Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2006 00:00

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

ÖyleDalmışım ki

Öyle dalmışım ki bu akşam üstü,

Komşu arsadır gözümde gökyüzü.

Ben dünyadan bihaber bir çocuğum;

Kayıp zıpzıplarımı arıyorum.

Koşun çocuklar, koşun komşu kızlar,

Avuçlarıma sığmıyor yıldızlar.

Cahit Sıtkı Tarancı

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Everest Günlüğü

Jon Krauker

Doğan Kitap


Mayıs 1996’ya kadar Everest Dağı’na yaklaşık 630 kez tırmanıldı ve 144 kişi bu yüzden hayatını kaybetti. 1996, en fazla kaybın yaşandığı yıl oldu ve 12 kişi hayatını kaybetti. Ancak 84 kişinin zirveye erişmesi, 1996’yı aynı zamanda başarılı bir yıl da yaptı. "Everest Günlüğü", Jon Krakauer’in dünyanın çatısı Everest’te olup bitenleri duygusal bir içtenlikle kaleme aldığı bir macera kitabı. Kitabın girişinde "Bu kitabı yazarak Everest’i hayatımdan silebileceğimi düşündüm" itirafında bulunan Krakauer için, aynı zamanda bir gönül borcu. Fırtınada kaybolanlar için daha fazlası yapılamayacak olsa da bir "vicdan azabı." Neden insanlar Everest’e tırmanmaya çalışıyor? Neden insanlar sevdiklerinden uzakta hayatlarını riske atıyorlar, onca zorluğa, soğuğa ve rüzgara katlanıyorlar? Everest’in büyüsü ne? Kitap bu soruların cevaplarını arıyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

İLKER İNANOĞLU BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Ferda Anıl Yarkın

Ayrılmayalım

Seyhan Müzik


Oyuncu İlker İnanoğlu, fırsat buldukça seyahat etmeye çalışıyor. Yurtiçinde Antalya’nın iklimine ve denizine, ayrıca Bodrum’a hayran. İstanbul’dan vazgeçemediğini belirten İnanoğlu, boğaz manzarasına bayılıyor. Türk mutfağını çok sevdiği için yurtdışına çok sık seyahat etmiyor. İngiltere’nin tarihinden etkileniyor. Uzun yıllar yaşadığı Amerika’ya oğlu için devamlı gidiyor. Fransa’yı mimarisi ve ortamıyla çok romantik buluyor. İlker İnanoğlu, Avare okuyucularına Ferda Anıl Yarkın’ın "Ayrılmayalım" adlı albümünü öneriyor.

NE OKUYALIM

FEM GÜÇLÜTÜRK BU KİTABI ÖNERİYOR

Anlatmak İçin Yaşamak

Gabriel Garcia Marguez

Can Yayınları


Marka danışmanı Fem Güçlütürk, yurtiçinde seyahat etmeyi daha çok tercih ediyor. Karadeniz’i bozulmamış doğası, yeşili, çay kokuları ve yemeklerinden dolayı seviyor. Kapadokya’nın doğa üstü yapısından etkileniyor. Alaçatı’ya özellikle kış aylarında gitmeyi seviyor; taş evlerinin görüntüsü, deniz havası ve pazar yerlerinden vazgeçemiyor. Yelken, deniz ve keyif için doğru adres olarak gördüğü Göcek’e yaz aylarında hafta sonu kaçamakları yapıyor. İlk bulduğu fırsatta Güneydoğu ve Şirince’yi görmek istiyor. Londra, yemek, tasarım, sergi, galeri, film, moda, alışveriş takibi için sıkça gittiği yerlerin başında. Reykjavik, Kopenhag, Stockholm ve Amsterdam’da yaratıcı kişilerin dünyasında yeme içme, sanat ve tasarım üzerine güzel zamanlar geçirdiğini belirtiyor. Güçlütürk’ün Avare okuyucularına önerisi Gabriel Garcia Marguez’in "Anlamak İçin Yaşamak" adlı kitabı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!