’da başlayacak. Yapımcılığını Bond filmlerinin yapımcısı Anthony Wayne’in üstlendiği filmin prömiyeri, 29 Ekim 2014’te Türkiye’de yapılacak.

Tek Türk oyuncu Harvey
Filmde Atatürk’ü İngiliz oyuncu Jack Fox canlandıracak. Latife Hanım’ı da “Game of Thrones” dizisinden tanıdığımız, Charlie Chaplin’in torunu Oona Chaplin oynayacak. Ekipteki tek Türk oyuncu ise Esin Harvey. Türkiye’nin eski Londra büyükelçisi Yiğit Alpdoğan’ın kızı olan Harvey, Londra’nın prestijli tiyatro okullarından LAMDA’dan mezun. “Ben Onu Çok Sevdim” dizisinde Berrin Menderes’in asistanı Canan’ı oynayan Harvey, filmde Mustafa Kemal’in aşık olduğu kadınlardan birine hayat verecek. İngiltere’de yedi yıl boyunca çeşitli tiyatro oyunları ve filmlerde rol alan Harvey, Fuad Kavur’la bir oyunu sırasında tanıştığını söyledi. Daha sonra filmin yapımcısı Anthony Wayne ile bir araya geldiğini anlatan Harvey, “Skyfall filminin çekimleri sırasında İstanbul’da, Şamdan’da yemek yedik. O da filmde olmamı isteyince ekibe katıldım. Nisan ayında çekimlere katılmak için Macaristan’a gideceğim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!