Babylon yeni sezon biletleri satışta

Güncelleme Tarihi:

Babylon yeni sezon biletleri satışta
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2013 16:57

Babylon yeni sezonu Eylül ayında açıyor. Aralık'a kadar olan pek çok etkinliğin ön satışı şimdiden başladı.

Haberin Devamı

Club Bangkok // 20 Eylül Cuma // 23:30

Tür: Indie-Dance / Rock and Roll

Nereden: İstanbul'un Bağrından

Kısaca: Sabah uyandığınızda "Ben dün ne yaptım? Halime bak, dertli çal, Hangovercı başımın tacı" dedirten geceler vardır ya, tam üstündesiniz.

Dinlemeden Gelmeyin: Blur, LCD Soundsystem, Flight Of The Conchords, Hakan Taşıyan, David Bowie ve daha bir sürü şey.

Benzerleri: Daha seviyesizi yok. Bir yaklaşık sonuç: Dagestan Wedding

Kaçırmayın Çünkü: Bütün yaz enerji depoladılar ve yeni sezonda güzel sürprizlere gebeler.

***

MasterPeace Lansman Konseri // 21 Eylül Cumartesi // 20.30// Ücretsiz

Haberin Devamı

BM Uluslararası Barış Günü, 21 Eylül 2014
Bu özel günde, tarafsız ve barışcıl MasterPeace kuruluşu dünyanın çeşitli taraflarında konserler organize ederek müzik aracılığıyla barışı ve birlikteliği destekliyor. Master Peace’in 2014 yılında planladığı büyük konserin warm up’ı niteliğinde olacak lansman konseri sürpriz sanatçıların katılımı ile gerçekleşecek. 4 kıtadan gelen uzmanlardan oluşan bir kurula sahip olan MasterPeace’in temelleri Hollanda’da atılmış olup, günümüzde Utrecht, Kahire ve İstanbul’da ofisleri bulunmaktadır. Genç gönüllülerden oluşan ve sayısı gün geçtikçe artan MasterPeace kulüpleri şu anda 40 ülkede etkinlik göstermektedir.
MasterPeace, konser biletlerini para karşılığında satmak yerine barışı destekleyen yeni bir girişimde bulunan bireylere karşılıksız vermektedir. Buna alternatif olarak bireylerin kendi toplumlarında var olan barış faliyetlerini destekleyerek veya www.masterpeace.org platformu aracılığıyla başka barış faliyetlerine yardımda bulunarak konser bileti elde etmesi mümkündür.

***

OBG // 12 Ekim 2013 Cumartesi 23:30

Haberin Devamı

Tür: 70’s / 80’s / 90’s
Nereden: İstanbul
Kısaca: Murat Abbas ve Murat Beşer önderliğindeki “ Oldies But Goldies “ yine Babylon’da sizlerle buluşmaya hazırlanıyor. Depeche Mode, The Cure, Madonna, A-Ha, Chic, Duran Duran, Snap, Cyndi Lauper, ABBA, Donna Summer, James Brown, The Smiths, Wham!, Frankie Goes To Hollywood, ve Michael Jackson ve çok daha fazlasıyla karşınıza çıkacak olan “ Oldies But Goldies “ ile eğlenceli bir geceye hazır olun.
Kaçırmayın! Çünkü: Enerji dolu, eğlenceli bir gece sizi bekliyor !!!

***

FOURinthePOCKET // 19 Ekim 2013 Cumartesi 23:30

Tür: Funk / R&B / Soul
Nereden: İstanbul
Kısaca: Elif Çağlar, Çağrı Sertel, Alp Ersönmez, Mert Önal ve Toygun Sözen gibi çok önemli müzisyenlerinden bir araya gelmesiyle oluşan grup Erykah Badu, Jill Scott ve Meshell N'degeocello gibi isimlerin parçalarını kendi tarzlarıyla yorumlarken funk, R&B ve soul müzik türlerinin etkileşimiyle ortaya koydukları parçaları kendilerine özgü geçişleri ve doğaçlamalarıyla bütünleştiriyorlar.
Dinlemeden Gelmeyin: Ms. Jackson, Ye Yo
Benzerleri: Elif Çağlar, Alp Ersönmez, İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions
Kaçırmayın! Çünkü: FOURinthePOCKET sahne enerjileri ve yorumlarıyla, eşi benzerine çok da rastlanılmayan performanslarıyla sahnede olacak!


