Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2007 00:00

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

GÖK YOLUNDA

Gök yolunda atım eşkin,

- uzaklarda kaldı güneş

başı yıldızlardan aşkın,

düşü sonsuzluktan geniş.

Gök yolunda atım eşkin,

yelesinde ay tozları,

çevremizde gür, değişken

bilinmezlik denizleri.

Gök yolunda atım eşkin,

- artık ne tanrı ne melek

yakın bir çağrıya, coşkun

bir aydınlığa yönelik.

Gök yolunda atım eşkin,

gör, ayak bastım ülkene;

bin odalı sırça köşkün

kilitli mi, ey dost söyle bana?



Sait Maden

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Eski Dünya Seyahatnamesi

İlber Ortaylı

Aşina Kitapları


Seyahatnameler, bizi zamanın derinliklerine, tarihin katmanlarına ulaştırır. İlber Ortaylı’nın seyahatnamesi, tarihçinin seyyah kişiliğiyle İsfaha’dan Venedik’e, Kudüs’ten Kırım’a, Tokyo’dan Yemen’e geniş bir coğrafyada sizi seyahate çıkarıyor. Onun adımlarına eşlik ederken, Eski Dünya düzeninin ülke ve şehirlerinin büyülü zamanlarına gidiyor ve geçmişinizle yeniden buluşuyorsunuz. Osmanlı diyarlarındaki izlenimleri ise İmparatorluk topraklarına bizi daha da aşina kılıyor. Kitap keskin gözlemleri, nesnel tespitleriyle de bugünün dünyasını daha doğru anlama imkanı veriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

ALİ SUNAL, BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Ebru Gündeş

Kaçak

Emre Plak


Oyuncu Ali Sunal, seyahat etmeyi seviyor. Yurtiçinde Çeşme’yi sıcağı, ılık rüzgarı ve denizi için tercih ediyor. Ankara’ya akrabaları için gidiyor. Her sene Fethiye’deki Hillside Otel’e uğruyor. Göcek, Kaş ve Karadeniz’i görmek istiyor. Yurtdışında Mikonos’u eğlenceli ve keyifli buluyor. İkinci adresi olarak gördüğü Londra’da herhangi bir insan olmaktan hoşlanıyor. Bütün Fransız sahilini gezmeye bayılıyor. Küba, Puket, Maldivler ve İbiza’ya seyahat etmek istiyor. Ali Sunal, Avare okuyucularına Ebru Gündeş’in "Kaçak" adlı albümünü öneriyor.

NE OKUYALIM

AYŞENUR YAZICI, BU KİTABI ÖNERİYOR

Duygusal Vampirler

Albert J. Bernstein

Alfa Yayınları


Oyuncu ve sunucu Ayşenur Yazıcı seyahatlerini ruhunu dinlendirmek için yapıyor. Babasının yazlığının bulunduğu Çeşme’ye balık tutmak ve güneşin batışını izlemek için gidiyor. Kaş’ı taze balıkları, sualtı dünyası, kafeleri ve sakinliği için seviyor. Bozcaada’yı samimi ve oksijeni bol olduğu için tercih ediyor. Göçek’i merak ediyor. Yurtdışında enerji sarfetmek için Mayorka’ya gidiyor. Girit Adası’nın sıcakkanlı insanları ve yemeklerine bayılıyor. Tayland’ı görmek istiyor. Ayşenur Yazıcı’nın Avare okuyucularına önerisi Albert J. Bernstein’ın "Duygusal Vampirler" adlı kitabı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!