Babadan oğula yaşam umudu

Güncelleme Tarihi:

Babadan oğula yaşam umudu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2009 15:59

Konya'da iki yıldır böbrek yetmezliği çeken 26 yaşındaki genç, babasının böbreğiyle hayata tutundu.

Mevlüt Uysal'ın (50) böbreklerinden birisi, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde, Prof. Dr. Şakir Tavlı başkanlığındaki ekip tarafından, 26 yaşındaki oğlu Akif Uysal'a nakledildi.

Prof. Dr. Şakir Tavlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, böbrek hastası bir gence, babasından alınan böbreğin başarılı şekilde nakledildiğini, baba ve oğlunun sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Babasından aldığı böbrekle sağlığına kavuşmayı uman Akif Uysal, 2 yıl önce Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kendisine kronik böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu bildirdi.

Uysal, iki yıldır haftada üç gün diyaliz makinesine bağlı olarak yaşamını sürdürebildiğini belirterek, şöyle devam etti:
“Sağlığıma kavuşmam için organ naklinin şart olduğunu öğrendiğimde çok üzüldüm. Ne yapacağımı bilemedim. Hemen arayışa geçtik. Ailemde böbreğini vermek isteyenlere, gerekli testler yapıldı. Babama yapılan tahliller olumlu çıkınca nakil gerçekleşti. Babam sayesinde sağlığıma kavuşacağım. Çok mutluyum. Diyalize gireceğim gün sağlığıma kavuştum.”

Mevlüt Uysal ise oğlu için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu vurgulayarak, “Önemli olan oğlumun yaşamasıydı. Yapılan tahliller olumlu çıkınca organ nakli için sıraya bile girmeye gerek duymadık. Böbreklerimden birisini vererek oğlumun eskisi gibi sağlığına kavuşmasına aracı oldum. Nakil sonrası hepimiz sevinçliyiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!