***

Haberin Devamı

Iyeoka // 24 Ekim 2013 Perşembe 21:30

Babylon yeni sezon biletleri satışta

Tür: Soul / R&B / Jazz

Nereden: Boston
Kısaca: Nijerya kökenli Amerikalı sanatçı Iyeoka, sadece bir müzisyen değil, aynı zamanda bir eğitmen, şair, aktivist ve TED Global üyesi. İlk olarak 2004 yılında The Rock By Funk Tribe grubuyla Black and Blues albümünü yayımlayan Iyeoka Okoawo, son olarak 2010’da Say Yes adlı albümü dinleyicilerle buluşturdu.
Dinlemeden Gelmeyin: Simply Falling, The Yellow Brick Road Song
Benzerleri: Imany, Noora Noor, Mariama
Kaçırmayın Çünkü: Iyeoka, soul ve rhtyhm’n blues’a getirdiği yenilikçi pop yaklaşımıyla ender rastlanılan bir ses.

***

Haberin Devamı

Emancipator // 25 Ekim 2013 Cuma 23:30

Tür: Electronic / Downtempo / Trip Hop
Nereden: Oregon
Kısaca: Douglas Appling ya da bilinen sahne ismiyle Emancipator, trip-hop bayrağını Amerika’da başarıyla taşımaya devam ediyor. 2006 yılında Soon It Will Be Could Enoug’la sahneye adım atan genç müzisyen, dinleyicilerini kusursuz melodilerle her defasında cezbediyor ve bağımlılık yaratan bir müzik ziyafetiyle baş başa bırakıyor.
Dinlemeden Gelmeyin: Safe In The Steep Cliffs, First Snow, Greenland
Benzerleri: Bonobo, Pretty Lights, Metaform
Kaçırmayın Çünkü: Sizi bütünüyle kuşatacak, doyumu mümkün olmayan müzikal bir deneyim bekliyor...

***

Charles Bradley and His Extraordinaires // 26 Ekim 2013 Cumartesi 23:30

Haberin Devamı

Tür: Soul / Funk / R&B
Nereden: Florida
Kısaca: Charles Bradley, soul ve funk müziğin yaşayan efsanesi olmaya en yakın yeteneklerden birisi. Henüz küçük bir çocukken kardeşi tarafından James Brown konserine götürülen ve bu konserden bir hayli etkilenen Bradley, müziğe ilk adımını da bu şekilde atmış oldu. 62 yaşında keşfedilen Charles Bradley ‘in yaşamı küçük yaşlarından itibaren çok büyük engellerle dolu. Çok küçük yaşlarda evsiz kalan, ölümcül hastalıklarla burun buruna gelen Bradley, içinden çıkılamaz hale gelen bu trajik hayatının içinde abisinin öldürülmesiyle de yüzyüze gelmiş. Yaşadığı bu kötü koşullardan sürekli kaçmaya çalışan Bradley soğuk savaş öncesi bir grupla beş altı kez sahne almayı başarabilmişse de bu savaş onun sahne hayatının uzun bir süre boyunca sonu olmuş. Yaşadığı tüm bu zorluklar içinde funk’ın önemli plak şirketi Daptone Records tarafından keşfedilen Charles Bradley bu sayede müzik tarihine kazandırılmış oldu.
Dinlemeden Gelmeyin: The World (Is Going Up in Flames), Strictly Reserved for You
Benzerleri: James Brown, Alabama Shakes, Lee Fields, Lee Moses, Menahan Street Band
Kaçırmayın! Çünkü: Charles Bradley’i sahnede izlerken James Brown’la karıştırmamak için gerçekten zorlanacaksınız.

***

Wire // 30 Ekim 2013 // Çarşamba 21:30

Tür: Post-Punk / New Wave / Punk
Nereden: Londra
Kısaca: Colin Newman’ın başını çektiği Wire, özellikle 1970’lerin sonuna doğru İngiltere’de başlayan punk akımın öncü isimlerinden biri oldu. Punk’a dışarıdan bakarken kendini yenileyerekbir adım ötede tutmayı başaran Wire, ilk albümleri Pink Flag’den itibaren punk’tan post-punk’a evrilen tarzlarıyla ve avantgard duruşlarıyla müzik tarihinde önemli bir noktaya sahip.
Dinlemeden Gelmeyin: Ex Lion Tamer, In Vivo, Ahead
Benzerleri: Magazine, Gang of Four, The Fall
Kaçırmayın Çünkü: Avangard duruşlarıyla Sonic Youth, R.E.M, Manic Street Preachers, New Order ve pek çok kült gruba ilham veren Wire, türünün son temsilcilerinden biridir.

