'Başbakan risk grubunda değil'

Güncelleme Tarihi:

Başbakan risk grubunda değil
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2009 15:16

Domuz gribi aşısı olmayacağını söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu açıklamasına Sağlık Bakanı recep Akdağ'dan cevap geldi.

Haberin Devamı

Bugün domuz gribi aşısı olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aşı konusunda Sağlık Bakanlığıyla ayrı düştüklerini söylemesi ve aşı olmayacağını belirtmesi konusundaki CNN Türk'te yanıtladı. Bakan Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının doğru olduğunu ve başbakanın risk grubunda olmadığı için aşı olmamasının uygun olduğunu belirtti.

Bu olaydan sonra istifa edeceği söylentilerinin doğru olmadığını söyleyen Akdağ, medyanın bu olayları çarpıttığını söyledi.

Bakan Akdağ, salgının Aralık ayında beklendiğini fakat bir ay öncesinde çıktığını ama beklenenden daha yoğun olmadığını belirtti. Domuz gribinde en yüksek noktanın Ocak-Şubat ayında olacağını söyleyen Akdağ, salgının başında olduğumuzu da belirtti. Aşının ücretsiz olacağını söyleyen Akdağ, öncelikli grubun 2 yaş altındaki çocuklar, hamileler ve sürekli hastalığı olanlara, sağlık çalışanlarına uygulanacağını söyledi.

Haberin Devamı

Kimseye zorla aşı yaptırılmayacağını belirten Sağlık Bakanı Akdağ, aşının kısa süreli yan etkilerinin kol ağrısı, aşı yanma hissi, hafif ateş görülebilir dedi. Uzun süreli olarak da milyonda bir de olsa nörolojik etkiler, beklenmeyen belirtilerin görülebileeceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!