Bayram çikolatasız olmaz

Güncelleme Tarihi:

Bayram çikolatasız olmaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2007 00:00

Bayramda başrolde her zamanki gibi yine çikolata var. Ünlü çikolata markalarının hemen hemen hepsi, özel bayram çikolataları hazırlamış. İşte işinizi kolaylaştıracak seçenekler...

İki katlı madlen Ülker, Şeker Bayramı’nda iki yeni çikolata çıkarıyor: Amante ve Dore. İki katlı madlen çikolata olan Amante, sütlü ve bitter çikolatayı aynı anda tatma fırsatı veriyor. Sütlü ve bitter çikolatalı Dore ise, ince formu ve kare şekli ile alışılmış madlen çikolatadan daha farklı. Amante’nin kilosu 13.50, Dore’nin 11.50 YTL.

Üç yeni lezzet Kent üç yeni lezzet sunuyor. Kent Madlen Fındıklı çikolataları şık kutusuyla gözlere, lezzetli fındık kreması ile damaklara hitap ediyor. Krema dolgulu sütlü çikolata Kent Golds’un gül şeklindeki özel kutusunu şekerlik olarak da kullanabilirsiniz. Ayrıca sütlaç, güllü lokum, incir ve ceviz aromalı çeşitleriyle Kent Deluxe, Türk tatlarını şekerle buluşturuyor. 330 gr’lık Kent Golds 7.75, 450 gr’lık Kent Madlen Fındıklı 8.95 YTL.

Osmanlı motifli The Marmara’nın tamamen el yapımı olan Osmanlı motifli ve tuğra desenli çikolataları kalitesiyle de ayrıcalıklı. Özel kutuları içinde 70’ten fazla çikolata çeşidinin yer alacağı çikolataların kilosu 80 YTL.

Lale desenli
Şölen’in lale desenli, özel dolgulu çikolatası Tulipano bu bayrama özel çıktı. Farklı renk ve desenlerde üretilen Tulipano aynı kutu içinde; tarçın cevizli, fındıklı, bademli, Antep fıstıklı ve Türk kahveli beş farklı lezzeti bir arada bulunduruyor. Kare kutusu kırmızı renkte. 9’lu, 25’li ve 49’lu olmak üzere üç farklı ambalajda sunuluyor. 25’li Tulipano 6 YTL.

70’ten fazla çeşit
1924’te kurulan Elit Çikolata’da 70’ten fazla çikolata çeşidi var. Çikolata kaplı, bademli, fındıklı, üzümlü, portakallı drajeler, kurdelalı ekose kutuları içinde sunulan madlen çikolata, hindistancevizli, karemelli sütlü çikolata ve Elit badem şekeri bayramın vazgeçilmez tatlarından. Çikolataların kilosu 8-18 YTL arası.

Şeker oranı düşük Nuehaus çikolataları 1857’den beri üretiliyor. Tamamen Belçika’dan ithal. 45 çeşit çikolata var. Özelliği tamamen el yapımı olması ve şeker oranın düşük tutulması. Fındık, fıstık, badem ezmeli, dağ çilekli, mandalinalı, armanyak likörlü çikolatalar şık tasarımlı kutularda sunuluyor. Kilosu 136 YTL. İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon ve Bursa’da şubeleri var.

Hurmalı, mürdüm erikli tatlar Beyaz Fırın’ın çikolata markası Chocolat chez Nathalie’nin bayram için hazırladığı çikolatalar arasında hurmalı ve mürdüm erikli farklı tatlar var. Tamamen doğal ürünlerle elde hazırlanarak şekillendirilen bu özel çikolataları, gümüş ayaklı ahşap gövdeli káselerde sevdiklerinize sunabilirsiniz. Çikolataların fiyatı ortalama 85 YTL.





9 ayrı koleksiyon
Vakko Chocolate’ın numuneleri İsviçre’ye kontrole gittikten sonra üretime geçiliyor. Tadı ve kokusu kadar inceliği ve tasarımıyla da dikkat çekiyor. Superfine, Pralin, Vakko Superfine Cream, Vakko Nugatin, Vakko Chocolate Tablet, Lokumlu Pralin, Superfine Mints, Supreme ve Coffee Drops olmak üzere 9 ayrı koleksiyon ve onların çeşitlemelerinden oluşan Vakko çikolataları tüm Vakko ve Vakkorama mağazalarında satılıyor. Vakko çikolatalarının fiyatı 39-125 YTL arasında değişiyor.

Biberlisi de var
Harry Lenas’ın sahipliği ve ustabaşılığında hizmet veren Kadıköy Çarşısı’ndaki Baylan Pastanesi’nde 70 çeşit çikolata bulunuyor. Tamamen elişi olan üretimleriyle övünüyorlar. Likörlü, krokanlı, pralinli, limonlu, tarçınlı, biberli çikolata da yapıyorlar. Fiyatları 36-84 YTL arasında değişiyor.

İsviçre’den geliyor
Swiss Gourmet’ler, çikolatalı mamulleriyle ünlü. Çikolatalar İsviçre’den getirilip burada kalıba dökülüyor. Yaklaşık 35 çeşit çikolata bulunuyor. Sütlü ve siyah çikolataların kilosu 90, meyveli, cevizli çikolataların kilosu 100, trüfler 120 YTL. Bayrama özel ambalaj ve süslemeleri var.

Çikolatalı kestanesi meşhur
Bahar Pastanesi’nin çikolatalı kestane tatlısı İstanbul’un En İyi 100 Lezzeti listesinin 48. sırasında. Büyükçe bir kestane ebadında, dışı çikolata kaplı, içi püre haline getirilmiş kestane ile dolu bir tatlı. Bir tarafı fıstığa batırılmış. Fiyatı 50 YTL. İçinde üzüm ve kavrulmuş fıstık olan fırfır çikolatası, madlen ve sütlü çikolatalar çeşitlerden yalnızca birkaçı.

Bayrama özel kutularda Yarım asırdır çikolataları, Türk lokumları ve klasikleşmiş özel lezzetleri ile bayram sohbetlerine eşlik eden Divan, bu bayramı da özel tatlarla karşılıyor. Sütlü ve bitter kare madlenler, el yapımı pralinler ve trüfler, farklı aromalara sahip Türk lokumları, drajeler ve arduaz ve makaron gibi klasik lezzetler bulunuyor. Divan çikolatası, bayrama özel tasarlanan hediyelik kutularda sunuluyor. Madlen çikolatanın kilosu 60, pralin 90, trüfler 110 YTL. Drajelerin kilosu 60-100 YTL arasında.

Tamamı el yapımı
Tamamen el yapımı üretilen Gezi İstanbul çikolatalarının hammaddeleri Belçika’dan. Çikolatalarda yüzde 70 oranında kakao kullanılıyor. Trüf, piralin, likörlü ve madlen olmak üzere 4 gruba ayrılan Gezi İstanbul’un çikolataları 54 çeşitten oluşuyor. Konyaklı çubuk, karamel çubuk, Prenses, Coffee trüf, Roche, Kazanova bunlardan sadece birkaçı. Madlenlerin kilosu 48, trüfler 90 YTL.

Ev yapımı lezzetler Mövenpick Gourmet’nin özel üretilen ev yapımı karamelli, portakal ganajlı, vanilya ganajlı trüf, siyah çay ganajlı Laderach çikolataları var. Mövenpick çikolatanın kilosu 85, Lindt çikolatanın kilosu 125 YTL.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!