Bedük dans devrimi yaptı

Güncelleme Tarihi:

Bedük dans devrimi yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2008 00:00

İlk albümüyle sessiz ve derinden ilerleyip adını kulaktan kulağa yaymayı başaran Bedük, ikinci albümünü hazırladı. Dance Revolution (Dans Devrimi) isimli albümün yine her şeyini kendisi yaptı. Kliplerinde sürekli dayak yiyen, gözlüklü ve takım elbiseli adam olarak bilinen Bedük, bildiğimiz gibi: Takım elbisesi ve gözlüğüyle sahnelere geri dönüyor.

Myspace’den başlattığı yarışma ise çok eğlenceli. Bedük’ü neden çok sevdiğini ve neden seçilmesi gerektiğini iyi anlatan iki kişi ve birer arkadaşı Bedük’ün çekilecek olan yeni klibinin setine gidip bir partideymiş gibi eğlenecek. Myspace üzerinden birçok proje geliştiren Bedük’le yeni başlayan yurtdışı macerasını, çocukluğundan bu yana onunla birlikte büyüyen kabuslarının nasıl geçtiğini, sahnedeki Bedük’le evdeki Bedük’ün farkını konuştuk. Her zamanki gibi gözlüklerini röportaj sırasında da çıkartmadı. Bedük’ün yepyeni şarkılarını bu gece Beyoğlu İndigo’da dinleyebilirsiniz.

Bedük’ün ilk elektronik albümü Even Better, kaliteli sound’u ve yabancı elektronik dans müziklerini aratmayan kalitesiyle kulaktan kulağa hızla yayılmıştı. Sahnedeki duruşu, şarkılarını söyleyiş tarzı ve yüksek egosu, onu farklı bir yere koydu.

Yeni albümü ise bir haftaya kadar piyasada olacak. Devamlı ürettiğini ve ürettiklerini paylaşmak istediğini söyleyen Bedük: "Sürekli yeni şarkılar yapıp ortaya çıkartmak istiyorum. Bekletmek yaratıcılığımı kısıtlıyor çünkü. Stratejik planlamalar yapmıyorum bu konuda" diyor.

Dance Revolution’ın türü, yine elektronik dans ama sound’u biraz daha canlıya yakın. Elektronik müziğin en büyük sıkıntısı, canlı dinlendiğinde verdiği tadı evde dinlerken vermemesidir. Bedük, bu sıkıntının önüne geçmek için bazı değişiklikler yapmış: "Sahneye 5 kişi çıkıyoruz. Bas gitar, davul, gitar, klavye ve ben. Tam bir grup havasıyla sahneye çıktığımız için müzik daha da coşkulu oluyor. Bu albümde de benim vokalim ve gitarlar ön planda. Yani evde dinleyen de tam gaz coşacak". Albümde 11 şarkı var. Dokuzu yeni, ikisi remiks. İlk albümde olduğu gibi her şeyle kendisi ilgilendi. Ancak bu kez takım elbiseleri beyaz değil, kırmızı, sarı ve mor. Automatik, Too Shy, Gimme Little Something ve Hot Bitch isimli yeni şarkıları ve çekilmesi planlanan kliplerle bu yılın bombası olacak gibi görünüyor.

KLİP OYUNCULARI MYSPACE’TEN

Bedük’ün kliplerine bakarsanız, çekim sırasında ne kadar eğlenildiğini aşağı yukarı tahmin edebilirsiniz. Klipler için aylarca o kadar ciddi çalışılıyor ki, çekim ortamına girildiği anda herkes rahatlıyor ve eğlenmeye odaklanıyor. "Yönetmen Murat Küçük’le çalışıyorum yine. Sanki bir parti veriyormuşuz da şansa kaydediliyormuş gibi olacak. Konserlerime gelen veya beni CD’den dinleyen insanların, eğlence ortamımızı görmesini istedim. O yüzden Myspace’te bir yarışma düzenlemeye karar verdim. En yaratıcı mesajları atanları davet edeceğim. Kazanan iki kişi birer arkadaşıyla birlikte klibin çekimine gelebilecek. Beş kişi de yanlarına birer arkadaşlarını katıp bu akşam İndigo’ya gelip kuliste bizimle coşacak. Bir sonraki klibimde de yine Myspace üzerinden seçtiğim insanları oynatacağım" diyor. Albümdeki şarkılar ile çekilecek klip, ilk defa Myspace’de yayınlayacak.

AMSTERDAM’DA KONSER VERECEK

Kısa ve anlaşılır sözleri, çarpıcı klipleri ve coşkulu müziğiyle insanları coşturmayı hedefleyen elektronik dans müziğini hakkını vererek yaptığınızda Türkiye’de hemen göze çarpıyorsunuz. Bedük, geçen yıl birçok festivalde sahne aldı. Gece gündüz demedi, beyaz takımı ve gözlükleriyle kendine bir marka yarattı. Bunun da meyvelerini toplamaya başladı. "22 Kasım’da Amsterdam’da Paradiso isimli bir kulüpte konser vereceğim. Oraya gidip de bir Türk kulübünde sahneye çıkmayı istemedim. Paradiso Amsterdam’ın en büyük isimlerinden biri. Coldplay ve Robbie Williams’ın albüm tanıtımlarını yaptıkları bir yer. Yurtdışındaki birçok firmadan teklifler geliyor ama bizden bir Türk olarak bekledikleri Arap taklidi şeyler olduğundan kabul etmiyorum. Amacım global bir bayrak taşımak" diyor.

Daha bu haftabaşında İngiltere’den albüm teklifi almış. İtalya, Hollanda ve Pakistan’dan da teklifler gelmiş. Belki adını en çok Franz Ferdinand’ın This Fire şarkısına yapacağı re-make ile duyuracak yurtdışında.

KABUSLARIMDAN SAHNEDE KURTULDUM

Sahnede ve kliplerde gördüğümüz Bedük, inanılmaz egosantrik, kendini beğenmiş ve havalı bir tip. Klişe olacak ama gerçek hayatta böyle değil. Kendi tabiriyle iki Bedük var. Evdeki ve sahnedeki... "Evdeki Bedük şeker gibi bir adam. Sahnedeki ise deliriyor. Kadınlara yazılmış şarkı sözleri eşimi rahatsız etmiyor, çünkü iki adam arasında fark olduğunu biliyor. Sahnede egom ortaya çıkıyor, orası benim oyun alanım ve oraya hakimim" diyen Bedük’ün hayatını müzik ve sahne değiştirmiş. Çocukluğundan beri gördüğü kabuslar, sahneye çıkmaya başladıktan sonra yok olmuş. "Gece yanımdakini boğmaya çalışıyor veya dövüyordum. Camı açıp avaz avaz bağırıp çağırıyordum. Ve sabah hiçbir şey hatırlamıyordum. Psikologlar çare bulamadılar. İlk albümüm Even Better’la birlikte sahnelere çıktığımdan beri hiçbir sorunum kalmadı" diyor. Ama şimdi de, sahneye çıktığı gecelerde yükselen adrenalin yüzünden sabaha kadar titremekten uyuyamıyor.

Kliplerde yine dayak yiyecek

İlk klip Automatik adlı şarkıya çekilecek. Konusu hakkında ipucu alıyoruz. Bir kasedi kıran Bedük polisler tarafından yaka paça götürülüyor ve olaylar gelişiyor. İkinci klip Hot Bitch’e ait olacak. Şarkı, Bedük’ün elde edemediği çok alımlı bir kadından bahsediyor. Klibinde de güzel bir kadının yanına gidip tanışmaya çalışacak. Fakat uçan tekmelerle dayak yiyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!