Barış için çaldılar

Güncelleme Tarihi:

Barış için çaldılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2013 23:14

Dünya Barış Orkestrası (WPO) onlarca ülkeden 100’den fazla öğrenciyi, Lincoln Center’daki açılış töreninde gerçekleştirilen klasik müzik konseri için aynı orkestrada bir araya getirdi.

Haberin Devamı

Türkiye’den öğrencilerin de katıldığı muhteşem konserde hem klasik hem de etnik müzik enstrümanları yer aldı. ABD’nin New York eyaletinde bulunan gösteri merkezinde gerçekleştirilen etkinliğin sunuculuğunu Oscar ödüllü aktör Kevin Spacey üstlenirken, orkestrayı Litvanyalı şef Gintaras Rinkevicius yönetti ve ona dünyaca ünlü keman sanatçısı Alexander Markov eşlik etti. Avery Fisher Hall salonunda sahne alan 10-22 yaş aralığındaki genç müzisyenlerin oluşturduğu orkestraya Irak, Libya, Haiti, Kenya, Uganda, Arnavutluk, Meksika, Vietnam gibi farklı ülkelerden katılım oldu.

HER YIL GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Etkinlik, her yıl New York’taki açılış konserinde, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan WPO tarafından gerçekleştiriliyor. Dünyanın dört bir yanından gelen genç yeteneklerle orkestra oluşturulmasının amacı, müziğin birleştirici gücününün sosyal ve kültürel sınırları aşabildiğini gösterebilmek.

BAKMADAN GEÇME!