Batwoman’in cinsel tercihi değişti

Güncelleme Tarihi:

Batwoman’in cinsel tercihi değişti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2006 17:33

Yoksa sadece cinsel değil, bütün ‘azınlıklar’ (etnik, kültürel, filozofik vd) günümüz dünyasında artık ‘hak’ talep ediyorlar. Ve bu eğilim, haliyle (karşılıklı etkileşim söz konusu, hangisi sebep, hangisi sonuç, onu bilemem...) sanata, edebiyata filan da yansıyor.

Haberin Devamı

Mesela Batwoman’ın artık lezbiyen olduğunu biliyor muydunuz?

Kathy Kane yani Batwoman artık rugan çantasını elinden düşürmeyen, Batman’a ağzının suyu akan bir kadın değil. ‘Kara Şövalye’nin karşısına çıkan, suçluların ondan önce yakalayıp cezalandıran bir lezbiyen kahraman!

/images/100/0x0/5679323bf018fb32748b06a3

Yarasa-kadın’ın cinsel tercihi bizi ilgilendirmez elbette, ama bu değişim çok ilginç...

New York Times, Batman-Batwoman serilerinin yayımcısı DC Comics’in artık ‘azınlıklar’a daha çok yer vermek istediğini, Kathy Kane’in yaşadığı değişimin de bu editoriyal tercihin bir sonucu olduğunu söylüyor ve “Sırada bir Gay-Batman olabilir mi?” diye soruyor.

N’hayır, diyor The Independent, n’olamaz, Batman sapına kadar hetero kalacak. DC Comics çok değil geçen sene, Yarasa Adam ile Robin’i ‘fazla samimi bir pozda’ resmeden New Yorklu bir resim galerisini mahkemeye vermişti...

*

Haberin Devamı

Batıda olur da biz taklit etmez miyiz?

Seniha’yı (Kiralık Konak), Rabia’yı (Sinekli Bakkal) yahut Feride’yi (Çalıkuşu) lezbiyen olarak; Tarkan’ı, Karaoğlan’ı yahut İngiliz Kemal’i homoseksüel olarak düşünebiliyor musunuz?

Ne tantana çıkardı ama!

Muhtemelen Cumhuriyet gazetesi kampanya başlatırdı; Ülkücüler, Perinçekçiler ve İzmirli bir grup avukat el ele (!) Anıtkabir’e çıkar, yayımcıları Ata’ya şikayet bilem ederdi! 

 

<ımg>

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!