***

Festival XXF - Very Very French : Moriarty // 1 Kasım Cuma // 22.30

Babylon yeni sezon biletleri satışta

Tür: Folk / Indie / Country
Nereden: Fransa
Kısaca: İstanbul Fransız Kültür Merkezi tarafından hayata geçirilen ve güncel Fransız müziklerine adanan Festival XXF - Very Very French sonbaharda İstanbul’un önemli müzik etkinlikleri arasında yer alacak. Festivalin açılışını ise Moriarty yapıyor. Fransız, Amerikalı, İsviçreli ve Vietnamlı beş sanatçının kurduğu Moriarty, İrlanda, country ve blues müziklerinden ilham alıyor. Grubun son albümünde yer alan şarkılar ortak bir belleğe hitap ederken bazı hayali kahramanların (Woody Guthrie, Hank Williams, Mississippi John Hurt, Blind Willie Mc Tell) söz ve melodileri aracılığı ile kimi zaman baştan çıkarıcı, aşık, kimi zaman ise katil, haydut ve hatta yalnız bir dul karakterine dönüşen bir kaçağın hikayesini anlatıyor... Moriarty, eşsiz bir ses eşliğindeki büyüleyici bir atmosferde sıradışı bir müzik akşamı vadediyor.
Dinlemeden Gelmseyin: Jimmy, Private Lily, I Will Do
Benzerleri: Cocoon, Lilly Wood & The Prick, Emily Jane White, Beirut
Kaçırmayın Çünkü: Beat kuşağını seviyoruz. Grup ismini Jack Kerouac’ın On The Road adlı romanındaki Dean Moriarty karakterinden alıyor.

***

Shantel DJ Set // 2 Kasım 2013 Cumartesi 23:30

Tür: Balkan / Gypsy / Electronic
Nereden: Frankfurt
Kısaca: Stefan Hantel’in Bucovina yolculuğuyla beraber başladığı Balkan ve çingene müziğini yeniden canlandıran projesi. Her albümüyle en çok satan yabancı albüm listelerinin tepelerinde gezinen Shantel, Goran Bregoviç, Boban Markoviç, The Rootsman, Fanfare Ciocarlia gibi isimleri setlerinde bir araya getiriyor.
Dinlemeden Gelmeyin: Bucovina, Disko Boy, Disko Partizani
Benzerleri: Balkan Beat Box, Amsterdam Klezmer Band, Mahala Rai Banda
Kaçırmayın! Çünkü: Shantel, her defasında aynı enerjiyi yakalayabileceğiniz ve size sınırsız dans vaadeden bir performans sunuyor.

***

Warpaint // 9 Kasım 2013 Cumartesi 23:30

Tür: Indie / Psychedelic / Shoegaze

Babylon yeni sezon biletleri satışta

Nereden: Los Angeles
Kısaca: Red Hot Chili Peppers’ın eski gitaristi John Frusciante’nin desteğiyle shoegaze ve indie rock’a yeni bir soluk getiren, bir dönem oyuncu Shannyn Sossamon’un da içinde yer aldığı dörtlü, ilk olarak Exquisite Corpse adlı EP’leri ile dikkatleri üzerine çekti. Rough Trade Records’a geçtikten sonra 2010’da yayımladıkları The Fool adlı albümleriyle büyük beğeni toplayan Warpaint, başta Glastonbury olmak üzere, Reading, Leeds, Coachella ve Rock Werchter gibi önemli festivalde sahne aldı.
Dinlemeden Gelmeyin: Ashes to Ashes, Elephants, Undertow, Billie Holiday
Benzerleri: Tamaryn, Melody’s Echo Chamber, Dot Hacker
Kaçırmayın! Çünkü: Birbirinden yetenekli bu dört kadının sahnede sunduğu atmosfere kapılırak ayağınızın yerden kesilmesi işten bile değil.

