Bahçeli eve Alman kurdu apartman dairesine Cavalier

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli eve Alman kurdu apartman dairesine Cavalier
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2013 01:44

Can Paksoy hayatını Alman çoban köpeklerine adamış bir hayvansever.

Haberin Devamı

Türkiye’de ürettiği ‘Milton’ adlı köpek dünyanın en iyi 50 Alman çoban köpeğinden biri seçilen Paksoy, evcil hayvan seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.Ömerli’de 15 yıldır ‘Petworld’ adlı köpek çiftliğini işleten Can Paksoy, mesleğe dönüşen köpek tutkusunu şöyle anlatıyor: “1990’larda başlayan köpek sevgim o zaman sadece kendi Alman çoban köpeklerimi beslemekten ibaretti. 1993’ten itibaren bu işi profesyonel olarak yapmaya başladım. Petworld’ü kurduktan sonra çeşitli ülkelerden iyi kanlara sahip Alman çoban köpekleri getirdim ve ilk köpeklerimi üretmeye başladım.” Paksoy, 2003’te ‘Philippe’ adlı köpeğiyle Bulgaristan’da yapılan yarışmada Balkan üçüncüsü olarak Türkiye’nin bu alandaki ilk resmi başarısını elde etmiş. Paksoy, “2004’te Dünya Şampiyonası’na Türkiye’den katılan ilk köpek yine bana ait olan ‘Raul von Rednex’ti.
Bugüne kadar Almanya, Macaristan, Bulgaristan, İtalya, Slovakya, Hollanda, Avusturya, Amerika ve Türkiye’de 1000’den fazla yarışmaya katıldım. İlk kez Türkiye’de üretilen bir köpek, ‘Milton von Petworld’ ismiyle dünyanın en iyi 50 Alman çoban köpeğinden biri seçildi. Yeni hedefim kendi üretip yetiştirdiğim bu köpekle Dünya Şampiyonası’nda ilk 20 içine girebilmek” diyor.

Haberin Devamı

Rengi güzel diye almayın

Doğru olan sadece ‘rengi güzel’ diye köpek almak değil, şartlarınıza ve size uygun bir hayvanla uzun bir hayat yaşamak.Köpek alma kararı iyi düşünülmeli. Alışveriş merkezinde gezerken “Aa ne tatlı köpek” denerek alınan köpekler maalesef sonra sokağa bırakılıyor. Kişi, köpek bakmanın sorumluluğunu bilir ve ırkını da bilinçli seçerse bu çok keyifli bir iş.Eğer büyük ırk almak istiyorsanız Golden Retriever, gerek zekâsı, gerek öğretilebilirliği gerek aileyle uyumu açısından en iyi alternatiflerden biri. Sonra Labrador Retriever geliyor. Biraz daha kısa tüylü, biraz daha hareketli. Orta boy ırklardan en ideali Cavalier.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!