Baharlık kültürel meseleler

Güncelleme Tarihi:

Baharlık kültürel meseleler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2013 00:00

Âdeti bozmayarak her mevsim değişikliğinde derlenen bu sezon neler dinlenecek/okunacak/izlenecek paketini servis edip vazifemizi yerine getiriyoruz

Haberin Devamı

1-Dan Brown bu kez neyin peşinde?
Da Vinci’nin kodlarını tek tek deşifre etmiş, ‘Kayıp Sembol’ün akıbetini şıp diye çözmüş Dan Brown, bu kez gözünü Dante’ye dikti. Tıpkı Da Vinci gibi, Dante’nin çalışmalarının, sırlarının bol bol tartışılması pek sürpriz olmayacak. Yolun yarısına gelmişlerin rakı sofrasında dillendirmeyi pek sevdiği “Dante gibi ortasındayız ömrün” dizeleri, bu roman sonrası anlam kaybına uğrayabilir. Kitabın 14 Mayıs’ta piyasaya sunulması, pek tabii tesadüf değil: 5.14.13 tarihinde ilk rakamla son rakam yer değiştirdiğinde bakın sonuç ne çıkıyor? 3.14.15 = Pi sayısı. Dan Brown havasına Dante Alighieri’nin hayatı ve çalışmaları hakkında yapılmış en kapsamlı, en güncel çalışmayı, Jameso Burge’nin Dante’s Invention kitabını okuyarak girin.

Haberin Devamı

2-Ekranda Süleyman, beyazperdede Gatsby... Hangisi daha muhteşem?
Bu sezon final yapacak Muhteşem Yüzyıl’ın nasıl sona ereceğini Ozan Güven’in hafta içi magazin muhabirlerine verdiği demece bakılırsa hiçbir oyuncu bilmiyor. Bildiğimiz iki şey var: Bir, dizi Süleyman’ın Zigetvar Seferi ile sona erecek. İki, mayıs ayını topyekün sarayda geçireceğiz. Aynı tarihlerde beyazperde belirecek başka bir ‘muhteşem’ Gatsby, Süleyman’da rol çalabilir mi? Scott Fitzgerald’ın meşhur romanından uyarlama Muhteşem Gatsby’de Leonardo DiCaprio’nun en iyi performansını sergilediği konuşuluyor.

3-Dublin’den yükselen dumanlar neyin habericisi?
Popçularımızın albüm çalışmaları sebebiyle Londra’daki, Los Angeles’taki stüdyolardan çıkmamalarına alışkınız. Rock semalarından gelen yeni denklem, insanın heyecanını daha da kaşındırıyor: Başrolde Duman, fonda Dublin. Bu günlerde Grouse Lodge Recording Studios’da kayıtları tanımlanan albüm, mayıs sonlarında raflara düşecek. Mühim soru, grubun U2, Cranberries gibi İrlandalı rock topluluklarından ne kadar etkilendikleri.

4-Yerli filmlerden kaç demet?
Bol kepçeden, her türden yerli filmlere bu bahar da devam: Levent İnanır’ın Karayel Poyraz’ı 19 Nisan’da, Vahide Gördüm ve Selçuk Yöntem’li Ayhan Hanım 26 Nisan’da, Türk işi seri cinayet filmi Sekiz Cinayeti ise 8 Mayıs’ta gösterimde.

Haberin Devamı

5-Ayselim kimi bekliyor?
Aysel Gürel’e saygı albümünde Ajda Pekkan, Tarkan, Nilüfer, Ata Demirer, Sertab Erener dahil herkes kayıtlarını tamamlamış, bir tek Sezen Aksu kalmıştı. Albümün  artık önümüzdeki haftalarda çıkması bekleniyor. Albümden Levent Yüksel’in seslendirdiği Ben Her Bahar Âşık Olurum, mevsimin ve Aysel Gürel’in güzel sözleri hatIrına ilk fazda birkaç adım öne çıkabilir.


Neden beklemeli?

Film: Iron Man 3, 3 Mayıs
Serinin üçüncü filminde sıkı aksiyon sahnelerine, Paltrow’un zorlama seksiliğine, Downey Jr.’ın alaycı kahkahalarına destek amaçlı şahane bir yardımcı oyuncu kadrosu eklenmiş. Yok yok: Guy Pearce, Rebecca Hall, Ben Kingsley ve her zamanki gibi Don Cheadle.

Haberin Devamı

Albüm: Depeche Mode- Delta Machine, 12 Nisan
Grubun hem eski hem yeni hallerinden tatlar barındırıyor. En az bir iki şarkısını seven ortalama Depeche Mode hayranlarının bile sık sık dinleyeceği bir albüm.

Albüm: Yeni Şebnem Ferah albümü
Son albümü Benim Adım Orman’ı yayımlamasının üzerinden dört yıl geçti.  Sene başından beri süren ‘Ha çıktı ha çıkacak’ söylentileri birkaç ay içinde son bulacak, bir müddet her yerden Şebnem Ferah sesleri yükselecek.

Film: Hangover III
Ekibin ortalıkta bir düğün, bir bekârlığa veda partisi olmadan başını nasıl derde sokabileceğine tanıklık etmek için. Tam baharlık, tam eğlencelik.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!