Avrupa Korosu'nun İstanbul turu

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Korosunun İstanbul turu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

Tüm Avrupa'yı evrensel bir değer olan müzikle birleştirmeyi amaçlayan Vox Eoropae(Avrupa Korosu), Fevziye Mektepleri Vakfı'nın düzenlediği gecede konser verdi. Bu yıl ilk konserlerini Lions Derneği yararına Lütfi Kırdar Sergi Sarayı'nda veren topluluk ikinci konserini, önceki akşam FMV Özel Işık Lisesi Muvaffak Benderli Salonunda gerçekleştirdi.

Avrupa Korosu, ilk kez 1982 yılında Avusturya'da toplanmış, 18 ülkeden toplam yüzelli profosyonel müzisyenden oluşuyor. Koro, on beş yılık tarihinde her sene bir başka Avrupa ülkesinde konserler veriyor. Koronun, sürekli şefliğini Prof.Frıtz Ter Wey üstleniyor ayrıca İstanbul'dan Gökçen Koray, koronun 97 organizasyonuna konuk şef olarak katılıyor.

Vox Europae Korosu, değişik dil ve tarzıyla dinleyicilere geniş bir yelpazeden sesleniyor. Koro, konuk olduğu ülkenin müziğinden etkilenerek, o ülkenin büyük bir eserine yer veriyor. Konser sırasında üyeler kendi yöresel kostümlerini giyerek, sahnede hem göze hem de kulağa hitap ediyor. Ülkemizde büyük bir beğeni toplayan Avrupa Korosu, konuk olduğu her ülkede sahip olduğu Avrupa kültür ve mozaiğini dinleyicilere sunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!