Bacağından nakledilen sinirle kolu kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Bacağından nakledilen sinirle kolu kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2007 10:35

Zeynep Akdağ - Bayram Güneş (26) Uşak Organize Sanayi Bölgesinde bir elyaf fabrikasında işçi olarak çalışırken, geçirdiği iş kazası nedeniyle parçalanan kol sinirleri yerine bacağından alınan 16 santimetrelik sinir nakledildi.

Haberin Devamı

Güneş'in ameliyatını yapan Opr. Dr. Yalçın Ademoğlu, AA muhabirine verdiği bilgide, hastanın geldiğinde kolundan çenesine kadar parçalı kırıklar bulunduğunu ifade ederek, dirseğinin hareket ettiren sinirlerin paramparça olduğunu kaydetti.

El ve kolundaki kırıkları plaklarla sabitlediklerini belirten Ademoğlu, hastanın bacağından alınan 16 santimetrelik siniri kola naklettiklerini, hastanın felç olan kol sinirlerinin yerine taktıkları bu sinirin, hastanın da gayretiyle kolu hareket ettirdiğini söyledi.
Ademoğlu, 8 ay boyunca hastanın sinirlerinin iyileşmesini beklediklerine dikkati çekerek, şunları söyledi:
“Hastamız aralık ayından beri fizik tedaviye devam ediyordu. Şu anda geldiği noktada parmaklarını kıpırdatabiliyor, dirseğini yüzde 95 oranında kullanabiliyor. Hareket etme ihtimali çok düşük olmasına karşın hastamız sol kolunu artık hareket ettirebiliyor. Operasyonun başarılı geçmesinin yanı sıra hastamızın fizik tedaviye düzenli olarak devam etmesi de hareket etmesini sağladı.”

Haberin Devamı

Güneş ise elyaf işleme makinesine elyaf verirken sol kolunu makineye kaptırdığını belirterek, “Makine kolumu, omuzumu çeneme kadar içine aldı. Hiç kurtulamayacağım sandım, ancak makine kendiliğinden durdu. Kendimi kaybetmiştim, önce Uşak Devlet Hastanesine oradan da İzmir El ve Mikro Cerrahi Hastanesine getirmişler” dedi.

Hemen ameliyata alındığını ifade eden Güneş, “İlk zamanlar elimi, kolumu kıpırdatamıyordum. Bir daha sol kolum hareket etmez diye düşünüyordum. Genç yaşta sakat kaldığımı düşünmüştüm. Bana verilen fizik tedavi egzersizlerini aksatmadan yaptım. Geldiğim noktadan çok memnunum” diye konuştu.

Güneş, harekette biraz zorlanan dirseği için verilen hareketleri de yaptığını belirterek, “8 ay sonra sol elime bardak alıp su içtim. Bu tarif edilemez bir mutluluktu” dedi.

İş yerinde sigortasız çalıştırıldığını, tedavisini çeşitli derneklerin, hastanenin ve hayırseverlerin desteğiyle yaptırabildiğine dikkati çeken Güneş, çalıştığı kurum aleyhine dava açacağını da kaydetti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!