Ayak oyunlarına hazır mısınız?

Güncelleme Tarihi:

Ayak oyunlarına hazır mısınız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2012 00:00

Beyler ayakkabı ve bot seçimi konusunda başınız dertteyse, gelin sizinle bir ön eleme yapalım.

Haberin Devamı

Şehirli casual ofis erkeğine ‘Chelsea ve Oxford’ botlar: İngiliz stilini yansıtan günlük spor-şık ayakkabı modelleridir. ‘Chelsea bot’ bilekli ama bağcıksız mokasen botlar, ‘Oxford bot’ ise bilekli fakat bağcıklı ve ön kısmı dikiş detaylı botlardır. Bu bilekli botlar takım elbiseyle de, jean pantolonla da kombinlenebilir. En büyük avantajı, dar paça içine kolayca girerek çorap uyumu gerektirmemesi, garanti şıklık sağlaması. Sizi “Hangi renk çorap giymeliyim?” derdinden kurtarır.

Sahada, zor şartlarda çalışan erkeğe postallar: Postallar altı kalın ve lastik tabanlı, bileği yüksek ve bağcıklı asker botlarıdır. Temiz ve asil görüntünün tam tersine, asi şehir kahramanları gibidir. Kendi başının çaresine bakabilen, kendi işini kendi gören, erkeksi, biraz bohem, güçlü, çalışan ve devamlı işleyen bir erkeği temsil eder. Hafta içi özgür dinamik çalışan, hafta sonu avcılık yapan, ata binen, 4x4’leriyle dağlara çıkıp, off-road yapan maceraperestlerin botlarıdır. Şehir içinde de kullanmak mümkün. Renkli trikolar, hırkalar, balıkçı kazaklar, puf puf mont ve subay paltolarının altında bu botlarla sokakları arşınlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Renkli, maceracı erkeklere çöl botları: Çöl botları, bileği daha kısa, kısa bağcıkları olan, altı kauçuk, hafif, süet botlardır. Mavi, lacivert, yeşil ve kadife pantolonların, jean’lerin altında harika durur. Her duruma, her olaya uygunluk gösterir. Biraz militar (çöl askerleri) biraz ‘aviator’ havacı stili de vadır. Renkli, desenli çoraplar bu botlarla çok şık durur.

Uzmanlık alanı ayakkabı ve bot olan, tüm bu modelleri bir arada bulabileceğiniz birkaç markayı da not düşelim: Bottega Veneta, Church, Paciotti, Salvatore Ferragamo, Hogan ve Tod’s... Daha hesaplı, daha kolay ulaşılabilinir şehir botları için Matraş, İnci, Elle, Hotiç, Divarese, Topman, Zara, H&M gibi tekstil markalarının mağazalarına göz atabilirsiniz.

Eksiksiz takım elbise şıklığının sırrı:

Yelekli lacivert takım

Soru: Başak Hanım, dolabımda sayısız takım elbise ve gömlek olmasına rağmen, karım ofise giderken yine de beni şık bulmuyor, hep “Bir şey eksik” diyor. Takım elbise için ne eksik olabilir ki? Bildiğimiz takım elbise işte... Ne yapabilirim?

Haberin Devamı

Yanıt: Ofiste takım elbise giymek erkek için bir şans çünkü hem kombinlemesi kolay, hem de size anında bir şıklık, güven ve asil bir görüntü verir. Asıl eksiklik, takımınızın üzerinize fit bir şekilde oturmaması olabilir. ‘Slim fit’ bir takım elbise, genç ve fit beyler için vazgeçilmez olmalıdır. Doğru bedende, vücudunuza tam oturan takım elbise satın almaya dikkat edin. Paçalar da üst üste katlanmamalı. Takım elbisenin ikinci altın kuralı kravat. Kravatsız takım elbiseyi giymeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Bir gece kulubünde güvenlik koruması ya da bir yakın koruma olarak çalışmıyorsanız tabii... Doğru beden seçimine rağmen hâlâ birşeyler eksikse siyah takımlar yerine daha elegan bir görüntü veren lacivert takım elbiseyi deneyin. Lacivert takım, yeleği de varsa, jilet görünüm için kusursuz bir seçim. Yelekli bir lacivert takım giymenin de adabı, dikkat etmeniz gereken detayları var. Sıralayalım:
1. Gömleğiniz koton-saten kumaştan, kol düğmeli, İtalyan yaka ve açık mavi; kravatınızsa bordo renk, örgü desen olmalı.
2. Bordo-lacivert desenli, ipekli bir ceket mendil şart.
3. Kahverengi kemer ve kahverengi bağcıklı Oxford mokasen.
4. Kol düğmeli gömlek manşetleri, ceket kolundan en az dört-beş santim görünmeli. Bu detay sizi daha özenli, daha dinamik ve daha uzun gösterir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!