Banka adınızı yazdırın hep manzarada kalın

Güncelleme Tarihi:

Banka adınızı yazdırın hep manzarada kalın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2005 01:21

Boğaziçi Üniversitesi’nin Bebek kampüsünde ‘manzara’ olarak anılan alandaki banklar, birçok öğrencinin acı-tatlı anına tanıklık etmiştir. Mayıs 2004’te başlatılan ‘1863 bank’ projesiyle, mezunlar bu banklara ismini yazdırıp okullarına destek olabiliyor. Bağış karşılığı banka isim yazdırma, Central Park başta olmak üzere yurt dışında birçok yerde de uygulanıyor.

Bu bankların dili olsa da konuşsa! Boğaziçi Üniversitesi’nin Bebek kampüsünde bulunan ve ‘manzara’ olarak anılan alan, birçok öğrencinin sohbet için favori mekanıdır.

Bu banklar hiç kuşkusuz köklü tarihi boyunca birçok aşka, birçok sevince ve bol kahkahaya tanıklık etmiştir.

Mayıs 2004’te başlatılan ve kampüsün kuruluş yılından adını alan ‘1863 bank’ projesi işte bu anıları kalıcı hale getirmeyi hedefliyor. Mezunlar kuruluş yılını simgeleyen 1863 dolar veya YTL karşılığı bağış yaparak banklara ismini yazdırabiliyor.

Banklara kişilerin isimlerinin yanı sıra mezuniyet yılları da yazılıyor. Bağışçılar kendi adlarına bağış yapabildikleri gibi başkalarının ismini de yazdırabiliyor.

Arkadaş isimleri de bankta

‘Manzara’da toplam 17 bank bulunuyor. Ocak 2005 itibariyle 11 tanesi bağışlanmış. Bu projeyle 1863 banklarını okulun en popüler yeri olan manzaranın dışında kampüsün diğer kesimlerine de yaymak ve daha fazla destek almak hedefleniyor.

‘1863 bank’ projesiyle elde edilen bağışlar Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde Akademik Faaliyetlere Destek Fonu’na aktarılıyor. Bu fon üniversitenin araştırma imkanlarının artırılması amacıyla kullanılıyor.

Bu projeye katılarak üniversite anılarını ölümsüzleştiren ve aynı zamanda okullarına destek olanlar arasında ünlü isimler de var.

1950 mezunlarından ünlü işadamı İbrahim Bodur, kendi isminin yanı sıra dokuz arkadaşınınkini de yazdırmış bir banka.

Aşklar da ölümsüzleşiyor

1964 mezunlarından İbrahim Betil ise iki dostu Cornelius H. Bull ve Işık İnselbağ’ın ismini yazdırmayı tercih etmiş. Aşklarını bu banklarda yaşayan 72 mezunları Selmin Karaçam ve Burhan Karaçam çifti ile 79 mezunlarından Zehra Gülgün Esen ve 74 mezunlarından Ahmet Esen de banklara ismini yazdıranlardan.

Diğer proje iskemleli

Kampüste buna benzer bir proje daha var. Üniversitenin Güney kampüsünde yer alan Albert Long Hall içerisindeki büyük toplantı salonundaki 479 iskemle de yine belirli bir bağış karşılığı isimlendiriliyor. Ocak 2005 itibariyle toplam 247 iskemle bağışlanmış. 1000 dolar veya YTL karşılığında yapılan bağışlar Albert Long Hall binasının aslının korunabilmesi için oluşturulan fona aktarılıyor. Bağış kampanyaları için ayrıntılı bilgi almak isteyenler Boğaziçi Üniversitesi Kaynak Geliştirme Ofisi’nin (0212) 359 74 74 veya 72 50 numaralı telefonlarını arayabilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!