Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2007 00:00

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

YAZ GEÇTİ

Perde indi, toz uçuştu, gözyaşı yağmur oldu

ağaç çiçek dökerken geldi yaz

geçti, ben onu görmedim, yalnızca bir ses

orada duruyordu, deniz yüzeye vuruyordu

ve sen uyuyordun.

ah! öyle güzel uyuyordun ve yaz

uykunu bozmamak için senin

ayakuçlarıyla bir kapıdan

ötekine kadar koşmuş olmalı.

toz henüz yere inmemişti

çiçek dökülmemişti

ve ben, büyülenmiş gibi yalnızca sana bakan

bütün bir yaz!

Tuğrul TANYOL



AVARE’NİN ÖNERİSİ

Elhamra

Robert Irwin

Yapı Kredi Yayınları




İngiliz tarihçi ve romancı Robert Irwin’in kaleme aldığı, Fatma Uslu’nun çevirdiği Elhamra kitabı, İspanya’nın en iyi korunmuş gizi ve İslam’ın Avrupa’daki geçmişini temsil eden en büyük anıt Elhamra’yı anlatıyor. Birçok yazarı etkileyen ve kent özelliği taşıyan bu yapılar topluluğu hakkındaki gerçekler ve efsaneler birbirine karışmış durumda. Kitaptaki anlatım okuyucunun hafızasında adeta Elhamra’nın gerçek tarihini, mimarisini canlandırıyor. Nasıl gezmeli, bölümünde Elhamra’yı doğru gezmenin püf noktaları veriliyor. Belge niteliğindeki fotoğraflar da oldukça etkileyici.

Nights from the Alhambra

Loreena McKennitt

Quinlandroad


Şarkıcı Loreena McKennitt, geçen yıl Elhamra Sarayı’nı gezdi ve büyülendi. Saray içindeki Palacio de Carlos V’de birkaç gece üst üste konserler verdi. Bu konserlerden yapılan görüntü ve ses kayıtlarını iki CD ve bir DVD’den oluşan Nights from the Alhambra albümünde bir araya getirdi. Kennett’in grubunda Haig Yazıcıyan ut, Sokratis Sinopulos kemençe, Panos Dimitrakopulos kanun, Caroline Lavelle çello, Brian Hughes gitar, ut, buzuki çalıyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

GÜLER KAZMACI BU KİTABI ÖNERİYOR

Kıbrıs’ın Acı Limonları

Lawrence Durrell

Can Yayınları


Sunucu ve yazar Güler Kazmacı, doğal güzelliklerini sevdiği yerlere seyahat etmeyi tercih ediyor. Mavi yolculuklarda kendini iyi hissediyor. Bozcaada’da doğayla kültürün içiçe olmasından hoşlanıyor. Heybeliada’nın şehre yakınken bir o kadar da uzak olmasını beğeniyor. Mesleğinden dolayı pek çok yeri görme fırsatı bulan Kazmacı, Ağrı ve Kars’ı merak ediyor. Yurtdışında Cape Town’u kozmopolit buluyor. Yunan Adaları’nda tarihin korunduğunu, suç oranının çok düşük olduğunu ve sekiz ay denize girebildiğini söylüyor. İtalya’yı görmek istiyor. Güler Kazmacı, Avare okuyucularına Lawrence Durrell’in "Kıbrıs’ın Acı Limonları" kitabını öneriyor.

NE DİNLEYELİM

GÖKHAN TEPE BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Jamiroquai

High Times

Sony BMG


Şarkıcı ve oyuncu Gökhan Tepe, seyahat etmeyi seviyor. Karadeniz’in doğal güzellikleriyle yemeklerini beğeniyor. Adana’da gezmek ve yöresel lezzetleri tatmak hoşuna gidiyor. Marmaris’in koylarında seyahat etmeye bayılıyor. Kış aylarında kayak için Erzurum Palandöken’i tercih ediyor. Peribacaları’nı merak ediyor. Yurtdışında Londra’da İstanbul’un sıcaklığını yakaladığını söylüyor. Viyana’nın şehir düzeninden etkileniyor. İtalya, Venedik ve İspanya’yı keşfetmek istiyor. Gökhan Tepe, Avare okuyucularına Jamiroguai’ın son albümü "High Times"ı öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!