Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2006 00:00

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

GÖK YOLUNDA

Gök yolunda atım eşkin,

-uzaklarda kaldı güneş

başı yıldızlardan aşkın,

düşü sonsuzluktan geniş.

Gök yolunda atım eşkin

yelesinde ay tozları,

çevremizde gür, değişken

bilinmezlik denizleri.

Gök yolunda atım eşkin,

-artık ne tanrı ne melek-

yakın bir çağrıya, coşkun

bir aydınlığa yönelik.

Gök yolunda atım eşkin,

gör, ayak bastım ülkene;

bin odalı sırça köşkün

kilitli mi, ey dost, bana?



Sait Maden



AVARE’NİN ÖNERİSİ

Işığa Tutunmak

Bünyamin Aygün


Truva Yayınları

Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün, Anadolu’da çocukların yaşamlarını, bulundukları şartları bizzat gördü ve görüntüledi. Aygün, bölgedeki eğitim standartlarının düşüklüğünü ve çoğu yerde özellikle kız çocuklarının eğitim sistemine nasıl dahil olamadıklarını, kitabında fotoğraflarla anlatıyor. Bu kitapta bize bildiğimiz fakat görmediğimiz için unuttuğumuz gerçekleri, ölümsüzleştirdiği karelerle hatırlatıyor. Kitabın sayfalarını çevirdiğinizde, ayakları çıplak bir kız çocuğunun, belki evine yakacak taşırken, belki çamaşır yıkarken nesiller boyu ezberlenen türküsüne tanık oluyorsunuz. Ayrıca bu çalışmanın satışından elde edilecek gelirin bir kısmı Baba Beni Okula Gönder projesine bağışlanıyor.

NE OYNAYALIM

TABU

Tabuda 1000 yeni kelime

Tabu, bu oyuna meraklı olanların sabırsızlıkla beklediği 1000 yeni kelimeyle karşımızda. İki takıma ayrılarak oyuna başlıyorsunuz. Amaç, desteden çekilen kartın üzerindeki kelimeyi kum saati dolmadan kendi takımınıza anlatmak. Anlatılacak her kelime için beş tane de yasaklı kelime var. O kelimelerden birini kullanırsanız yanıyorsunuz. Tabu, bazen anlatması çok kolay gözüken kelimelerin bile ne kadar zor anlatılabildiğini gösteriyor. En eğlenceli kısmı, kelimeleri anlatırken yaşanan diyaloglar. Seyahat sırasında gruplar oluşturup oyunu daha da eğlenceli bir yarış haline getirebilirsiniz. En az dört kişiyle oynanıyor. Çocuklar için olan versiyonu da var.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

DENİZ SEKİ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Rod Stewart

Thanks For The Memory The American Songbook Vol:4


Şarkıcı ve söz yazarı Deniz Seki yurtdışına seyahat etmeyi daha çok seviyor. İlk tercihleri Londra ve Barcelona. Bu kentleri tercih etmesinin sebebi, ona göre tarih kokan sokakları... Gaudi’nin Barcelona’yı dünyanın en güzel şehirlerinden biri haline getiren mimari eserlerine bayılıyor. Ayrıca Toscana’nın yeşili ve şarabı, Atina’nın enerjisi ve eğlence yerleri onu etkiliyor. New York’un çift karakteri, yani gecesi ve gündüzünden vazgeçemiyor. Seyahatlerinde eğlenmeye de dinlenmeye de çalışıyor. Çalışmak için gittiği yerlerde bile bazen dinlenmek için fırsatlar yaratıyor. Seki, Avare okuyucularına Rod Stewart’ın Thanks For The Memory The American Songbook Vol:4 albümünü öneriyor.

NE OKUYALIM

ALİ KOCATEPE BU KİTABI ÖNERİYOR

Koza Kelebeği Bilmez

Robin S. Sharma

Goa Yayınları


Müzisyen Ali Kocatepe seyahat etmeyi çok seviyor. Yurtdışı seyahatlerinde, Brodway müzikallerine ilgisinden dolayı New York ilk tercihi. İtalyan müziğine ve şehirlerine olan ilgisi onu İtalya’ya çekiyor. Çok güzel anıları olduğu için Paris’e de sık sık gidiyor. Yurtiçinde, güney ve Ege sahillerini tercih ediyor. Görmeye fırsat bulamadığı Karadeniz kıyılarını gezmeyi çok istiyor. İlk gençlik yıllarından beri mavi yolculuktan vazgeçemiyor. Ayrıca onun için Çeşme, Alaçatı ve Fethiye’nin yeri ayrı. Tatillerini dinlenmek için yapıyor. Avare okuyucularına Robin S. Sharma’nın Koza Kelebeği Bilmez kitabının öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!