Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2008 00:00

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

GÜN IŞIĞINDA

Böyle gün ışığında sabahları,

En güzel şiirlerimi yazmışımdır.

İnsanlar aydınlığa karışınca;

O da her zamanki gibi,

Şarkı söyleyecek, giyinecek,

Caddelerden geçecek güler yüzle,

Giriverecek bir pastacı dükkánına,

Biraz sonra un kokacak elleri,

Hafif bir sıcaklık yerleşecek elbisesine,

Her günkü hayatını yaşayacak!

Edip Cansever

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Troya’nın Düşüşü

Peter Ackroyd

Yapı Kredi Yayınları


Eserlerinde mekan duygusu uyandırmak konusunda usta olan Peter Ackroyd, "Troya’nın Düşüşü"nde şehri kanlı canlı gözlerimizin önüne getiriyor. Kitap bir yanıyla gerçek, bir yanıyla kurgu. Kahramanların doğumlarını ve ölümlerini, gerçek ve kurmaca, doğru ve yalan arasındaki sınırları bulanıklaştıran hikayeleri, insanın kusurlarını, hatalarını ve günahları anlatıyor. Konusu kısaca şöyle: Ünlü Alman arkeolog Heinrich Obermann’ın hayatta en büyük amacı, Hisarlık’ın Homeros’un İlyada eserinde söz ettiği Troya olduğunu ve anlatılanların gerçek olduğunu ispatlamaktır. Mesleğinde de oldukça iyidir. Takıntılı, içgüdüleriyle hareket eden, romantik biridir ve hayattaki tek gerçeği Troya’dır. Kazılarda ona eşlik etmesi için Homeros’u orijinalinden okuyabilen, tarihe ilgi duyan bir eş arayışındadır. Karşısına Yunanlı kadın, Sophia Chrysanthis çıkar. Sophia kısa bir süre sonra kendisini kocasının yanında toprak kazarken bulur.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

ŞENAY AKAY BU KİTABI ÖNERİYOR

Başucumda Müzik

Kürşat Başar

Everest Yayınları


Manken Şenay Akay, sıcak yerlere seyahat etmeyi seviyor. Ailesini görmek için her fırsatta Antalya’ya gidiyor. Arkadaşlarını ziyaret etmek için sık sık Çeşme’ye uğruyor.Doğu Karadeniz’in sakin doğasında huzur bulduğunu söylüyor. İlk fırsatta Kelebek Vadisi’ne seyahat etmek istiyor. Yurtdışında Miami’nin insanlarını sıcak buluyor. New York’un canlılığına bayılıyor. Dubai’yi merak ediyor. Şenay Akay, Avare okuyucularına Kürşat Başar’ın "Başucumda Müzik" kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

ARZU YANARDAĞ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Tarkan

Metamorfoz

DMC


Oyuncu Arzu Yanardağ, tarihi güzellikleri olan yerlere seyahat etmeyi seviyor. Yurtiçinde Şirince’deki evlerin tarihi mimarisini beğeniyor. Alaçatı’nın rüzgarı ve denizi hoşuna gidiyor. Mardin’i tarihi güzellikleri için tercih ediyor. Karadeniz turu yapmak istiyor. Yurtdışında Bulgaristan’ın gece hayatını beğeniyor. Sevgilisiyle ilk yurtdışı tatilini yaptığı Bosna’nın kendisinde ayrı bir yeri olduğunu söylüyor. Fırsat bulduğunda Roma’yı görmek istiyor. Arzu Yanardağ, Avare okuyucularınaTarkan’ın "Metamorfoz" albümünü öneriyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!