Bebek’in sonsuz mutluluğu Şişhane’ye çıktı, ‘halk’ oldu

Güncelleme Tarihi:

Bebek’in sonsuz mutluluğu Şişhane’ye çıktı, ‘halk’ oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2009 16:50

Şehrin yeni manyetik alanı Şişhane’de Meşrutiyet Caddesi üzerine açıldı: Public yani halk. Bütün işaretler bu yılın şanslı mekânı olacağını gösteriyor.

Haberin Devamı

Yeşim ÇOBANKENT
ycobankent@hurriyet.com.tr

Cana yakın ve eğlenceli bir ruh haliyle doğan Public, Şişhane’nin avizeci esnafından Büyük Londra Oteli’nin bohem turistlerine ve piyasa yapmayı seven sosyetiklere kadar her kesimden insana göz kırpıyor.

Ayşe Kucuroğlu Bebek’te kurabiye kokan, çocuk kahkahalarıyla çınlayan pembe-beyaz bir masal evi yarattı. Happily Ever After (sonsuza dek mutlu) Bebek’in en sevilen mekânlarından oluverdi kısa sürede. Bebek’teki bu tatlı hayat devam ededursun, Ayşe Kucuroğlu ve eşi Taner Kucuroğlu istikameti Şişhane’ye çevirdi. Yanlarına Radio Oxygen’in kurucularından müzik insanı Engin Yelkencioğlu’nu aldılar.   

Bu üçlünün Şişhane metro istasyonunun burnunun dibindeki yeni mekânları Public besbelli bu yılın şanslı mekânı olacak. En çok da bulundukları konum itibariyle şanslılar. Asmalımescit’in bütün o tıkış tıkışlığını klostrofobik bulanların nefes alabilecekleri bir noktada, Şişhane’nin ferah feza bir noktasında yükseliyor Public. 
Yine de alçakgönüllü bir hali var. Tıpkı Ayşe Kucuroğlu’nun kendisi gibi: “Buranın kapısı herkese açık. Zaten adını da o yüzden Public (halk) koyduk. Mekânı snobe etmeyi de Bebek’i Beyoğlu’na taşımayı da kesinlikle düşünmüyoruz. Zaten uzun zamandır Beyoğlu’nda gözümüz vardı ama bir türlü gönlümüze göre bina bulamıyorduk, sonunda bulduk! Bina 1880’de yapılmış Trel adlı kişilikli bir yapı. Burası eskiden ‘Evren’ adlı bir esnaf lokantasıymış. O ruhtan çok uzaklaşmadan yan yer açmak istedik.”

Haberin Devamı

KOKOREÇ HARİÇ SOKAKTA SATILAN HER ŞEY

İçeride bir asma katın yanı sıra, belli bir saatten sonra “diskoteğe” dönüşecek ve özel partiler verilecek bir zemin kat var. Bu bölümün ayrı bir girişi olacak. Mutfak da aynı katta. Ayşe Kucuroğlu, şakayla karışık “Burası karaktersiz bir yer” diyor: “Yani kolayca restorandan bara, bardan diskoteğe dönüşebilecek, organizasyon yapılabilecek bir mekân.” Sahipleri, Public deyince akıllara yemek ve müzik gelsin istiyorlar. Kendi deyimleriyle bir “resto-bar” Public: “Kokoreç hariç Beyoğlu’nda sokakta satılan her şey bizim mutfaktan da çıkacak” diyor Kucuroğlu. Beyoğlu çikolatasından kuzu çevirmeye, hamsili pilavdan kendi yaptıkları ekmeğe kadar yok yok. Mutfaktan genç ve yetenekli şef Burcu Esin sorumlu.

Haberin Devamı

Müzik konusunda da Engin

Yelkencioğlu hünerlerini konuşturuyor: “Biraz genç-yetişkin tarzı retro müzik, biraz Radio Oxygen. DJ Murat Uncuoğlu, UFUK ve Yakuza çalacak. Açılışı Christian Prommer yapacak. Zaman zaman canlı performanslar ve orkestralar da olacak.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!