Avusturya: AB yolunda cesaretinizi kırmayın

Güncelleme Tarihi:

Avusturya: AB yolunda cesaretinizi kırmayın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2008 00:00

Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Başkan Yardımcısı Ferit Şahenk’i kabul etti.

Fischer, "AB yolunda cesaretinizi kırmayın" mesajı verdi. Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Avusturya bize çok fazla destek vermeyen bir ülke. O yüzden buraya gelip kendimizi anlatmamız etkili oluyor" dedi.

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Başkan Yardımcısı Ferit Şahenk, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer tarafından kabul edildi. İkili ticari ilişkiler ile Türkiye-AB ilişkilerinin ele alındığı görüşmede Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer’in, "AB yolunda cesaretinizi kırmayın" dediği bildirildi. Yarım saat olarak planlanan ancak 45 dakika süren görüşmenin ardından soruları yanıtlayan Arzuhan Doğan Yalçındağ, Cumhurbaşkanı Fischer’in mayıs ayı sonunda Türkiye’ye yapacağı resmi ziyarete hazırlandığını belirterek, "Görüşmede ikili ticari ilişkilerimizin artırılması ve AB-Türkiye ilişkilerini ele aldık. Ticari ilişkilerimizin artması gerektiğinde o da hemfikir" dedi.

Cesaretinizi kırmayın

AB-Türkiye ilişkilerini detaylı olarak ele aldıklarını ifade eden Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Cumhurbaşkanı Fischer’in, "cesaretin kırılmaması gerektiğini söylediğini" kaydetti. Arzuhan Doğan Yalçındağ, bir soru üzerine, görüşmede Türkiye’deki siyasi gelişmeler ve AK Partinin kapatılmasına ilişkin açılan dava konusunun gündeme gelmediğini söyledi. Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Başkan Yardımcısı Ferit Şahenk’i, tarihi Hofburg sarayında yabancı devlet başkanları için ayrılan Maria Theresia salonunda kabul eden Cumhurbaşkanı Fischer’in TÜSİAD yöneticilerine özel ilgi gösterdiği gözlendi.

İşadamlarından destek vaadi

TÜSİAD yöneticileri daha sonra da, Avusturya Sanayiciler Federasyonu (IV) yönetimi kurulu toplantısına özel konuk olarak katıldı. Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Avusturya Sanayiciler Federasyonunun (IV) davetlisi olarak katıldıkları yönetim kurulu toplantısının oldukça iyi geçtiğini" ifade ederek şunları söyledi: "Avusturya bizi çok da fazla desteklemeyen bir ülke. Onun için de buradaki ilişkileri sıkı tutmamız, sık sık gelip kendi savlarımızı burada anlatmamız etkili oluyor. Bu ziyaretimiz de o anlamda lobi ziyaretlerimizden biri."

Rolleri çok önemli

Avusturya’da işadamlarının rolünün çok önemli olduğunu belirten Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Avusturyalı işadamlarının verecekleri destek, Türkiye’nin tezlerini doğru aktarmasına ve imajının daha olumlu bir şekilde gelişmesine katkıda bulunacaktır. Meslektaşlarımıza, olumlu düşüncelerini, politikacılara, medyaya ve dolayısıyla Avusturya halkına da söylemelerini rica ettik" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!