Bakımlı erkeğe limon kolonyası yetmez

Güncelleme Tarihi:

Bakımlı erkeğe limon kolonyası yetmez
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2007 00:00

Erkeklerin kadınlara göre özellikle cilt konusunda avantajları bulunduğu kesin. Ancak doğanın armağanı olan bu avantaj, her daim genç ve iyi görünmek için her zaman yetmiyor. Kozmetik sektörü ve teknolojisinin geliştirdiği bazı yöntemlerden yararlanmak gerekiyor.

Erkeklere önerimiz, kişisel bakım için tıraş köpüğü, limon veya lavanta kolonyasıyla yetinmemeniz, cildinizi ve bedeninizi yenilemek için profesyonel yardım almaktan çekinmemeniz. Hele hele önünüzde evlilik gibi özel bir gününüz varsa, tepeden tırnağa elden geçmek için çok sayıda alternatif bulunduğunu göreceksiniz.

Erkeklerin ciltleri kadınlardan biraz daha kalın. Her gün tıraş olmanın bir iyi bir de kötü etkisi var. Tıraş bir tür mekanik peeling. Bunun sonucunda tıraş edilen bölgelerde daha az çizgi, daha diri bir cilt gözleniyor. Kötü etkisi ise tıraşın bazı ciltleri tahriş etmesi ve kurutması.

Erkeklerin sebum (yağ) salgısının fazla olması nedeniyle ciltleri yağlı. Yağlı cildin de hem avantajları hem dezavantajları var. Yağlı ciltlerde siyah nokta üretimi fazla. Dolayısıyla akneye yatkın. Ancak yağ asitlerinin bazı enfeksiyöz ajanlara karşı da koruyucu olduğu unutulmamalı.

Bazı epilasyon aletleri yazın da kullanılıyor

Yaz aylarında da epilasyon yaptırmak mümkün. Bazı lazerler, bronz ten üzerinde de leke bırakmadan uygulanabiliyor. Soğutucu makinelerinin ayrı olması, yaz aylarında da güvenle ve acısız lazer epilasyona olanak sağlıyor. Lazer ışığının hedefi kıllara renk veren pigmentler. Bu şekilde çevre dokulara zarar vermeden kılları yok etmek mümkün. Lazer ışığı kıl tarafından emilip köke iletiliyor, kıl kökünün ısınarak etkilenmesini sağlıyor. Ancak bir seansta tüm kılların ışığı aynı şekilde emerek köke ulaştırmaları mümkün değil. Bu nedenle birkaç seans gerekiyor.

Tıraştan sonra soğuk suyla cilt gözeneklerini sıkılaştırın

Erkeklerin günlük yaşamlarının önemli bir parçası tıraş. Tıraş ürünlerini seçerken dikkatli olun. Cildinize zarar vermesin. Tıraşla cildin üst katmanları yani koruyucu yağ ve nem katmanı zedeleniyor. Cilt nem kaybına uğruyor ve kuruyor. Ancak gerekli bakımın sağlanması ve doğru ürünlerin kullanılmasıyla bu olumsuz sonuçları ortadan kaldırmak mümkün:

Normal bir cilt için çok asitli olmayan bir tıraş köpüğü ve tıraş sonrasında kullanılacak nemlendirici, epidermin hassaslaşmasını ve yaşlanmasını engelliyor.

Akneye yatkın bir cilt için içerisinde antibakteriyel maddeler bulunan bir tıraş köpüğü seçilmeli.

Enfeksiyonlu cilt için antiseptik içeren tıraş köpükleri tercih edilmeli. Eğer cilt, kullanılan ürüne alerjik bir reaksiyon veriyorsa, öncelikle ürün değiştirilmeli. Buna rağmen sorun devam ederse bir uzmanın görüşüne başvurulmalı.

Tıraştan sonra cildinizi soğuk suyla durulayın. Soğuk su cildin açılan gözeneklerini kapatır. Doğal dengesini tekrar bulmasını sağlar.

Tıraştan sonra cilt tipine uygun bir after shave cildi dinlendirir ve besler.

İşte erkeklerin yaptırabileceği bakımlar

Erkekler de kadınlar gibi temel cilt bakımı yaptırabilirler. Kimyasal peeling, oksijen bakımı yüzün tamamına uygulanabilen bakımlardan. Yüz bölgesinde sakalın dışında kalan alanlardaki kıllara yönelik de lazer yapılabilir.

Erkeklerin metabolizmaları kadınlardan hızlı da olsa kolay kilo alabiliyorlar. İlk yağlanan bölgeleri genellikle karınları. Göbekle başetmek için önce diyetisyenden doğru beslenme teknikleri öğrenilmeli. Bölgesel zayıflamaya yönelik pasif veya aktif egzersiz yaptıran aletler kullanılabilir. Mezoterapi ve karboksiterapi de bölgesel zayıflatma yöntemlerinden.

Az zamanı olup, birkaç tedaviyi aynı anda yaptırmak isteyenler, aynı yer ve zamanda, hem zayıflama programı hem de yüzdeki ya da eldeki kırışıklıkları giderici teknik uygulanmasına olanak tanıyan aletlerden (Quantum gibi) yararlanabilirler. Böylece tedavi ve bekleme süreleri kısalır.

Yazın havuz ve plajda, vücuttaki istenmeyen tüyler daha fazla göze batar. Lazerle, sırt, omuz, gövde, boyun ve ensedeki tüyleri toptan yok etmek mümkün.

Terlemenin fazla olduğu mevsimlerde koltuk altındaki aşırı terlemenin yarattığı görüntü ve kötü kokunun da önlenmesi koltukaltına botoksla mümkün. Botoks yaptırmam diyorsanız, ter kokmanın mazereti olmaz. Sık sık su ve sabunla barışık kalın, duş alın. Terleme ve kötü kokuyu önleyen deodorant vb. kullanın.

Sürülen koku kişiliği ele verir. Siz sürün, gerisini o halleder!

Kozmetik diş hekimliği uygulamalarıyla gülüşünüzü yeniden dizayn edebilirsiniz. Diş beyazlatma, kaplama, protez gibi uygulamalar bütün yüzünüze yansıyacak değişimleri beraberinde getirebilir.

Saçlarınızdaki kepekle başetmeyi öğrenin. Aslında bu amaçla üretilen çok sayıda şampuan var. Şekil vermek için çok sayıdaki üründen kendinize uygun olanını bulun.

Cildiniz için özel bakım ürünlerini deneyin. Erkek cildi için özel üretilen bakım ürünleri çok.

Giderek daha fazla sayıda erkek, özellikle hafta sonları ve tatillerde sandalet veya terlik tercih ediyor. Uzun tırnak, nasırlı ve kirli ayaklar çok fena gözüküyor. Ayaklarınıza da el atın.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!