Bayat ekmekli yemek tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Bayat ekmekli yemek tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2007 12:22

ŞANLIURFALI fırın işletmecisi 27 yaşındaki Salih Korkmaz, ekmek israfını önlemek amacıyla bayat ekmek kullanılarak yapılabilecek 20 yemek ve 10 tatlı tarifinin bulunduğu broşür bastırdı.

Korukent Mahallesi’ndeki Me- Sa Ekmek Fırını’nın sahibi Salih Korkmaz, ülkemizdeki ekmek israfının çok fazla olması nedeniyle bu israfı önlemeye yönelik ilginç bir çalışmaya imza attı. Korkmaz, bu amaçla yaptığı araştırmayla bayat ekmeğin de kullanıldığı yemek ve tatlı çeşitlerini belirledi. 20 yemek ve 10 tatlı tarifini hazırlatıp, bunları broşür haline getirdi ve 8 bin tane bastırarak dağıttı.

İnsanların ekmeğe büyük değer verdiğini ve saygıda kusur etmemeye özen gösterdiğini söyleyen Korkmaz, “İnsanlar için ekmek çok önemlidir. Ekmek, insanın karnını doyurur, besler, büyütür. Yere düştüğü zaman öpüp alnımıza koyarak, ekmeğe olan saygımızı gösteririz. Ancak, ekonomik açıdan bakıldığı zaman ekmeğe pek saygı gösterilmediğini görüyoruz. Bu düşünceden yola çıkıp, ekmek israfını önlemek için broşür bastırdık. Broşürümüzde 20 yemek ve 10 tatlı tarifi var. Yapımı kolay olan bu yemek ve tatlılarla hem insanlar değişik lezzet tadacak, hem de ekmek israfı önlenecek” dedi.

Hazırlanan broşürde, bayat ekmeklerden yapılan yemek ve tatlıların isimleri şöyle sıralanıyor:

Yemekler: Ekmek kavurması, Papara, Tirit, Ekmek süpürgesi, Ekmek oğması, Yalancı paça, Kalacuş, Ekmekli omlet, Ekmek karıştırması, Yumurtalı ekmek aşı, Ekmekli ezme, Bayat ekmek köftesi, Peynirli bayat ekmek köftesi, Bayat ekmek pizzası, Dilim pizzası, Ketçaplı dilim pizzası, Dilim kayganası, Sarımsaklı ekmek, Bayat ekmek kanepesi ve Tutmaç.

Tatlılar; Bayat ekmek tatlısı, Sütlü bayat ekmek tatlısı, Ekmek helvası, Vişneli ekmek tatlısı, Üzümlü ekmek tatlısı, İncir ve ballı ekmek turtası, Ekmekli puding, Ekmekli krep, Bademli ekmek dilimleri, Çikolatalı ekmekli kek.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!