Baba haklı

Güncelleme Tarihi:

Baba haklı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2012 07:20

Velayet davalarını kazanmasına rağmen 7 yıldır kızı Rüzgâr’ın yüzünü dahi görmeyen baba Haluk Özmen bir dava da Türkiye’ye açtı ve kazandı.

Haberin Devamı

AVUSTRALYA’da evlenen ve 2001 yılında Rüzgâr adını verdikleri kızları doğan Haluk ve Feriha Özmen (Tanrıkut) çifti 2005’te Avustralya’da boşandı. Annesi Rüzgâr’ı Türkiye’ye kaçırdı. Avustralya 8 kez nota vermesine rağmen Rüzgâr babasına gösterilmedi. Avustralya’da yeniden dava açarak kızının velayetini geri alan baba Haluk Özmen, Türkiye’de de karşı velayet davası açtı ve yine kazandı. Tüm kararlara rağmen kızı Rüzgâr’ın yüzünü dahi göremeyen baba, 2008’de Türkiye aleyhine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurdu ve 500 bin Euro’luk tazminat davası açtı.

/images/100/0x0/563d82e4f018fb32c8eee8c1

TÜRKİYE AİLEYE SAYGIYI ÇİĞNEDİ

Haberin Devamı

Özmen başvurusunda, kendisiyle görüştürülmesine izin verilmeyen kızının psikolojik ve fiziksel sarsıntı geçirmesinden ve iyi eğitim alamamasından endişe ettiği gerekçesini öne sürdü. AİHM, Ankara’nın, aile ve özel yaşama saygı ilkesini çiğnediğine hükmetti. 7 yıldır kızını göremeyen Haluk Özmen’i haklı bulan AİHM, kızını annesinden almayan Türkiye’yi toplam 17 bin 500 Euro tazminata mahkûm etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!