Aysel en güzel şarkılarını bana bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Aysel en güzel şarkılarını bana bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2008 00:00

Fuat Güner, Aysel Gürel’in ölmeden önce 150 şarkı sözünü kendisine yolladığını açıkladı.

Haberin Devamı

MTV Türkiye'de yayınlanan "beniMTV’m" programına konuk olan MFÖ'nün F'si ünlü şarkıcı ve besteci Fuat Güner, Aysel Gürel’in ölmeden önce 150 şarkı sözünü kendisine yolladığını açıkladı.
Bu 150 şarkı sözünden 55 tanesini seçen Güner, "En özel, en elit şarkıları bana yollamış. O kadar lirik ve fonetiği düzgün şarkı sözler var ki, bakıyorum hepsi 'Bestele beni bestele beni' diyor" dedi
Alper Etiş’in sunuculuğunu üstlendiği, Fuat Güner'in konuk olduğu "beniMTV’m" programı yarın saat 22.00'de MTV Türkiye'de ekrana gelecek. Röportajın tamamını bu programda izleyebilirsiniz"

Aysel en güzel şarkılarını bana bıraktı
Aysel Gürel’in aramızdan ayrılması nasıl etkiledi sizi?

Haberin Devamı

- Aysel Gürel gibi bir kadın bir daha zor gelir! Ben ona hayrandım. Kendisiyle dalga geçebilen, esasında çok akıllı, kültürlü, Türkçesi çok güzel, çılgın ve çatlak biriydi. Ben böyle insanlara bayılırım.

Aysel Gürel’in şarkı sözlerini size bıraktığı doğru mu?

- Evet, hemen hemen hepsini bana bıraktı. Başkalarına da verdi ama en özel, en elit, en sevdiği şarkıları bana yollamış. Ben de içinden besteleyebileceğime inandığım şarkıları seçtim. Bakıyorum sözlere, hepsi "Bestele beni, bestele beni" diyor. O kadar lirik ve fonetiği düzgün şarkı sözü yazıyor ki! Kafiyesiyle, basitliğiyle, sadeliğiyle ve anlatımındaki zenginliğiyle gerçekten çok güzel sözler...

Biten şarkıları ne zaman dinleyeceğiz?

- Yakında çeşitli sanatçı arkadaşlarımdan duyacaksınız. Çok değerli iki şarkıcı hanım arkadaşım var. Derin ve Meltem isimleri. İkisi de bence Türkiye’ye gelmiş en iyi şarkıcılar arasında.

Yeni şarkıcıların çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

- Piyasadaki şarkı sözlerinin çok da fazla üstüne düşünüldüğünü zannetmiyorum. Melodiye uysun diye şarkı sözü uyduruyorlar.

/images/100/0x0/55ea52fef018fbb8f8787780
Onno Tunç’un kimsenin bestesine ihtiyacı yok

Haberin Devamı

- Bir programda "Şinanay" şarkısının sözü ve bestesinin kendinize ait olduğunu söylediniz. Bunun üzerine programı Sezen Aksu aradı. Basında bir sürü şey yazıldı çizildi...

O gün ne söylediysem, sözlerimin arkasındayım. Ben Onno Tunç’u çok severim. Onno, dünya çapında bir bestecidir. Hiç kimsenin bestesine de ihtiyacı yoktur. Ama "Şinanay" zamanında yaşananları, o parçayla ilgili olan insanların hepsi biliyor ne olduğunu.

- Bu tartışma hakkında en son ne söylemek istersiniz?

Bırakın nasıl biliyorlarsa öyle kalsın. Çünkü ben şarkıyı zamanında Mesam’a kaydettirmiştim. Sonra da Onno Tunç adına feragatta bulunmuştum ve aldığım telif haklarını iade etmiştim. Bunun bir nedeni var. Ama nedenini açıklamayacağım...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!