Barıştılar

Güncelleme Tarihi:

Barıştılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2011 01:00

“Yüreğine Sor” filmi yüzünden araları açılan yönetmen Yusuf Kurçenli ile oyuncu Tuba Büyüküstün, 43. SİYAD Ödül Töreni’nde barıştı. Kurçenli’ye onur ödülünü Büyüküstün takdim etti.

Haberin Devamı

ÖDÜL TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

SİNEMA Yazarları Derneği (SİYAD) tarafından düzenlenen SİYAD Ödülleri, önceki akşam Maslak Tim Show Center’da yapılan törenle 43’üncü kez sahiplerini buldu. Oyuncu Şenay Gürler’in sunduğu gece, sinema dünyasının ünlü isimlerini bir araya getirdi. Tören, yönetmen Yusuf Kurçenli ile oyuncu Tuba Büyüküstün’ün de barışmasına vesile oldu. Kurçenli, yönetmenliğini yaptığı “Yüreğine Sor” filminin gişede başarılı olmamasından başrol oynattığı Büyüküstün’ü sorumlu tutmuş ve “Filme hiç destek vermedi, tanıtımı için zaman ayırmadı” demişti. İkili, 43. SİYAD Ödül Töreni’nde buluştu. Onur Ödülü alan Kurçenli’ye ödülünü de Büyüküstün takdim etti.

Ödüller seyircisi az filmlere gitti

43. SİYAD Ödül Töreni’nde gişede başarılı olamayan filmlerin ödüle uzanması tartışma yarattı.

Haberin Devamı

“En İyi Film” dahil beş ödül kazanan “Kosmos” vizyonda kaldığı süre boyunca 15 bin 897, dört ödül alan “Çoğunluk” 23 bin 334, başrol oyuncsu Sevinç Erbulak’a ödül getiren “Prensesin Uykusu” ise 162 bin 757 kişi tarafından izlendi.

Barıştılar


İlk eleştiri

Fida Film’in sahibi Murat Akdilek, tepkisini Twitter’daki sayfasından dile getirdi: “Cem Yılmaz, SİYAD’a yardımcı olmadığı için ödülü alamadı. SİYAD, Türk sineması için bir denge unsuru: ‘Bizim filmlerimizi anlamadılar’ diyebileceğimiz yer.” Ödül törenine katılan Demet Akbağ ise, “Çoğunluk ödülleri aldı ama büyük bir çoğunluk da filmi göremedi maalesef” dedi.

İŞTE ÖDÜLLER

Film: Kosmos
Yönetmen: Reha Erdem (Kosmos)
Kadın: Sevinç Erbulak (Prensesin Uykusu)
Erkek: Bartu Küçükçağlayan (Çoğunluk)
Yardımcı Kadın: Nihal Koldaş (Çoğunluk)
Yardımcı Erkek: Settar Tanrıöğen (Çoğunluk)
Senaryo: Seren Yüce (Çoğunluk)
Görüntü Yönetimi: Florent Herry (Kosmos)
Belgesel: Direnişçi (Yönetmen: Murat Utku)
Onur Ödülleri: Tuncel Kurtiz, Yusuf Kurçenli ve Cahit Berkay.
En İyi Yabancı Film: Beyaz Bant-Das Weisse Band

ELEŞTİRMENLER NE DİYOR

Haberin Devamı

Sinema eleştirmenleri, tartışmalar yaratan ödül dağılımını yorumladı.

Atilla Dorsay: 80 farklı görüşten süzülerek çıkıyor bu sonuçlar. Ama çok sevilen ve popüler olan filmlerin adaylık düzeyinde bile yer almaması beni de şaşırttı. Örneğin “Av Mevsimi”ne daha çok adaylık beklerdim. Hatta bir-iki ödül bile alabilirdi. Popüler olan işlere karşı tavır koymak, klasik bir eleştirmen tavrıdır. Ama ben SİYAD’ın tümüyle böyle bir bakışa teslim olmamasını yeğlerdim.

Uğur Vardan: Bu tartışma Her yıl ısıtılıp önümüze getiriliyor. SİYAD, 80’e yakın üyeye sahip ve homojen bir grup. Benim, sinemasal anlayışıma uymayan birçok üye var. En çok oy alan filmler ipi göğüslüyor. Ama eğer “Gişede iş yapan filmler niye seçilmiyor?” derseniz, aramızda bu tür filmleri seven ve oy verenler de var ama demek ki gerekli çoğunluğu sağlayamıyorlar. Doğrusu ben bu sezon ‘gişede başarılı’ filmlerin pek haksızlığa uğradığını sanmıyorum.

Haberin Devamı

Serdar Akbıyık: Bu yıl az sayıda film seçildi ama o az sayıdaki filmler de çok kaliteliydi. Aralarından seçim yapmak gerçekten zordu. Reha Erdem ve Seren Yüce’nin filmleri arasında dengeli bir dağılım oldu. Hepsi kazandığı ödülü hak etti. Bence kaybedenler de bu konuda şüphe duymayacaktır.

Alper Turgut: “Çoğunluk” ve “Kosmos” dışında iyi film yok. Bu yüzden ödüller ikisi arasında bölüştürüldü. 50 sinema yazarı son oylamaya katıldı ve kazananları belirledi. Bazı filmlerde aday bile bulamadık. Bence yapımcılar da bunun farkında ki bize kimse bir serzenişte bulunmadı.

Tedaviye devam

Geçen yıl beyin kanseri teşhisi konulan Yusuf Kurçenli’nin tedavisi devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!