Başkanlık tartışması sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Başkanlık tartışması sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2012 10:23

49. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’ndaki jüri başkanı tartışmaları devam ediyor. Hülya Avşar’ın jüri başkanı olmasına tepki gösteren tiyatrocu Levent Kırca, jüriden ayrıldığını açıklamıştı. Kırca, Milliyet gazetesine yaptığı açıklamada Avşar için “sıfır kültürlü bir kadın” dedi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Avşar’a destek olurken, Hülya Avşar’ın başkanlığını onaylamadığı için jüriden ayrıldığı iddia edilen Ata Demirer ise konuyla ilgili Twitter’dan açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Antalya Altın Portakal Film Festivali Jüri Başkanlığı’na Hülya Avşar’ın seçilmesiyle ilgili gelişen tartışmalara Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın son noktayı koydu.

Vatan gazetesinin haberine göre; Akaydın şunları söyledi: Hülya Avşar’ın eleştirenlerden bir grup diyor ki; jüri başkanı yönetmen olmalıdır, oyuncudan jüri başkanı olmaz. Bizim festivalimizin hem de dünyadaki birçok festivalin jüri başkanlarını oyunculardan seçtiklerini hatırlatmak isterim. Kaldı ki sanatçı olabilmek bir üst başlıktır. Bu başlık altında uzmanlık alanınız oyuncu da olabilir yönetmen de olabilir. Avşar’a yöneltilen eleştirilerden birisi de Hülya hanımın ‘popüler kültür ikonu’ olmasıdır. Hülya Avşar 30 yıllık sinemacıdır ve 50’yi aşkın filme başarıyla imza atmıştır. Bu başarılarını uluslararası festivallerde aldığı ödüllerle taçlandırmıştır. Oyunculuk yeteneğini tiyatro oyunculuğu , müzisyenlik, sunuculuk, köşe yazarlığı, dergi editörlüğü gibi farklı alanlara da başarıyla taşımıştır. Avşar’ın sinemacı yönünü görmeyip, diğer farklı alanlardaki sanatsal performanslarını yok sayarak O’nu sadece popüler kültür ikonu olarak tanımlamak biraz haksız bir eleştiridir. Sözün özü ne yaptığımızı biliyoruz.


LEVENT KIRCA: HERKES HAKLI OLDUĞUMU GÖRECEK
Hülya Avşar’la ilgili yaşanan jüri başkanlığı tartışmasına jüriden çekilerek destek veren usta oyuncu Levent Kırca, kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Fikrini söyleyip jüri üyeliğini bıraktığına vurgu yapan Kırca, “Festival bittiğinde ‘Levent Kırca ne kadar haklıymış’ denildiğini herkes görecek. Salakça yorumlar yapılıyor. Hakkımda ‘Sinema kariyeri yetersiz’ diyenler de olabilir. Filmlerini gönderen dostlarımızın yapıtlarının doğru değerlendirilmesi için orada işinin ehli insanların olması gerek. Hülya Avşar’ın başkanlığından filmlerini festivale gönderenler de mutlu olamazlar” dedi.

Haberin Devamı

“SIFIR KÜLTÜRLÜ BİR KADIN”
Kırca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bana ‘Levent Kırca sen bu festivalde jüri üyesi olur musun?’ dediklerinde, ‘Bu bir film festivali, ben daha çok tiyatrocu ve televizyoncuyum. Evet, iyi eğitimliyim, okurum, yazarım, çok film seyrederim ama benden daha otorite olan isimler var’ dedim. Onlar da ısrar edince ‘Peki’ dedim. Ama ben kendimi bile oraya yeterli gözmezken bir de işin başına Avşar’ı getirirlerse çok komik olur ve doğru olmaz. Avşar hiçbir şeyden haberi olmayan, sıfır kültür bir kadın.”

Haberin Devamı

“YÜKSEK İHTİMAL YURTDIŞINDA OLACAĞIM”
Gülse Birsel gibi Altın Portakal yönetiminden aldığı jüri üyeliği teklifini Hülya Avşar’ın başkan olduğunu duyduğu için kabul etmediği öne sürülen Ata Demirer, iddiaya Twitter sayfasından yanıt verdi.Teklif aldığını doğrulayan Demirer, “Altın Portakal’a sonbaharda yüksek ihtimal yurt dışında olabilme ihtimali sebebi ile katılamıyorum” dedi.

"O BENİM CANIM"
Levent Kırca’dan sonra yönetmen Kutluğ Ataman da Altın Portakal jüri üyeliğinden çekildiğini açıklamıştı. Ataman da Avşar’ın jüri başkanı olması nedeniyle ayrıldığı iddialarını Twitter’dan yalanladı. Ataman, Twitter’dan şöyle yazdı:
“Hülya Avşar nedeniyle Antalya jürisinden çekildiğim haberi külliyen yalandır. Çekilme nedenim Hülya değil. O benim canım.”

Hülya Avşar’in jüri üyeliğini eleştirmek, geri kalmış ülkenin cahil aydın snobizminden başka bir şey değildir! Go get them girl! We love u!

Haberin Devamı

Avşar, yönetmeliğini Kutluğ Ataman'ın yaptığı 'İki Genç Kız' filminde Vildan Atasever ve Feride Çetin'le başrolü paylaşmıştı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!