Avrupalı, İran asıllı Şermin’i kraliçe seçti

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı, İran asıllı Şermin’i kraliçe seçti
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2005 00:38

Paris’te yapılan 2005 Miss Europe güzellik yarışmasında, İran asıllı Alman güzeli Şermin Shahrivan, TV izleyicilerinin telefonla verdiği oylarla Avrupa kraliçesi seçildi. Babası İranlı, annesi Alman olan 21 yaşındaki Şermin, 50 bin Euroluk ödülün sahibi olurken ikinci sırayı Ermenistan güzeli Lusya Tumasyan aldı.

Türkiye güzeli Birce Akalay 36 güzel arasında ilk 12’de yer aldı. Paris Spor ve Sergi Sarayı’nda 56’ncısı düzenlenen yarışma 50’den fazla ülke televizyonlarından canlı yayınlandı. Ünlü manken Adriana Karembeu’nun başkanlığını yaptığı jüri, ilk 12 sırayı belirledi. Bu 12 güzel arasından Kraliçe Şermin ile ikinci ve üçüncü güzeller ise TV izleyicilerinin telefon oylarıyla seçildi.

Avrupa’nın en güzel ilk 12 kızını seçen jüri üyeleri arasında, Ermeni asıllı ünlü Fransız şarkıcı Charles Aznavour, dünyaca ünlü modacı Paco Rabanne, fotoğraf sanatçısı Jean-Daniel Lorieux, eski Avrupa ve Fransa güzeli Elodie Gossuin, televizyon sunucusu Nikos Aliagas, moda gazetecisi Viviane Blassel, ünlü manken Satya Oblet ve Metropolitan Manken Ajansı Başkanı Michel Levaton yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!