Avşar özürlülerle chat yapacak

Güncelleme Tarihi:

Avşar özürlülerle chat yapacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2006 00:00

AKP’nin görme özürlü İstanbul milletvekili Lokman Ayva, bedensel ve görme özürlü gençleri internet ortamında Hülya Avşar’la bir araya getirecek. Avşar, özürlü gençlerle 25 Şubat’ta chat yapacak.

AKP, özürlü gençlerin Hülya Avşar ile sanal ortamdaki bu sohbeti için parti genel merkezi ile 81 il örgütündeki Özürlüler Koordinasyon Merkezleri’ni alarma geçirdi.

Özürlüler, AKP binalarında faaliyet gösteren bu merkezlerdeki bilgisayarları kullanarak 25 Şubat’ta Hülya Avşar ile sanal ortamda sohbet edebilecekler.

Gençler, şimdiden AKP’nin Özürlüler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı’nı da yürüten Ayva aracılığıyla Hülya Avşar’ın yanıtlamasını istedikleri soruları yolladılar. İşte AKP’nin internet sitesinde yayınlanacak sorulardan bazıları...

ARABANIZI ZİHİNSEL ÖZÜRLÜ YIKASA...

Günlük yaşamınızda bir bankaya gittiğinizde işlemlerinizi bir ortopedik özürlünün yapması, otomobilinizi ise bir zihinsel özürlünün yıkaması size nasıl bir duygu yaşatır?

İçinizden tenis oynasak diye geçirdiğinizde, karşınızdaki tekerlekli sandalyedekinin bunu yapamayacağını bilmek sizde nasıl bir duygu oluşturur?

"Hayat özürlüler için zor derler", sizin için kolay mıydı? Çok güzel biri olmanız, güzel bir sesinizin olması yetti mi?

 İşverenler özürlülerin azimli ve çalışkan olduklarını söyler, ama iş vermeye gelince pek düşünmezler. Çevrenizde özürlü var mı bilmiyoruz ama, bu konuda neler düşünüyorsunuz?

l Siz de annesiniz. Sağlıklı bir çocuğunuz var. Özürlü annelerin durumuyla ilgili ne söylemek istersiniz? Anne hassasiyetiyle baktığınızda, bu konuda sizce nasıl bir yaklaşım olmalı?

l Politika, politikacılar ve özürlülerin siyasette yer almalarına nasıl bakıyorsunuz?

Sabancı ve Derviş sırada

Ayva, Hülya Avşar tercihlerinde kamuoyunda çok tanınan bir isim olmasının önemli rol oynadığını söyledi. "Zaten kendisi özürlülerle ilgili bir tanıtım filmi de çekmişti" diyen Ayva, "Kendisini filmlerinden ve televizyonlardaki programlarından izleyip beğenen, şarkılarını dinleyen özürlülerimiz hem kendilerine hem de toplumsal olaylara bakışını öğrenmek istiyorlar" diye konuştu. Avşar’ın ardından Kemal Derviş ve Güler Sabancı gibi ünlüleri de özürlülerle internet ortamında bir araya getirmeyi düşündüklerini söyleyen Ayva, AB ve ABD’den bazı ünlülere de bu yönde teklif götüreceklerini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!