***

Festival XXF - Very Very French : Electro Deluxe // 15 Kasım Cuma 22.30

Electro Deluxe bu yıl İstanbul’da ilki gerçekleştirilen Festival XXF - Very Very French festivalinin kapanışını yapmak için Babylon sahnesinde! Fransız müzik dünyasının en aktif yedi müzisyeninden oluşan bir grup. Gerçek bir müzik hazinesi olan Electro Deluxe, çok sayıda güncel projede yer alıyor. Grubun üyeleri aynı zamanda Ben l’Oncle Soul, Michel Jonasz, Hocus Pocus, Milk Coffee & Sugar ve Sixun gibi gruplarla da çalıyorlar. Yeni soul müziğin merkezinde, groove ve caz müziğin arasında yer alan Electro Deluxe, yeni müzikal alanları keşfederken sınır ya da etiket kaygısı taşımıyor. Festival XXF – Very Very French’in bu son konseri İstanbullu müzikseverleri Fransız güncel müziğinin en göze çarpan temsilcilerinden Electro Deluxe ile yeniden buluşturuyor.


***

Garanti Caz Yeşili: Alice Russell // 16 Kasım 2013 Cumartesi 23:30

Tür: Downtempo / Alternative R&B / Neo-Soul / Jazz

Nereden: İngiltere

Babylon yeni sezon biletleri satışta

Kısaca: Soul, funk ve caz müziğinin biricik prensesi Alice Russell, yeniden Babylon'u ziyaret ediyor! New York Times, MOJO ve Rolling Stone eleştirmenleri tarafından övgüyle bahsedilen Russell, Eva Cassidy, Stevie Wonder, Chaka Khan, Aretha Franklin ve Jill Scott gibi isimlerin çizgisinde başarıyla ilerlemeye devam ediyor. The Quantic Soul Orchestra’nın vokalisti olarak ün kazanan sanatçı, sahnede de en az stüdyoda olduğu kadar güçlü, saf ve çarpıcı kendine özgü vokalleriyle tanınıyor. Zamansız bir düzlemde yer alan ama yaşadığı anla bağlantısını asla kesmeyen Alice Russel’ın repertuarı blues, soul, funk, caz ve hatta gospel’e kadar uzanıyor. Geride bıraktığımız Şubat ayında son albümü To Dust’I yayımlayan Russell, izleyicilerini harikalar diyarında sürprizlerle dolu masalımsı bir yolculuğa çıkarıyor.
Dinlemeden Gelmeyin: Heartbreaker
Benzerleri: Belleruche, The Quantic Soul Orchestra, Kinny, Vanessa Freeman
Kaçırmayın! Çünkü: Nefes kesen sesi ve performansı ile hem eski hayranlarına hem de yeni meraklılarına her seferinde hayatı sevdirmeyi başardığı için…


***

Vodafone İstanbul Calling: Derrick May & Jimmy Edgar // 29 Kasım 2013 Cuma 23:30

Tür: Detroit Techno / Dance / Electronic
Nereden: USA
Kısaca: Derrick May ve Jimmy Edgar Detroit’un iki jenerasyonunu temsil eden elektro müzik DJ’leri arasında yer alıyor. House, tekno ve elektronik müzik tarzlarında gidip gelen parçaları sahibi olan ikili, geçen sene yayınladıkları iki CD’den oluşan derleme“We Love Detroit” ile Detroit’te teknonun çıkışından, dünya çapında yayılmasına uzanan bir serüveni anlatıyor.
Dinlemeden Gelmeyin: Derrick May : “Strings of Life” , Jimmy Edgar: “This One's for the Children”
Benzerleri: Addison Groove, Lazer Sword, Machinedrum
Kaçırmayın! Çünkü: Elektronik müzik için her şey Detroit’te başladı…

***

Vodafone İstanbul Calling: Jaguar Skills // 6 Aralık 2013 Cuma 23:30

Tür: Hip-Hop / Electronic / Dubstep
Nereden: Londra
Kısaca: Müzik kariyerine Japon modası için ürettiği mixtape’leri ile mütevazi bir başlangıç yapan Jaguar Skills, sonrasında eşi benzeri olmayan DJ yetenekleri ve ilham verici prodüktörlüğü ile olay yerine adım attı. Jaguar Skills ayrıca BBC Radio 1 tarafindan üç ayda bir yayınlanan ‘Güvendiğimiz Yeni DJ’ler kısmında yer aldı. Yapmış olduğu mixlerini , house müzikten Dubstep’e, Drum & Bass’dan hayal edilecebilecek her türlü tempo’ya benzetebiliriz. Onun performansının en büyük özelliği ise gizemli olması. Jaguar Skills, her performansinda yeni bir maske takarak, gizemli bir kahraman gibi ortalığı kasıp kavuruyor.
Dinlemeden Gelmeyin: 9 Levels Of Power
Benzerleri: Torqux, Shy FX, Down Jones
Kaçırmayın! Çünkü: Partiye ihtiyacınız varsa, Jaguar Skills tam size göre!


