Başbakan'ın üzüldüğü gençler buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başbakanın üzüldüğü gençler buluştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2009 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hallerine üzüldüğü gençler, bu kez Maçka Küçükçiftlik Parkı’nda toplandı. Onları bir araya getiren, Amerikan trash metal grubu Testament’ti. Her albümü metal müzik dünyasını sallayan bu grubun konserinde bile efendi efendi ‘headbang’ yapan gençler, bir saat süren konser boyunca düşünülenin aksine ‘taşkınlık’ yaşanmadı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Uni-Rock Festivali’ni izleyen gençleri gören Başbakan, “Gençliğimizin durumu üzüntü verici” demişti. Erdoğan’ın hallerine üzüldüğü o gençler, yine bir Uni-Rock organizasyonunda bir araya geldi. Bu kez yer, yeni rock konser alanı Maçka Küçükçiftlik Parkı’ydı.
Üçüncü kez İstanbul’a gelen Testament, “Yunanistan’a kadar gelmişken Türk dinleyicilerimizi es geçmek olmaz” hissiyatıyla sahnedeki yerini aldı. Seyirci sayısı az, gelenlerin çoğu da ÖSS yorgunluğunu üzerinden atmaya çalışan gençlerdi. Ancak ‘veteran’ rock dinleyicileri hiç de azınlıkta değildi. 8 bin kişilik alanda 1150 kişinin olmasının tek nedeni ise, konserin Uni-Rock Festivali’nin hemen üzerine denk gelmesiydi...

Açılış yeni albümden

Alt grup olarak Insistence ve Origam dinleyen izleyici kitlesi, tişörtleri ve uzun saçlarıyla Avrupa turnesinde olan Testament için hazırdı. Açılışı yeni albümlerinden “The Preacher” ile yapan grup, sahnede kaldıkları süre boyunca “The New Order”, “Over the Wall”, “Practice What You Preach”, “More Than Meets The Eye”, “The Persecuted Won’t Forget”, “Burnt Offerings”, “The Legacy”, “Into the Pit”, “Souls of Black”, “Disciples of the Watch”, “D.N.R”, “3 Days in Darkness” ve “The Formation of Damnation” parçalarını seslendirdi.

Haberin Devamı

Efendice headbang yaptılar

19’uncu albümlerine adını veren parça “The Formation of Damnation”, gider ayak coşturdu da coşturdu. Şarkılar hep bir ağızdan, headbang’lerle söylendi. Bir ara sahneye isabet eden bir-iki su şişesi olsa da, hatta solist Chuck Billy’nin tükürükleri sahne önündeki güvenlik görevlilerine zor anlar yaşatsa da, kimse taşkınlık yapmadı, ahlâk dışı bir şey yaşanmadı. Testament gibi bir grubun konserinde bile efendi efendi headbang yapan gençler, bir saat süren konser boyunca düşünülenin aksine oldukça ‘zararsız’dı.

Sırada Almanya var

Eric Patterson ve Alex Scolnick’in gitar soloları muhteşemdi. Chuck Billy’nin sempatik hareketleri de konserin kısa sürmesinin yarattığı hayal kırıklığını unutturdu. Kısa sürmesinin nedeni ise grubun iki festival arası Türkiye’ye gelmesiydi. Bir avuç hayranı ne kadar bağırsa da grup kendilerine hazırlanan pankartı sahnede açıp, sevenlerine pena ve baget dağıtarak yola koyuldu. Testament’in bir sonraki konseri, rock dünyasının adına aşina olduğu Almanya’daki Wacken Açıkhava Festivali’nde olacak...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!