Başucu şarkıları defterini kapatıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Başucu şarkıları defterini kapatıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2005 00:37

Birkaç gün önce piyasaya çıkan Başucu Şarkıları 2 ile Zuhal Olcay sesi ve Bülent Ortaçgil bakışı yeniden birleşti. Zuhal Olcay ve Bülent Ortaçgil, müzikteki başarılı beraberliklerine rağmen, ne Başucu Şarkıları’nı bir seri haline getirmeyi ne de ikili olarak anılmayı istiyorlar. Bu albümde birlikte seslendirdikleri bir şarkı da bulunan sanatçılar yaz boyunca devam ettikleri konserleri kasım ve aralık ayında turnelerle sürdürecek.

Altı solo albümü olan Zuhal Olcay’ı 2006’da rol alacağı bir müzikalin şarkılarından oluşan bir albümde yakın zamanda tekrar duyacağız. Bülent Ortaçgil ise solo bir albüm yapması için müzik piyasasının hayatta kalması gerektiğini söylüyor.

Başucu Şarkıları 2’deki şarkı seçimleri zor mu oldu mu?

- Zuhal Olcay:
Şarkıları bir kere değil, beş kere eliyoruz. Önce Bülent eledi, sonra sürekli dinleyerek ve eleyerek 11 şarkıya düşürdük. İlk albümle çok büyük farklar yok arasında. Baki Duyarlar yine klasiğe yakın düzenlemeler yaptı. Bir tek, ben ‘Beni Kategorize Etme’yi bu albüme koymayı çok istedim. Bülent’in ağzından girdim, burnundan çıktım.

- Bülent Ortaçgil: İkinci albümü yapmamızdaki neden, birincisini çok beğeniyor olmamız ve tabii dinleyicinin de bunu istemesiydi. Masa başında şarkıları seçmek, ayrı karakterde şarkılar bulmaya çalışmak zor oldu. Bu albümde müziğin çok yoğun olduğu, tempolu şarkılar olmasın diye özen gösterdik.

Bu müzikal beraberlik bir süre sonra dinleyicinin sizi ikili gözüyle görmesine yol açabilecek gibi duruyor, ne dersiniz?

- B.O:
Başucu Şarkıları konsepti içine oturuyoruz ama bu kesinlikle bizim bundan böyle ayrılmaz ikili olduğumuzu düşündürmemeli. Bundan sonra sahnede hiç ayrılmayacağız, müzik hayatımız hep beraber geçecek diye bir şey yok. Zuhal de ben de ayrı ayrı çalışıyoruz.

- Z.O: Bülent Ortaçgil ile birlikte çalışmak gurur verici ama ikimizin de ayrı bir kariyeri var. Ben bundan sonra da film çekeceğim, tiyatro yapacağım. Ama ikili derlerse de rahatsız olmam.

Başucu Şarkıları dinleyici isteği de düşünülürse seri halinde devam edecek mi?

- Z.O:
Dinleyici isteği olmazsa hiçbir şey olmaz ama 3, 4, 5 gibi gitmeyecek bu. İkincisiyle kapatıyoruz bu defteri. Türk pop müziğinin geçmişine baktığımızda yapılabilecek tüm şarkıları yaptık zaten. Onun dışındakiler artık zorlamaya girer. Ama bu ekip yeni şarkılarla tekrar bir araya gelecek.

ZUHAL OLCAY

KAPILARIM ARDINA KADAR AÇIK

Bu (mesafeli tavrı) bana bu aralar çok sık söylenmeye başlandı. Acaba yaşlandım mı demeye başladım. Sahnede hiçbir şekilde ‘mış’ gibi yapmıyorum. Ama samimiyetsiz değilim, bence bu yüzden kabul ettiler. Hem bence her gün insanların oturma odasında olmak, bir oyuncunun kendine yapacağı en büyük kötülük. Bazen kahkaha atıyorum, o bile şaşırtıyor. Belki de ilk filmlerimde canlandırdığım kadınların sorunlu olması yüzünden oluştu bu imaj. Hüznü herkes kadar yaşıyor ve seviyorum, o kadar. Sanatçı olarak bütün bunlardan (yaşadıklarınızdan) ister istemez besleniyorsunuz. Biten şeyler, kötü şeyler, travmalar... Hepsi oyuncunun hayatına malzeme. İnsan olarak bakarsak, yaşadığım hiçbir şeyden üzüntü, pişmanlık duymuyorum. İyi ki yaşamışım, kimbilir daha neler yaşayacağım. Yaşamak için de bütün kapılarımı ardına kadar açık tutuyorum.

NE İŞ YAPTIĞIMI SORANA: OYUNCUYUM

Beni hiç tanımayan biri ne iş yaptığımı sorarsa; oyuncuyum derim. Ama son üç dört yıldır müzikal işlerle daha fazla uğraştığım için müzik daha çok öne çıktı. Rembetiko filminin yazarı ve yönetmeni Costas Ferris, Yunanistan’da filmi tiyatro haline getirip sahneye koymuş. Biz de 2006’da bunu müzikal olarak sahneye koyacağız. Öncesinde de oradaki şarkıların albüm olarak çıkması ihtimali var.

HER ŞEYDEN ÇABUK SIKILAN BİR TİPİM

Zaman zaman çok yorulduğum oluyor ama şikayet etmeyeceğim. Ama rahatsız edici bir alçakgönüllülük içinde olmak da istemiyorum. Ben her şeyden çabuk sıkılırım aslında. Önce kendimi kaptırırım sonra başka bir işe girişirim. Böyle bir karakterim olduğu için farklı alanlarda olmak bana çok iyi geliyor. Tam şarkı söylemekten sıkıldığım anda oyunculuğa geçiyorum, setlerden sıkıldığım zaman da şarkı söylemek hoşuma gidiyor.

BÜLENT ORTAÇGİL

STARLAR ÇOK SATSIN Kİ BİZİM GİBİ YAN GRUPTAKİLER GÜNDEMDE OLSUN

Bu tarz müziğin çok büyük bir kitle tarafından sevilmeyeceğini baştan biliyordum. Ben zaten utangaç, ortada olmayı sevmeyen, basınla ilişkilerini minimum düzeyde tutan, televizyonda az yer alan birisiyim. Bu şekilde hem kendimi korumuş oluyorum hem de herkes gibi yaşayabiliyorum. Dolmuşa biniyor olmak benim için önemli, çünkü insanlardan besleniyorum. Şarkı yazıyorum ve o şarkılar bir albümlük olunca yayınlıyorum. Teknolojik gelişimler, bilgisayarlar, korsan müzik piyasasına ciddi darbe vurmuş durumda. Bu yüzden bizim gibi yan gruptaki insanların gündemde olabilmesi için starların albümlerinin çok satıyor olması lazım.

ZUHAL’İN BİR SUÇU VARSA EĞER, AYNI ZAMANDA İYİ OYUNCU OLMASI

Zuhal, son derece iyi şarkı söylüyor. Bir suçu varsa eğer, o da bir o kadar iyi tiyatrocu ve oyuncu olması. İnsanlar Zuhal’i sadece şarkıcı olarak bilselerdi başka olurdu ama Zuhal Olcay dendiği zaman oyuncu, sinemacı, tiyatrocu ve şarkıcıyı aynı bünyede barındıran bir profil ortaya çıkıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!