***

Garanti Caz Yeşili: Nils Petter Molvaer & Moritz Von Oswald // 11 Aralık 2013 Çarşamba 21:30

Tür: Electronic, Jazz, Nu Jazz
Nereden: Norway & Germany
Kısaca: İki ayrı üstat... Bir yanda trompetin önemli isimlerinden Norveçli Nils Petter Molvaer, bir yanda Almanya’nın caz ve elektronik müziği sentezleyen ismi Moritz Von Oswald. Nils Petter Molvaer, caz ve elektronik müziği biraraya getirerek, gelecek yıllarda caz kültürünü farklı bir yaklaşımla şekillendirecek olan isim olarak değerlendirilmektedir. Moritz von Oswald ise tekno müzik tarzının en yenilikçi ve etkileyici isimlerinden biri olarak gösteriliyor. 1980’lerin başında perkisyon sanatçısı olarak yola koyulan Oswald 80’lerin sonuna doğru elektronik müziğie geçiş yapmıştır. Son olarak Max Loderbauer ve Sasu Ripatti ile bir araya gelen Oswald, doğaçlama ve elektronik müziği bir araya getiren performanslarıyla bilinmektedir.
Dinlemeden Gelmeyin: Transition, Mercury Heart, Recoil
Benzerleri: Eivind Aarset, Basic Channel, Vladislav Delay
Kaçırmayın Çünkü: İki farklı kültürün iki önemli temsilcisi Babylon’da çok özel bir proje için bir araya geliyor.


***

Garanti Caz Yeşili: Avishai Cohen // 18-19 Aralık 2013 Çarşamba-Perşembe 21:30

Tür: Jazz
Nereden: Kabri

Babylon yeni sezon biletleri satışta

Kısaca: 14 yaşında ünlü baterist Jaco Pastorius’tan etkilenerek bas gitar çalmaya başlayan, bundan bir kaç yıl sonra ise kontrbasa yönelen Avishai Cohen, müzisyenliğinin ilk bir kaç senesinin kendisi için zorlu olduğunu ifade ediyor. Parklarda, metroda, sokaklarda müziğini insanlarla buluşturan Cohen daha sonrasında küçük barlarda performansını devam ettirmiştir. Piyanist Chick Corea ile birlikte bu sektöre daha farklı bir adım atma imkanı bulmuş olan Avishai Cohen’in şimdi ise kendi kurmuş olduğu müzik şirketi bulunmakta. Konserlerindeki performansıyla dinleyicilerini büyülen Cohen, caz müziğinin duayen isimlerinden ve yüzyılın en etkileyici yüz basçısından biri olarak gösterilmektedir.
Dinlemeden Gelmeyin: Samuel, Criss Cross, Come Together
Benzerleri: Avishai Cohen Trio, Lars Danielsson, Esbjörn Svensson Trio
Kaçırmayın Çünkü: Zamanın en iyi basçılardan biri olarak sayılan Avishai Cohen her zaman canlı dinleme şansı yakalayamacağınız performanslardan birisiyle sahnede sizlerle olacak.


***

BaBa ZuLa // 27 Aralık 2013 Cuma 23:30

Tür: Psychedelic / Folk
Nereden: İstanbul

Kısaca: Geleneksel halk müziğinden esinlenerek, bu köklerden aldıklarını çağdaş müzikle birleştiren BaBa ZuLa, taklit edilemez özgün kimlikleriyle yola devam ediyor. Funk, elektronik ve halk müziğini aynı anda bir araya getiren grup Aşık Veysel, Aşık Mahzuni, Barış Manço gibi isimlerden etkilenirken bir yandan da Jimi Hendrix, Bob Marley ve Santana’yı bu müziklerle buluşturup seyrine ve dinletisine doyum olmayan performanslar ortaya koyuyorlar.

Dinlemeden Gelmeyin: Cecom, Özgür Ruh, Babasız Kızlar Balosu
Benzerleri: Baba Zula & Mad Professor, Brenna MacCrimmon, Gevende
Kaçırmayın! Çünkü: Özgün kimlikeri, sahne performansları ve tadına doyum olmaz müzik dolu bir gece sizi bekliyor!!!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!