Avcı Gerçeker’in yeni avları

Güncelleme Tarihi:

Avcı Gerçeker’in yeni avları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2011 00:00

Enbe Orkestrası’nın şefi Behzat Gerçeker aynı zamanda bir sanatçı avcısı. Mustafa Ceceli ve Aslı Güngör gibi isimler ilk kez onunla parladı. Söz yazarı Altan Çetin ilk onun albümünde şarkı söyledi. Enbe, yeni albümü ‘Kalbim’de de dinleyicileri yeni isimlerle tanıştırıyor.

Haberin Devamı

Albümün çıkış parçası ve Youtube’da 2 milyondan fazla dinlenen ‘Eksik’te Mustafa Ceceli’ye Elvan Günaydın eşlik ediyor. Ajda Pekkan ‘Sev Beni’ şarkısını genç yetenek Eren Sandal’la söylüyor. İşte bu sene sesini bol bol duyacağımız bu iki yeni ismin hikayesi ve star avcısı Behzat Gerçeker’in yöntemleri

Kulağa hoş gelen her müziği dinlerim
ELVAN GÜNAYDIN (21)

Kadıköy doğumluyum. Bulgaristan’dan göç etmiş bir ailenin tek kızıyım. Babam makina operatörü, annem ev kadını. İlk sahne deneyimimi bir 23 Nisan gösterisinde yaşadım. Herkes kendini en iyi hissetiği yerde olmak ister. Ben müziğimi paylaştığımda kendimi çok iyi hissediyorum. Şarkılarımı bana çok şey öğreten müzisyen arkadaşım Mesut Özşahin’le karar vererek internette paylaştık. Bir şarkıyı da DMC’ye mail attık. Sonra çağırdılar. Mustafa Ceceli’yle düet yapmak çok keyifliydi. Aslında kendi çapımda şarkı sözleri yazan biriydim. Çok farklı bir müzik anlayışım yok. ‘Kulağa hoş gelen’ diye tabir edilen her müziği dinlerim. Bundan sonra da gerçek müziğin olduğu projelerde bulunmak ve iyi şeyler yapmak istiyorum.

Haberin Devamı

Konuşmayı söker sökmez makamıyla şarkı söylemeye başladım
EREN SANDAL (25)

İstanbul doğumlu aslen Rizeliyim. Emekli bir babam ve ev kadını bir annem var. Kendimi bildim bileli hep müziğin içinde oldum. Konuşmayı söker sökmez makamıyla şarkı söylemeye başladım. İlk kez on yıl önce lise birinci sınıfta Levent’te bir kafede gitarımla şarkı söyledim. Başka bestecilerin değil de kendi şarkılarımı söylemeye karar verdiğim gün, bu işi profesyonel yapmaya karar verdim. Pop yapmadan önce hard rock bir grubum vardı. İki sene rock söyledim, ardından opera eğitimim iki sene sürdü ama çocukluğumdan bu yana sürekli Batı pop vokalleri dinledim. Yaptığım müzik bütün bu tarzların hepsinden birer parça taşıyor. Mimar Sinan Devlet Konservatuarı opera bölümünü kazandım, hala öğrenciyim. DMC’den Samsun Demir’e internet sayesinde ulaştım. Bestelerimi dinlettim ve albüm yapmak istediğimi söyledim. Bir bestemi Enbe Orkestrası’nda kullanmamı teklif ettiklerinde hemen kabul ettim. Kısa sürede kayıtları tamamladık. Sonra Ajda Pekkan’la düet yapacağımı öğrendim. Şarkımı stüdyoda Ajda Pekkan’ın sesinden dinleyene kadar inanamadım. İlk sahneye adım atışımdan inene kadar elimi hiç bırakmadı. Şimdilerde kendi single’ım üzerinde çalışıyorum. 2012’de de kitabımı piyasaya sürmek istiyorum.

Haberin Devamı

Üç yılda yüzlerce ses dinledim
BEHZAT GERÇEKER

Albüm için bir araya gelecek insanlara nasıl karar verdiniz? Çok uğraştınız mı?
- Tarkan’ın bir Sezen Aksu şarkısıyla albümümde yer alması benim için bir hayaldi. Dostlarıma ilk söylediğimde kimseye inandırıcı gelmemişti. Ancak Tarkan’la konuştuk ve kabul ettiğinde ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Ajda Pekkan için de aynı şeyleri söyleyebilirim.
Siz aynı zamanda bir yetenek avcısı mısınız?
- Olmaya çalışıyorum, diyelim. Bir orkestra şefi orkestrasıyla birlikte şarkı söyleyebilecek yetenekli insanlarla tanışmaktan mutlu olur. Yetenek avcısından daha çok, her gün konuk ağırlamaktan hoşlanan misafirperver bir müzik gönüllüsüyüm diyebiliriz.
Yeni sesleri bulmak için nasıl çalışıyorsunuz?
- Bazen kendileri beni buluyor. Bazen de şirketim ya da dostlar aracılığıyla ulaşıyorlar. CD gönderen ya da internete videolarını koyan kişileri izliyoruz. Bazen de şirketim “Enbe Orkestrası’yla çalışmak isteyenler” var diye ulaştırıyor.
2007’deki albümden bu yana kaç yeni ses dinlediniz?
- Birkaç yüz dersem abartılı olmaz.
Elvan ve Eren hangi yönleriyle sizi etkiledi?
- Elvan bir Bulgar göçmeni. Sofya’da endüstri mühendisliği okuyor. Çok düzgün bir Türkçesi, diksiyonu, çok duygusal bir ses rengi ve yorumu var. Eren iyi bir söz yazarı ve besteci. Bana gençlikleri, yetenekleri ve farklılıkları çekici geldi. Romantizmin yeni erkek ve kadın sanatçı adayları onlar.
Peki keşfettiğiniz bu isimlere sonrasında da kol kanat geriyor musunuz?
- Elvan,orkestramızla çalışmaya başladı. Eren’in de bir şarkısını şirketimizle beraber single olarak yayınlanmasını sağlıyoruz.

Haberin Devamı

KEŞFETTİĞİ YETENEKLER İÇİN NE DİYOR

Altan Çetin: Bizden önce zaten çok şöhretli büyük hitler çıkarmış önemli bir söz yazarı ve besteciydi. İlk solistlik deneyimi için onu ikna etmiştim.
Mustafa Ceceli: Adam gibi adam. Güçlü sesi kadar güçlü de bir karakteri var.
Aslı Güngör: Çok iyi bir söz yazarı ve besteci.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!