Avustralya Açık’tan objektife takılanlar

Güncelleme Tarihi:

Avustralya Açık’tan objektife takılanlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 00:00

Tenisseverler tarafından heyecanla beklenen yılın ilk Grand Slam Turnuvası Avustralya Açık, 28 Ocak’ta son bulacak. Toplam 14.5 milyon dolar para ödülünün dağıtılacağı turnuva, birbirinden renkli görüntülere sahne oluyor.

Turnuvada Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni temsil eden Marcos Baghdatis zoru başarıyor ve topu fileyle başının arasına sıkıştırarak yakalıyor. Tabii ki bu kural dışı!

Belçikalı Xavier Malisse, İsveçli raket Thomas Johansson’a yenilip turnuvaya veda ettiği maçta faturayı raketine kesmiş, "Bende kusur yok, raketin eğiminde bir hata var" diyor adeta.

Melbourne Park Kortları’nda kıran kırana geçen müsabakalarda zaman zaman sakatlıklar da yaşanıyor. Çek Cumhuriyeti’nden Hana Sromova da, Belçikalı raket Justine Henin-Hardenne ile yaptığı maçta bileği burkulunca yere yıkıldı.

Sponsorlar ve tenisçilerin zevkleri aynı olunca kortlarda da ’pişti’ olanlara rastlanıyor. Slovak raket Daniela Hantuchova (sağda) ve Rus Anastasia Myskina (yukarıda) aynı kıyafet seçimiyle buna örnek.

İlk iki turu çok rahat geçen raketlerden Belçikalı Kim Clijsters, Çinli Yuan Meng’i şaşırtan bir vuruş yapıyor, tabii oyunun durduğu bir anda.

Fransa Açık Tenis Turnuvası şampiyonu Anastasia Myskina’nın en büyük derdi sıcaklar. Her arada buz torbalarından medet uman Myskina, genelde astım hastalarının kullandığı nefes açıcı cihazı da elinden düşürmüyor.

Fransız Sebastien Grosjean ile Arjantinli Juan Monaco’nun bu enstantanesi, bir tenis maçından çok, masa tenisi müsabakasını andırıyor.

Melbourne’u bir karnaval yerine çeviren tenisseverler, bazen kanguru kıyafetiyle maçlara yetişmeye çalışıyor, bazen de tribünde kendi maçlarını çıkarıyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!