Bebekler suya daldı

Güncelleme Tarihi:

Bebekler suya daldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2009 00:00

İngiliz yazar Charles Kingsley’in 1863 yılında yazdığı Water Babies (Su Bebekleri) adlı kitap, bir fotoğraf sergisine esin kaynağı oldu. Fotoğrafçı Bennu Gerede, bazı çocukları tek başına, bazılarını anneleriyle suda fotoğrafladı. Fotoğrafların illüstrasyonlarını oyuncu Cemal Hünal’ın kardeşi Kerem Sami Hünal yaptı. Ortaya 15 fotoğraflık, masal gibi bir sergi çıktı. 14 Temmuz Salı günü, Mohini Aile ve Çocuk Yaşam Merkezi’nde sergilenmeye başlayacaklar.

Huggies Little Swimmers - Su Bebekleri adlı fotoğraf sergisi için koca bir ekip çalıştı. Projenin konsept danışmanlığını Serdar Süer yaptı. Annelerin masalsı kostümlerini modacı Ümit Ünal tasarladı. Fotoğrafların manipülasyonlarını da Dijipost gerçekleştirdi. Sergideki fotoğraflar, kitap haline getirilip satışa sunulacak. Geliri hayır kurumlarına bağışlanacak.
14 Ağustos’a kadar gezilebilecek serginin fotoğrafları Suada ve Polonezköy’deki Village Park Otel’in havuzlarında çekildi. Hamile Deniz Akkaya, manken Sinem Güven ve kızı Defne, sanatçı Anjelika Akbar ve oğlu Timur Tarman, gazeteci Balçiçek Pamir ve ikizleri Lal ile Kuzey, Sibel Kelly ve Selin Saçlı isimli bebekler objektifin karşısına geçti. Gerede bazı fotoğraflar için havuza daldı. Gerede ile küçük oğlu Kai’nin fotoğraflarını ise Koray Erkaya çekti.

Çocukların uzayla randevusu başladı

Dünyadaki benzerlerinin dördüncüsü olan İzmir Uzay Kampı, 14 Haziran’da kapılarını açtı. 22 Ağustos’a kadar devam edecek olan
/images/100/0x0/55eb54f3f018fbb8f8ba6f58
kampta, 6 günlük programlar düzenleniyor. Çocuklara uzay bilimleri ve teknolojileri konularında uygulamalı eğitim veriliyor. Türkçe ve İngilizce programa katılan öğrenciler sonunda sertifika alıyor.

Uzay Kampı Kurucusu Dr. Wernher von Braun, ilk kampını 1982’de Huntsville, Amerika’da açtı. İzmir Gaziemir Serbest Bölgesi’ndeki, dünyanın en büyük dördüncü uzay kampı. Dokuz yıldan bu yana 45 ülkeden 85 bin çocuğu ağırladı. Kamp süresince öğrenciler, astronot eğitim simülatörleri kullanmanın yanı sıra, teleskopla gökyüzü gözlemleri, fen laboratuvarında deneyler, yıldız evinde gökyüzünü tanıma, model roket yapıp fırlatma, bilimsel gösteriler ve uzay tarihi dersleri gibi ilginç aktivitelere katılıyorlar. Uzay Kampı Türkiye ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için (232) 252 35 00 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

İKİ GÜNLÜK PROGRAM DA VAR

9-15 yaş grubundaki öğrencilerin hem uzay bilimleri alanında eğitim alabilecekleri hem de eğlenebilecekleri bir program bu. 6 günlük yaz kampı: 550-600 dolar. 5 günlük olursa 460-500 dolar’a iniyor. 12-15 yaş grubundan öğrencilere yönelik olarak yapılan 5 günlük program ise 475-525 dolar arasında. İnsanlı uçuşlarının tarihçesi ve geleceği hakkında eğitim verilen 2 günlük Yıldızlar ve Gezegenler Macerası Programı, 230-260 dolar arasında değişiyor.

GÖZÜNÜZ ARKADA KALMASIN

Kampın yatak kapasitesi 325. 24 kişilik yatakhanelerde yataklar ranza şeklinde. Katılımcıların güvenliğini sağlamak üzere 7 gün 24 saat, kamp eğitimcileri ve güvenlik personelleri görevde.
Yatakhane giriş çıkışları, eğitimciler ve güvenlik kameraları ile kontrol ediliyor. Kampta kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri ücrete dahil.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!